Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Makusia 10:06, 07 maj 2018

Zaczyna się! Czekam, aż ruszą pełną parą
Powojnik jak otworzy pąki, zasypie się kwiatami! Ale będzie festiwal!
AgataP 19:46, 07 maj 2018

Mirka ja w sprawie powojnika, ale zachwyciłam się azaliami i brakło mi słów Pięknie wyglądają. Tą fioletową mam wciąż w głowie... tak jak Lykkefunda ale czy w końcu znajdę dla nich miejsce... podziwiam na razie u Ciebie

Powojnik - pachnie jak się do niego zbliżysz w ciągu dnia, kwiaty musza być otwarte, ale wieczorami czuję go z daleka. Jak spaceruję przy bylinówce to wdycham go nieustannie. Jak siedzę na tarasie tak samo.
Z przodu domu mam całe podwórko w zapachu bzów więc powojnik to odmiana zapachowa

Agania 21:41, 07 maj 2018

Gdzie nie zaglądam, to co ogród to ładniejszy, nie mogłam ominąć Twojego ogrodu
Czarujesz kolorami, uwodzisz zapachami
Podziwiam powojnika...super gigant

Czy pkazywałaś już nową magnolię Galaxy?
mirkaka 10:34, 08 maj 2018

Marta

Zaczyna się! Czekam, aż ruszą pełną parą
Powojnik jak otworzy pąki, zasypie się kwiatami! Ale będzie festiwal!

Marto, tak maj i czerwiec to najpiękniejsze miesiące w roku, tyle kwiatów wszędzie

AgataP napisał(a)
Mirka ja w sprawie powojnika, ale zachwyciłam się azaliami i brakło mi słów Pięknie wyglądają. Tą fioletową mam wciąż w głowie... tak jak Lykkefunda ale czy w końcu znajdę dla nich miejsce... podziwiam na razie u Ciebie

Powojnik - pachnie jak się do niego zbliżysz w ciągu dnia, kwiaty musza być otwarte, ale wieczorami czuję go z daleka. Jak spaceruję przy bylinówce to wdycham go nieustannie. Jak siedzę na tarasie tak samo.
Z przodu domu mam całe podwórko w zapachu bzów więc powojnik to odmiana zapachowa

Dzisiaj już więcej kwiatów rozwiniętych, pachną pięknie Jednak tylko jak nos zbliżę, czekam na pełen rozkwit

Agata
Gdzie nie zaglądam, to co ogród to ładniejszy, nie mogłam ominąć Twojego ogrodu
Czarujesz kolorami, uwodzisz zapachami
Podziwiam powojnika...super gigant

Czy pkazywałaś już nową magnolię Galaxy?

Dziękuję za miłe słowa, powojnik jest u mnie dwa lata, jeśli zimy nie będą zbyt mroźne to będzie coraz piękniejszy
Galaxy nie pokazywałam, jeszcze mała, dopiero listki wypuszcza. Kwiatów nie miała, może przyszły rok ? Och żeby tylko mi się spodobała
mirkaka 10:46, 08 maj 2018

dzisiejszy poranek

kępa kokoryczki

serduszka okazała

piwonia majowa

i pierwsza lilia kupiona wiosną

mirkaka 11:09, 08 maj 2018

Dla Agaty magnolia Galaxy, na nowo tworzonej rabacie w lasku, a właściwie już nie lasku bo były same świerki, wycięte, teraz sadzę tam Rh, z własnych ukorzenionych pędów, ale też Nowa Zembla kupiona, zdobyczny NN uratowany przed zagładą

Galaxy

NN

to ta rabata Za kilka lat będzie już co pokazywać, na razie b skromnie

Joku 11:16, 08 maj 2018

Trochę miejsca zyskałaś do sadzenia ulubionych roślin. Wygląda na zdjęciu na sporą rabatę.
Agania 12:21, 08 maj 2018

Jak Galaxy podciągnie, to będzie cudnie, dziękuję za foto
Makusia 09:25, 09 maj 2018

Kokoryczka śliczna. To cieniolubna roślina?
mirkaka 14:45, 09 maj 2018

Joku napisał(a)
Trochę miejsca zyskałaś do sadzenia ulubionych roślin. Wygląda na zdjęciu na sporą rabatę.

Zyskałam a tyle lat był tak gąszcz świerków. Ciągle tam coś jeszcze porządkuję.