Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Do raju daleko - u Ewy 12:21, 24 kwi 2018

Do góry
Ewuś magnolia przecudnej urody. Twój Krzysio to zdolna bestia więc szybko zrobi z niej japońca. A że przegląda się w lustrze to tym bardziej będzie super. Hiacynty mają prześliczny kolor. Ciekawa jestem tej Laguny na pniu. Buziaki
Indeks roślin z wątku : Historia ogrodu z rowem 11:14, 24 kwi 2018

Do góry
Magnolia
Leonard Messel

Magnolia ....

Magnoli SUSAN
Dwa ogrody 09:27, 24 kwi 2018

Do góry
hej, ale masz ładnie, kwiaty wszędzie!
Sabińska się obudziła?

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:37, 24 kwi 2018

Do góry
ciężkie roboty- najbardziej lubię jak się skończą, wtedy wydaje się łatwiej.
Tłustości jak najwięcej w ogrodzie życzę
Ogród z łezką II 07:58, 24 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Kasiu, jak pięknie, czyściutko, kolorowo Magnolki cudne, tę żółtą ile lat już masz? Jak długo kwitnie? Piszesz że już opada.

U was lato, u nas wiosna Dzisiaj troszkę popadało, mogłoby więcej, może w nocy jeszcze popada.

Lubię kwiaty Dziękuję

Żółta z pięć lat ma, to moja pierwsza magnolia...i miała być ostatnią
Zależy od pogody. Jak chłodniej, to 3 tygodnie. Teraz pewnie będzie krócej, ze dwa...

Tak, u nas letnia pogoda. Wczoraj nareszcie trochę popadało, bez ekscesów na szczęście.
W czwartek znowu deszcz zapowiadają, potem znowu prognozują lato u nas.
Ogród Mirelli 06:26, 24 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ciąg dalszy mojej skromnej tegorocznej wiosny bez rzeczek szafirów i łanów tulipanów. I wiecie co te pojedyncze egzemplarze też bardzo cieszą

Piękne a magnolia cudowna. Tyle się naczytam o tulipanach niepowtarzających kwitnienia w następnym roku, to mi się odechciewa ich sadzić. Ja posadziłam niewiele a na dodatek zamiast fioletowych będą chyba czerwone.
Czytam, że przyszedł czas na odpoczywanie w ogrodzie. Słuszny kierunek, napracowałaś się w poprzednich latach, teraz zasłużona nagroda.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:06, 24 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Muszę stanąć w obronie żółtych magnolii. One nie widoczne? U mnie aż razi

Ta Rosa ładna, wielki kwiat. Ale ja już magnolii nie planuję. Chyba, że wtedy jak świerk z cycka do domu na choinkę wytniemy. To pewnie ze dwa lata jeszcze...a może dłużej uda mi się go ograniczać

W kwietniu bzy kwitną, rodki i azalie już zaczynają...dziwna wiosna w tym roku...

I słusznie, że bronisz
Ty masz inną, moja mnie też zachwyca, niech no tylko obie urosną.
Rosa cudna, kwiat ogromny, jak u żadnej.
Świerk można formować pięknie, ale magnolia tam by pasowała, kupuj i sadź
Dziwna i piękna Kasiu, buziaki

a tę obie mamy, Satsfaction
Pszczelarnia 02:19, 24 kwi 2018

Do góry
A tymczasem u mnie w zawilcach greckich (kwitną już 2 tydzień) pojawiły się tulipany botaniczne i niezawodne t. Purissima. Kopytnik wypuścił młode listki.

I magnolia japońska w tarasie też kwitnie

A ten pierwiosnek potroił swoją objętość

W moim małym ogródeczku - Dorota 00:27, 24 kwi 2018

Do góry
Piękną wiosnę pokazujesz Dorotko
Magnolia skradła moje serce. Cudna jest! Ja mam tylko Susan ale taka jakaś rachityczna i kwitnie kilkoma kwiatkami. Postanowiłam, że zaraz po kwitnieniu ją przytnę - choć podobno magnolii się nie tnie. Albo całkiem padnie albo weźmie się w garść
Ogród Mirelli 00:21, 24 kwi 2018

Do góry
Obejrzałam wiosnę u Ciebie. Ślicznie...
Magnolia ma cudne kwiaty. Oczu nie mogę oderwać Czy u Ciebie to już duże drzewo?
Macham cieplutko Mirello
Skarbonkowy ogródek 22:55, 23 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)

A już myślałam ze domu nie masz Wszyscy żyją (psiury?)?

Ustawienie tez mi nie gra, no nudne tylko problem polega na tym ze nie mam zielonego pojęcia jak to poustawiać.

Rozrysowałam na papierze milimetrowym ta rabatę. Trochę koślawo wyszła kula ale wymiary są ok.

To male kółko to jest pieniek magnolii a duże to mniej więcej taki zasięg ma korona (przyjmijmy ze jest okrągła ).

Białe hortki super tylko ja cały czas mam wątpliwości czy 3 pod magnolia się zmieszczą. Tzn. zmieścić to się pewnie zmieszczą ale nie będą dotykać bukszpanu?

Wszyscy żywi. Ja mniej

Między buksa a magnolką wciśnij jedną hortkę. Ja bym stawiała na 'Magical Moonlight' . Te same co ma Asiak. Po lewej od magnolki daj kolejne dwie. Ciut do przodu je sadź. Do przodu w stosunku do pnia drzewa. W ten sposób otulą pieniek

Jak wysokie masz lizaki? To cis? Buks?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:20, 23 kwi 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

cudna ta magnolia
Tu pokazałam dwie magnolie, jedna młodziutka o pięknej porcelanowej bieli, a druga białoróżowa (rośnie u moich rodziców kiedyś kupiłam ją na prezent dla taty

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:11, 23 kwi 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witaj cieszę się z Twoich odwiedzin Wreszcie ciepło i zielono. Zaraz pójdę zobaczyć co tam u Ciebie w ogródku. Pozdrawiam wiosennie

cudna ta

cudna ta magnolia
Moja bajka 21:44, 23 kwi 2018

Do góry
azalka od Kasi już prawie, prawie

Marushki pierwszy raz dały takiego czady, A magnolia grandzi okropnie.

i bzik Gold Tower
Hirutkowy raj:)) 21:30, 23 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O matko...jak pięknie masz! I to Alexandrina??? To cudo od Bogdzi? Przepiękna magnolia.
I ile tulipanów? Pięknie!!!

Kasiu witaj dziękuję,mam 4 magnolie i w tym roku wszystkie pieknie kwitną a Pirouettka pięknie pachnie i jak żarówka świecie,teraz pada oj super bo sypnęłam nawóz po pracy pod hortensje i magnolie
Ogród Mirelli 21:03, 23 kwi 2018

Do góry
Jezu magnolia pieknotka uwielbiam ale w moich warunkach ciezko by jej było
Rododendronowy ogród II. 21:01, 23 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha

Kasiu najzimniej w Polsce jest u mnie , no moze pomijajac wysokie góry np Ząb gdzie mieszka nasz znany skoczek. Jeśli u mnie rosna to i u Ciebie na pewno mają szansę, tylko na początku trzeba o nie zadbac bo łatwo przemarzaja im korzenie, ja przez pierwsze trzy lata kłade dużą gałąź świerka i na nią ziemie , wiosną ziemie zdejmuje a gałąź jest po to by wiedziec ile ziemii jest do zdjecia.Od kaczeńców nie oślepniesz na pewno , ja słyszałam ze od mleka mleczy można miec problemy ze wzrokiem ale nie sprawdzałam bo i bez tego mam je.
Rododendronowy ogród II. 20:50, 23 kwi 2018

Do góry
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha
Rododendronowy ogród II. 20:36, 23 kwi 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

piękna ta magnolia

Ona jest cudna ale nie u mnie , u producenta pana Zymona, u mnie kiedys bedzie cudna.
Ogród pod lasem 18:29, 23 kwi 2018

Do góry
Tess napisał(a)
Magnolia przecudna. Szkoda, że one tak krótko kwitną.

Ja całe szczęście mam kilka o różnych terminach, więc akcja przedłużona Uwielbiam magnolie! Ta Elizabeth ma na dodatek niesamowite, wielkie liście, robi wrażenie nawet po przekwitnięciu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies