Ascot (sprawca chciejstwa Luki), Jude the Obscure (sprawca chciejstwa Ewcia z Doświadczalni bylinowo różanej) i Cherzogin christiana- sama ja wybrałam, bo to miłość od pierwszego spojrzenia .Ależ jestem happy .
O kochana! To ja się teraz zabieram za remont mieszkania
a za jakiś czas podpytam Ciebie o róże.
Mamy takie same potrzeby, a ja za chwilę oszaleję, serce chce ogarniać działkę
a rozum mówi, że w maju ma być generalny remont mieszkania,
i wszystko na mojej głowie, bo mąż spala się w pracy i ... (ach szkoda gadać).
Pozdrawiam i udanych poszukiwań.
Hania
Jeżeli tak to najlepiej dwa razy w sezonie podlej przeciw fytoftorozie różaneczniki i najlepiej pozbyć się jak największej ilości ziemi po chorym różaneczniku.
Te zasuszone gałązki i 'zmęczone' liście wyglądają niepokojąco, u mnie wyglądał tak kiedyś różanecznik, gdy załatwiła go fytoftoroza, można to sprawdzić jakoś przez nacięcie pędu, nie powinien mieć w środku czerwonej otoczki, można znaleźć zdjęcia w sieci.
Najlepiej zapytaj Bogdzi dla pewności.
Danusiu dzieki, to kupuje, bo juz luki gotowe do sadzenia, nie wiem kiedy mi te powojniki przyślą, na razie cisza.
A jak polecasz, to jestem spokojna, buziak
Szukam mocnych, pachnacych, rosnacych szybko, maja byc wielkie, kolory w odcieniach rozu, fioletu, kwitnace nieustannie, to grup roz na luki z towarzystwem powojnikow z grupy montana.
Kolejne roze maja byc nizsze, takie kompaktowe, wymogi takie same, ale z kalejdoskopem barw, bo beda na tle zielonych tui
Mam wymagania
Łuki wyjął mi tę myśl z głowy. Patrzę na te perfekcyjne rabaty i dochodzę do wniosku, że nawet kamyczki są chyba ręcznie układane po sztuce.
Kulki z Id wymiatają.
Wiosna w twoim ogrodzie jest zdecydowanie ładniejsza niż u mnie
Wysoko stawiasz poprzeczkę.
Kasiu na temat projektantów się nie wypowiadam bo różne są zdania ja mam swoje i zachowam dla siebie
Co do kominka to rozwiązań jest wiele, jako okładzinę możesz poszperać w spiekach kwarcowych, rozbić materiałami bryłę w poziomie, aby optycznie wydłużyć kominek. Oj możliwości jest wiele już sporo osób powyżej pokazała, że na pewno znajdziesz to czego chcesz Ty
Luki, you are my Master
Dobrze wyczytałeś. Przeglądałam ten ogród tysiąc razy a nie umiem wyciągnąć z niego takich perełek jak pokazałeś. A teraz widzę jakby to u mnie wyglądało
A powiedz mi jedno, ta moja strona to północno-wschodnia jest. Słońce od rana do około 11-12 maks. Dadzą rade te roślinki tam? Szczególnie trawy bo one to chyba słonecznego stanowiska potrzebują.
Cis warto przyciąć i pozbyć się tych nadmiernie długich gałęzi, ale też nie przesadzić. Trudno tak doradzić na odległość nie widząc takiego okazu na żywo, ale jak będziesz o niego dbać to będzie tylko coraz ładniejszy
Może z tysiąc, ale nie pokazałam jeszcze najważniejszego. Na razie tylko te, co się nie zmieściły i są w małych doniczkach. Będę je po ogrodzie ustawiać w rabatach Gdy przekwitną, wystawię na bazę i spokojnie sobie dotrwają do czerwca.