Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Miłkowo - sezon 2016-2022 08:21, 13 mar 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Polecam LOUISE ODIER jeżeli jej nie masz Ma wszystko to co szukasz A tą szkółkę znasz mogę spokojnie u nich zamawiac? Bo jeszcze bym cos dokupiła. Pozdrawiam

Danusiu dzieki, to kupuje, bo juz luki gotowe do sadzenia, nie wiem kiedy mi te powojniki przyślą, na razie cisza.
A jak polecasz, to jestem spokojna, buziak
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:09, 13 mar 2016

Do góry
Szukam mocnych, pachnacych, rosnacych szybko, maja byc wielkie, kolory w odcieniach rozu, fioletu, kwitnace nieustannie, to grup roz na luki z towarzystwem powojnikow z grupy montana.
Kolejne roze maja byc nizsze, takie kompaktowe, wymogi takie same, ale z kalejdoskopem barw, bo beda na tle zielonych tui
Mam wymagania
Moja codzienność - ogród Oli 01:22, 12 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Olu wiesz, że pokazywać taki idealny porządek wiosną to nieprzyzwoite jest

Łuki wyjął mi tę myśl z głowy. Patrzę na te perfekcyjne rabaty i dochodzę do wniosku, że nawet kamyczki są chyba ręcznie układane po sztuce.
Kulki z Id wymiatają.
Wiosna w twoim ogrodzie jest zdecydowanie ładniejsza niż u mnie
Wysoko stawiasz poprzeczkę.
Mój ogród pod górkę... 20:38, 11 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu na temat projektantów się nie wypowiadam bo różne są zdania ja mam swoje i zachowam dla siebie
Co do kominka to rozwiązań jest wiele, jako okładzinę możesz poszperać w spiekach kwarcowych, rozbić materiałami bryłę w poziomie, aby optycznie wydłużyć kominek. Oj możliwości jest wiele już sporo osób powyżej pokazała, że na pewno znajdziesz to czego chcesz Ty

Hej! Kolejny pomocnik! Dzięki, fajne te spieki. Się mi podobają i to bardzo
Z pewnością coś znajdę i będzie dobrze
Ogród pod trzema dębami 20:24, 11 mar 2016

Do góry
Nieustannie zachwycam się tymi ciemnym ciemiernikami, cudowne są
Moja codzienność - ogród Oli 20:24, 11 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)

zatem kolejne fotki w czerwcu
Moja codzienność - ogród Oli 20:21, 11 mar 2016

Do góry
Mój ogród pod górkę... 01:06, 11 mar 2016

Do góry
Kasiu na temat projektantów się nie wypowiadam bo różne są zdania ja mam swoje i zachowam dla siebie
Co do kominka to rozwiązań jest wiele, jako okładzinę możesz poszperać w spiekach kwarcowych, rozbić materiałami bryłę w poziomie, aby optycznie wydłużyć kominek. Oj możliwości jest wiele już sporo osób powyżej pokazała, że na pewno znajdziesz to czego chcesz Ty
Skarbonkowy ogródek 10:21, 10 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wyczytałem gdzieś, że bardzo lubisz ogród zimozielony przy białym domu Może idąc tym tropem pod cisem pokierujesz się tymi nasadzeniami:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450725/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450740/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450745/original.JPG
Trawy derenie, cyprysiki na pewno ładnie rozjaśnią to miejsce

Cis warto przyciąć i pozbyć się tych nadmiernie długich gałęzi, ale też nie przesadzić. Trudno tak doradzić na odległość nie widząc takiego okazu na żywo, ale jak będziesz o niego dbać to będzie tylko coraz ładniejszy

Luki, you are my Master
Dobrze wyczytałeś. Przeglądałam ten ogród tysiąc razy a nie umiem wyciągnąć z niego takich perełek jak pokazałeś. A teraz widzę jakby to u mnie wyglądało
A powiedz mi jedno, ta moja strona to północno-wschodnia jest. Słońce od rana do około 11-12 maks. Dadzą rade te roślinki tam? Szczególnie trawy bo one to chyba słonecznego stanowiska potrzebują.
Skarbonkowy ogródek 09:53, 10 mar 2016

