Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:16, 08 maj 2017

Do góry
bdan napisał(a)

Tulipanki w masie robią efekt. A jak tam pomidorki w tej beznadziejnej pogodzie. Ja rok temu akurat sadziłam ju ż do gruntu, a teraz to widoków nie ma, minusowe temperatury zapowiadają

Nasadziłam się jesienią trochę tych cebul, ale dla tych widoków było warto.

Pomidorki moje takie sobie, nie rosną równe, sadzonki niektórych odmian dorodne, innych jakby stały w miejscu.
Jak mi się uda wsadzić do szklarni w połowie maja to będzie sukces.

No właśnie martwi mnie to, że na jutro -2C u nas w nocy pokazują, znowu miłorzębom i grujecznikowi trzeba będzie kubraczki robić, miejmy nadzieję, że to już ostatni raz.
Tu ma być ogród :) 10:12, 08 maj 2017

Do góry
bdan napisał(a)
Edyta wyprawę miałaś cudną, widoki niesamowite, Durdle Door dla mnie cudne.

Wszyscy byliśmy zachwyceni Durdle Door i Hedgestone, w to drugie miejsce jechało się piętrowym autobusem i można było podziwiać z pięterka widoki okolicznych pól porośniętych rzepakiem po horyzont, a dodatkowo jeszcze w trakcie przejazdu wyszła tęcza nad tymi polami, taka jakiej jeszcze nigdy nie widziałam, dosłownie miało się wrażenie, że można wejść w miejsce, w którym się zaczynała.

Takie fotki udało mi się zrobić telefonem przez szybę, ale daleko im do tego co oczami można było ogarnąć

Tu ma być ogród :) 10:02, 08 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Mix cebulowych bardzo mi się podoba
Z tego co napisałaś to ogrodowo bardzo dużo się u Ciebie dzieje.
Przy kolejnych fotkach pstryknij te cisy,które masz do formowania

Czy tulipany Spring Green podobne są do Exotic?

Wiesz, że mi też

Te prace rzeczywiście pracochłonne i takie poważne, ale efektu nie ma bo jeszcze spora droga do końca.

Spring Green i Exotic zupełnie różne. SG są znacznie wyższe, późniejsze, mają inny kształt kwiatu i jego wielkość, kolor też bardziej krem z zielonym, a Exotic biały.

Ja jakoś za Exoticami nie przepadam, może dlatego, że mam je w słońcu i jak rozkwitną to już na maxa i takie są rozlezione, a mi najbardziej się podobają tulipany w fazie nie do końca rozwiniętego pąka.
Tu ma być ogród :) 09:59, 08 maj 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Moje Van Eijki zbladły w drugim sezonie. Jedno co trzeba im przyznać, to ze kwitną równie obficie po roku...

Acha, czyli szans, że wyginą nie ma ?

Tu ma być ogród :) 09:58, 08 maj 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Te Van Eijk mogą ściemnieć - tak jak Anulajda pisze one są oczotegliwe

ciekawe określenie, niech ciemnieją, może to im lepiej zrobi.
Tu ma być ogród :) 09:57, 08 maj 2017

Do góry
natka098 napisał(a)
Cudne te tulipany. Jednak jak jest ich dziesiąt to dopiero jest szał. Na przyszły rok muszę nadrobić i posadzić dużo.

Zdecydowanie jest tak jak piszesz, a ile radości dają, tym bardziej jak jest taka niefajna wiosna jak w tym roku.
Tu ma być ogród :) 09:56, 08 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
W takim razie przeniosę pikacze do ogrodu i sprawdzę u siebie ale to oznacza ze pójdą w trzcinniki bo tam gniazdka nie mam
A do komunii to jeszcze mam czas no chyba ze znów wróci do 2 klasy

Spróbować nie zaszkodzi, tym bardziej, że do jesieni na strych i do garażu powinny się te paskudne gryzonie nie pchać, dopiero jesienią.

No teraz to nic pewnego, zmiany bez pomyślunku tych na górze, to standard.
Tu ma być ogród :) 09:54, 08 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

no zebralas wszystkie moje tulipany w jednym miejscu

i co myślisz, niezły misz-masz się zrobił ?

Ale nie mogę się na niego napatrzeć
Tu ma być ogród :) 09:53, 08 maj 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Piękne zdjęcia aż trudno uwierzyć, że w Polsce taka pogoda

to było króciutkie okienko pogodowe ze słońcem.
Tu ma być ogród :) 09:52, 08 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Kolorowo u Ciebie. I masz slonce...

Kolorowo, bo tak mi teraz coś w duszy gra
Asia, to słońce to przez godzinkę miałam, po południu do nas też przyszło ochłodzenie i chmury.
Tu ma być ogród :) 09:51, 08 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Dziekuje za fotki seslerii.Faktycznie szybko przyrasta. O wzroscie ss musze jeszcze gdzies poczytac ale informacji w necie malo. A lany tulipanow zwalily mnie z nog.Pisze z podlogi

Haha, mam nadzieję, że już wstałaś - miło mi bardzo

Czytałam, że Ty chyba jednak w stronę seslerii nie pójdziesz, ale mam jeszcze jedno zdjęcie Sadleriana dla Ciebie, tak teraz wygląda.

Tu ma być ogród :) 09:48, 08 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Piękne te masy tulipanowe. Dzisiaj chcę jeszcze pochwalić donice na wejściu, super są i ładnie obsadzone.

Oj to prawda, tulipany dopiero w masie robią efekt.
Nawet mój eM po wrażeniach z angielskich ogrodów stwierdził, że w przyszłym roku robimy poletka tulipanowe

Donice przy wejściu bardzo lubię, nadal stacjonują w nich stokrotki, bratki i jaskry, ale ciągle są ładne, więc jeszcze nie myślę wymieniać.
Tu ma być ogród :) 09:46, 08 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Bardzo mi się podoba ))))

Bardzo mnie to cieszy, bo wariacja kolorystyczna totalna, ale mi to leży
Tu ma być ogród :) 09:45, 08 maj 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Z wypiekami na twarzy oglądałam. Wrażenia mega. Nie wiadomo co chwalić bo wszysto bardzo intrygujące i inspirujące. Fajnie ze dzieciaki zaliczył Legoland. Emocji i wrażeń macie na długi czas....zazdraszczam i tak mi się zachciało gdzieś wyrwać . U mnie imprezach impreza wyrwalabym się.

W ogrodzie masz ślicznie pięknie burgurdy skomponowałas z resztą pięknie Ci wyszło ja zachowawczo hihihi ))))(

Wszystko co dobre to się szybko kończy, ale wspomnienia zostaną na zawsze
Dzieci dla siebie miały znacznie więcej atrakcji, także dla każdego coś miłego i wszyscy wrócili zadowoleni.
Ten biały w zeszłym roku to było dla mnie zbyt monotematycznie, w takim kolorowym ogrodzie ja czuję się znacznie lepiej
Ogród niby nowoczesny ale... 09:45, 08 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pięknie się ogród nad jeziorem zmienia, podziwiam za ogrom włożonej pracy, na efekty wcale długo nie będzie trzeba czekać.

No mam nadzieję, że efekty będą w miarę szybko Ogrom pracy to fakt...duży. Śmiejemy się , że od poniedziałku w pracy biurowej odpoczywamy po pracowitym weekendzie

beta napisał(a)

To tylko wrażenie
Moja działka to górki pagórki. ..I wiem że nigdy nie będzie u mnie "lotniska "...pozdrawiam

P.A dlatego za każdym razem jak jestem u Magdy w ogrodzie ściągam buciory i przemierzam jej ogród boso

Oj dawno tego nie robiłaś

beta napisał(a)

Hehe bosko! !!!...uwielbiam te wasze metamorfozy .

Szykuje się następna
Tu ma być ogród :) 09:41, 08 maj 2017

Do góry
anulajda napisał(a)
Van Ejik ma mocno nasycony kolor różowy wręcz żarówiasty który też mi nie odpowiada a delikatny róż to Salmon van Ejik który bardzo lubię

No właśnie, ten kolor to prawie jak fluorescencyjny róż wygląda, z Claudią słabo to wyszło, są tam jeszcze Queen of Night, ale zakwitną znacznie później.
W przyszłym roku muszę je przenieść w jakieś ustronne miejsce i będą same ze sobą

A ten Salmon van Ejik nie jest na żadnym etapie łososiowy tylko cały czas bladoróżowy? Na Twoich zdjęciach wygląda przepięknie
Tu ma być ogród :) 09:36, 08 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Spring Green mnie zachwycają

Mnie też, ale już myślę z czym by je przemieszać w przyszłym roku, może Virichic?

Tylko sadzone dwa lata temu w większości mi wyginęły i nie wiem czy one tak mają, czy miały złą miejscówkę, bo akurat na najbardziej zacienionej rabacie je miałam.
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:17, 08 maj 2017

Do góry
Widzę, że rozmyślanie o trawce nadal trwa.
Bardzo lubię rozplenice ale zbyt późno robią się ładne żeby dać je na froncie, o tej porze roku właściwie nie istnieją.

Ta Hakonechloa Macra jest śliczna.

Na pewno aż tak dużo sadzonek jak napisałaś nie potrzebujesz.
Lawendowy zawrót głowy 08:06, 08 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
smutne wiadomości jeśli chodzi o bukszpany, mamy ich tak dużo w ogrodach, że straty są bolesne - mam nadzieję, że wygrasz walkę.

Ja na paru mam takie brązowe placki, ale myślałam, ze przemarzły, chociaż ogólnie jakieś takie są wypłowiałe i kilka dni temu szukałam w necie informacji czym by je popryskać, bo deszczowa pogoda nie zamierza odpuścić i pewnie grzyb się będzie panoszył.

Tulipany masz śliczne. Podoba mi się bardzo ta rabata przy ogrodzeniu z białymi, które jeszcze są w pąkach, ale wszystkie inne też super

Edytko u mnie zachowawczo tylko plamy ale Ty cudnie je połączyłas )))

Na przodzie mam tak jak w zeszłym roku biało czarne tylko dokupilam kilka paczek i jeszcze tam piwonia są i ciemierniki wyrisly i jest tak ładnie zielono ))
Ogród bacowej 22:43, 07 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękne zestawienia kolorystyczne tulipanów.

U mnie w zeszłym roku było siewek werbeny od groma, teraz jeszcze nic nie ma, albo wymarzła, albo zimna wiosna ją opóźni znacznie.

Chyba nie jest możliwe żeby wymarzła, wyjdzie i pokaże swoją moc na 100%.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies