a teraz mi powiedzcie proszę
jakie 3 rośliny mam wsadzić po wykopaniu tulipanów?
ma być coś na stałe
w oddali mam 3 pionowe berberysy
są też kulki na kulkowisku
wcześniej Rh i miskanty
to rabata frontowa rozpoczynająca się Marikenem (nie patrzeć na 2 szpary po zjedzonych żurawkach)
po sąsiedzku będą najpierw trzmieliny, a na końcu evergoldy, czyli wszystko na żółto
wydaje mi się tu przydałyby się jakieś 3 pionowe elementy, niższe niż berberysy Erecta, ale jednak nie niskie np kuliste cyprysiki
super te trole wyglądają moje jeszcze zielone, a lubię taki kolor, jak u ciebie
Od sąsiadki orzechy lecą, nasz kulkujemy, ale i tak psy szybsze i one wszystkie zjadają
Tutaj ją widać, że jest już dość wysoka, góruje jodła kaukaska, zasłania ją jałowiec, ale ma teraz w najniższym miejscu,
który jest nie istotny około 1,5m, rośnie byle jak, jest rzadka,
za to ma długie i sztywne igły,
ale jesienią mnie przyciąga
Aniu kompozycyjnie robi wrażenie, ale osobno się nie zaprezentuje,
teraz sosny wejmutkowe tracą igły, a te twardo igielne tak jak czarne,
żółte, tungberga jesienią zachwycają
buziak
Ostatnio dzieliłam taki mocno fioletowy, pełny...marniał mi, psy go tarmosiły; fajnie i szybko się ukorzeniają, czasami mączniak je łapie, ale nie w każdym miejscu i nie wiem, od czego to zależy.
koło domu mam niziutkie, z 20-30cm, jasny fioletowe, dopiero zaczynają, pewnie z powodu suszy, wszystkie jakby później kwitną
koło winogron taki, rok temu dzieliłam i sa nowe kępy, w przyszłości i tak do przesadzenia, bo będą zmiany budowlane
nie mam wysokich, wolę takie, bo się nie wykładają i nie ogołacają od dołu
ślimaki zżerają daliom kwiaty
Dzięki Dominika, lubię iglaki i mam sporo iglakowych piękności, cieszą, bo rosną bezproblemowo są zimozielone,
ale ja to straciłam głowę dla wrzosów
To moje już naprawdę stare wrzosowisko, w towarzystwie berberysów,
nie zauważyłam, żeby ktokolwiek łączył te rośliny ze sobą, ale ja potrafię
Moja czcigodna stara Andromeda
i kostrzewa najbardziej pasująca do wrzosów