Do góry
Wyczytałem gdzieś, że bardzo lubisz ogród zimozielony przy białym domu Może idąc tym tropem pod cisem pokierujesz się tymi nasadzeniami:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450725/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450740/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/450745/original.JPG
Trawy derenie, cyprysiki na pewno ładnie rozjaśnią to miejsce

Cis warto przyciąć i pozbyć się tych nadmiernie długich gałęzi, ale też nie przesadzić. Trudno tak doradzić na odległość nie widząc takiego okazu na żywo, ale jak będziesz o niego dbać to będzie tylko coraz ładniejszy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:42, 09 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ciekaw jestem grabowej akcji a co stanie się z grabami już rosnącymi, pójdą na miejsce grabowych
. stożków?

Taki jest plan bo są nizej prowadzone.
Stożków już nie ma... Bo przycinać zaczęłam je na prostokąty...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:29, 09 mar 2016

Do góry
W takim razie czekamy na maj
Ogród przydomowy - Hosty 21:28, 09 mar 2016

Do góry
Wojtku dziękuję, mam nasiona ogrodów z Wrocławia, Warszawy i własne, może mnie nie lubi werbena, ale jeszcze poczekam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:27, 09 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Ilonko tak to ja też zawsze robię, chodziło mi o ścięcie czubków i zostawienie przyciętej żurawki w ziemi, kwestia czy na pewno wypuści boczne krótko pędy. Nie mam miejsca na takie testy

Oj tego to nie wiem, bo ja od razu wyrzucam te kikuty. Okropnie mnie wkurzają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:23, 09 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
O i chyba przyjechały już zadołowane jesienią tulipany, ciekaw jestem tegorocznej kolorystyki

Może z tysiąc, ale nie pokazałam jeszcze najważniejszego. Na razie tylko te, co się nie zmieściły i są w małych doniczkach. Będę je po ogrodzie ustawiać w rabatach Gdy przekwitną, wystawię na bazę i spokojnie sobie dotrwają do czerwca.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:23, 09 mar 2016

Do góry
Bogdziu oj nie zawsze

Ilonko tak to ja też zawsze robię, chodziło mi o ścięcie czubków i zostawienie przyciętej żurawki w ziemi, kwestia czy na pewno wypuści boczne krótko pędy. Nie mam miejsca na takie testy

Wojtku ja ograniczam, rezygnować nie planuję

Gosiu wypiętrzanie jak najbardziej jest zależne od odmiany, ale jeszcze bardziej wzmożone jeżeli żurawka latam ma za sucho. Część żuraweczek w ogóle nie idzie w 'pień' a rośnie gęsto przy ziemi, dzielenie też tylko w razie potrzeby co kilka lat, lub w celu pozyskania sadzonek

Marzenko ja na głos nic nie piszę by nie wywoływać wilka z lasu, odpukam w niemalowane, pobiegnę do łazienki napluć przez ramie i nie wiem co jeszcze można zrobić u mnie nadal spokój w tej sprawie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:15, 09 mar 2016

Do góry
Ciekaw jestem grabowej akcji a co stanie się z grabami już rosnącymi, pójdą na miejsce grabowych stożków?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:10, 09 mar 2016

Do góry
O i chyba przyjechały już zadołowane jesienią tulipany, ciekaw jestem tegorocznej kolorystyki
Ogród przydomowy - Hosty 21:07, 09 mar 2016

Do góry
U mnie to werbena jak zaklęta powtarza zeszłoroczny scenariusz po tygodniu wzeszło kilka nasionek i do teraz nic, to wszystko na co ją zapewne stać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:46, 08 mar 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kamilo

Kasiu tylko podzielić wiem, że ktoś próbował przycinać wypiętrzone pędy, ale nie wiem jak to się skończyło.

Ja miałam taką odmianę która potrafiła nawet na ponad 20cm się wypiętrzyć! Zawsze wtedy brałam ostry nóż i po prostu ścinałam samą tę górę. Resztę wyrywałam a na jej miejsce wsadzałam po prostu ten "czubek". Nigdy nie zdarzyło mi się żeby sadzonka się nie przyjęła. 100% skuteczności
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies