Ewuś magnolia przecudnej urody. Twój Krzysio to zdolna bestia więc szybko zrobi z niej japońca. A że przegląda się w lustrze to tym bardziej będzie super. Hiacynty mają prześliczny kolor. Ciekawa jestem tej Laguny na pniu. Buziaki
Żółta z pięć lat ma, to moja pierwsza magnolia...i miała być ostatnią
Zależy od pogody. Jak chłodniej, to 3 tygodnie. Teraz pewnie będzie krócej, ze dwa...
Tak, u nas letnia pogoda. Wczoraj nareszcie trochę popadało, bez ekscesów na szczęście.
W czwartek znowu deszcz zapowiadają, potem znowu prognozują lato u nas.
Piękne a magnolia cudowna. Tyle się naczytam o tulipanach niepowtarzających kwitnienia w następnym roku, to mi się odechciewa ich sadzić. Ja posadziłam niewiele a na dodatek zamiast fioletowych będą chyba czerwone.
Czytam, że przyszedł czas na odpoczywanie w ogrodzie. Słuszny kierunek, napracowałaś się w poprzednich latach, teraz zasłużona nagroda.
I słusznie, że bronisz
Ty masz inną, moja mnie też zachwyca, niech no tylko obie urosną.
Rosa cudna, kwiat ogromny, jak u żadnej.
Świerk można formować pięknie, ale magnolia tam by pasowała, kupuj i sadź
Dziwna i piękna Kasiu, buziaki
A tymczasem u mnie w zawilcach greckich (kwitną już 2 tydzień) pojawiły się tulipany botaniczne i niezawodne t. Purissima. Kopytnik wypuścił młode listki.
Piękną wiosnę pokazujesz Dorotko
Magnolia skradła moje serce. Cudna jest! Ja mam tylko Susan ale taka jakaś rachityczna i kwitnie kilkoma kwiatkami. Postanowiłam, że zaraz po kwitnieniu ją przytnę - choć podobno magnolii się nie tnie. Albo całkiem padnie albo weźmie się w garść
Między buksa a magnolką wciśnij jedną hortkę. Ja bym stawiała na 'Magical Moonlight' . Te same co ma Asiak. Po lewej od magnolki daj kolejne dwie. Ciut do przodu je sadź. Do przodu w stosunku do pnia drzewa. W ten sposób otulą pieniek
Tu pokazałam dwie magnolie, jedna młodziutka o pięknej porcelanowej bieli, a druga białoróżowa (rośnie u moich rodziców kiedyś kupiłam ją na prezent dla taty
Kasiu witaj dziękuję,mam 4 magnolie i w tym roku wszystkie pieknie kwitną a Pirouettka pięknie pachnie i jak żarówka świecie,teraz pada oj super bo sypnęłam nawóz po pracy pod hortensje i magnolie
Kasiu najzimniej w Polsce jest u mnie , no moze pomijajac wysokie góry np Ząb gdzie mieszka nasz znany skoczek. Jeśli u mnie rosna to i u Ciebie na pewno mają szansę, tylko na początku trzeba o nie zadbac bo łatwo przemarzaja im korzenie, ja przez pierwsze trzy lata kłade dużą gałąź świerka i na nią ziemie , wiosną ziemie zdejmuje a gałąź jest po to by wiedziec ile ziemii jest do zdjecia.Od kaczeńców nie oślepniesz na pewno , ja słyszałam ze od mleka mleczy można miec problemy ze wzrokiem ale nie sprawdzałam bo i bez tego mam je.
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha
Ja całe szczęście mam kilka o różnych terminach, więc akcja przedłużona Uwielbiam magnolie! Ta Elizabeth ma na dodatek niesamowite, wielkie liście, robi wrażenie nawet po przekwitnięciu.