otrzepujcie śnieg z roślin bo idzie odwilż i wiele strat z tego powodu może powstać. Będzie też leciał śnieg z dachu. U mnie zawsze robi duże spostoszenie, wyłamuje gałęzie, dlatego postanowiłam temu zapobiec i ustawimy specjalne osłony przeciwśnieżne. Ale o tym jutro
Ach te śniegi! wcześniej myślałam o Twoim cudnym ogrodzie jak sobie radzicie ?
Ja co większy opad , latam ze szczotą i otrzepuję z iglaków i bukszpanów .
Jeszcze większe zagrożenie jest ze spadającego śniegu z dachu.
Dziś z dachu zleciała ogromna lawina na wielkie bukszpany Dobrze , że mają konstrukcję , a i tak ucierpiały. Wróciłam cała mokra od ratowania .
Mamy wiosnę na Ogrodowisku, nieważne w jakim kraju Ale jest - cieszmy się. Jak byłam w zeszłym roku w Niemczech o tej porze też kwitły oczary i przebiśniegi i tego Ci zazdroszczę, klimatu lepszego
Oj, tak Danusiu. Jednak to miło, że zima nie trwa długo, a wiosna już za rogiem. Ale i w Polsce niedługo się pojawi, tylko jej patrzeć
Syla, ten pomysł jest niepopularny i bardzo fajny - można użyć łupka, bez ostruych krawędzi na zewnątrz i woda fajnie leci tutaj.
Przycięłam zdjęcie - sposób ułożenia płyt kamiennych
Intryguje mnie jeszcze kształt tej ściany , ona nie jest prosta i nie musi być i u mnie skoro w pobliżu ściany jest kółko wysypane czerwonym żwirkiem ...... i do tego ten leżaczek który również może służyć jako ławeczka ..... bo na pewno dwa się tam nie zmieszczą , choć jeszcze nie wiem ..... Zobaczę .... jaka cena .... Ciekawy zdecydowanie pomysł na wprowadzenie odrobiny klasyki w postaci tego łupka do tego kolorku ..... No proszę jest pomysł ! dziękuję jeszcze raz
Mamy wiosnę na Ogrodowisku, nieważne w jakim kraju Ale jest - cieszmy się. Jak byłam w zeszłym roku w Niemczech o tej porze też kwitły oczary i przebiśniegi i tego Ci zazdroszczę, klimatu lepszego