Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

tulucy 23:48, 08 maj 2018

A glediczja to nie rośnie wysoka? U mnie na ulicy już mają ze 3 metry, a dopiero co sadzone jesienią. Na krzew mi nie pasuje.
Kasia_CS 23:50, 08 maj 2018

Anula, niestety jestem drzewnym ignorantem wiem natomiast, że też na glediczję bym stawiala, w którymś miejscu. A tulipanowca bierzesz pod uwagę? Fajnie u Jolanki jesienią wyglądał
MirellaB 00:46, 09 maj 2018

Zasmuciły mnie Twoje słowa cyt "jak zlikwiduję koło z rzeźbą"
Ufam, że znajdziesz dla niej nowe godziwe miejsce.
Przeczytałam, że magnolia pada, że kamienie Cię denerwują - rozumię.

Czytam o zmianach, które u Ciebie zawsze są interesujące. Raczej Ci nic nie doradzę, bo jestem w tym kiepska. W każdym razie jaki wariant wybierzesz to wiem, że będzie ładnie
natka098 07:14, 09 maj 2018

Po nocy o drzewach piszecie

Ja się nie znam na drzewach, ale napewno pomieszałabym iglaste z liściastymi.

anka_ 07:28, 09 maj 2018

Duże zmiany Aniu szykujesz. A likwidacja koła z rzeźbą to szok Choć wiem, że ta panna dostanie nową cudowną oprawę.
Mi się twój plan nasadzeń drzew podoba.

Zana napisał(a)
Łucja druga gimnazjum, usiłuję zdać do trzeciej.
Ha, ha, ha... to jesteśmy na tym samym etapie
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paulina_ns 07:31, 09 maj 2018

Aniu nie pomogę, ale kibicuje ja obiektywna nie jestem,większość drzew lubię, także jeśli o mnie chodzi jakie nie dasz, będzie mi się podobało
Kasya 07:40, 09 maj 2018

Glediczja rosnie taka wielka i szeroka ze ja zrezygnowałam, widziałam na żywo i jedna po 12-15 latach to miała z 10m szerokości
Ale podobaja mi się i ich pokroj
asiak 07:48, 09 maj 2018

Ja tylko będę kibicować
Kasia_CS 08:14, 09 maj 2018

Kochana, ja wiesz, ze się nie znam, ale się pobawilam, bo rano spac nie mogłam

Niestety nie jest to to, co miało by ręce i nogi, ale juz nie mam siły, bo to w telefonie zabawa niewygodna

Poza tym potem juz mi przyszło do głowy, ze świerki dac tylko 2, żeby dosadzic do tego już rosnacego, a tym trzecim przelamac lewą stronę (ale za późno pomyślałam i masz na fotce dodatkowego świerka). Masz do tego 2 glediczje i klona rubrum sunset i graba Lucasa
Monia81 08:46, 09 maj 2018

Zana napisał(a)

Dobra, napiszę jak ja to widzę: trzy świerki jednak obok siebie mniej więcej na długości tego brązowego domu. Przed nimi, na ich tle glediczja. Druga glediczja po lewej stronie koło brzozy (nota bene ta brzoza jest ogromna, ma spoko ze 20 metrów). Glediczja nie jest chyba małym drzewem, encyklopedia drzew podaje wysokość 10-20 metrów, podoba mi się jej rozwichrzona korona.

Anulka ja się nie znam i doradzać nie umiem, ale Twój pomysł na układ drzew na tej rabacie mi się podoba, no chyba, że tak jak Kasia radzi rozdzielić te świerki i 2 dać do tego co już rośnie od strony brązowego domku a jeden wrzucić przy brzozie, od strony brzozy by było coś też zimozielonego, glediczja jedna po prawej stronie, druga po lewej wysunięta przed brzozę i świerka a pomiędzy wysunięty klon czerwony lub ten strzępiastokory ( o którym też myślę!!!) myślę, że tych drzew to by starczyło, bo jednak po kilku latach przybierają na rozmiarze, jakby była jakaś luka to zawsze można coś dosadzić... nie wiem, Ty na pewno coś wykombinujesz fajnego.... buźka