Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 20:56, 07 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

I jak będzie masowy wykup, to z braku laku znowu będą robić podmiany

Kurde, jakie ladne spring green, a ja je glupia u siebie wraz z purple pion przesadziłam wiosną i teraz nie mam ani jednych ani drugich

uu to przykre, jeszcze mi się nie zdarzało wiosną przesadzać tulipanów, ale nie spodziewałabym się, że to sprawi, że w ogóle nie zakwitną.

Pomyłki były, są i będą, chyba to nieuniknione.
lindsay80 21:03, 07 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
To i ja przed Komunia zdążę odstraszacz już tylu osobom poleciałam ze ho ho serio obserwujesz ze działa na nornice i Krety? A masz go na dworze? Chyba tez tam podłączę w końcu mam trzy sztuki

o na pewno, przecież masz na to o rok więcej niż ja

Mam powieszony na ścianie domku ogrodnika.
Chyba to dzięki niemu nie mam w ogóle kretów w ogrodzie, choć tuż za ogrodzeniem sporo jest wiosną kretowisk.
Nornic na zagospodarowanej części ogrodu też brak, są za to tam gdzie jeszcze ciągle mamy nieucywilizowaną przestrzeń
nawigatorka 21:16, 07 maj 2017

W takim razie przeniosę pikacze do ogrodu i sprawdzę u siebie ale to oznacza ze pójdą w trzcinniki bo tam gniazdka nie mam
A do komuni to jeszcze mam czas no chyba ze znów wróci do 2 klasy
natka098 21:32, 07 maj 2017

Cudne te tulipany. Jednak jak jest ich dziesiąt to dopiero jest szał. Na przyszły rok muszę nadrobić i posadzić dużo.
Sebek 21:43, 07 maj 2017

Te Van Eijk mogą ściemnieć - tak jak Anulajda pisze one są oczotegliwe
Madzenka 22:00, 07 maj 2017

Moje Van Eijki zbladły w drugim sezonie. Jedno co trzeba im przyznać, to ze kwitną równie obficie po roku...
MirellaB 22:14, 07 maj 2017

Mix cebulowych bardzo mi się podoba
Z tego co napisałaś to ogrodowo bardzo dużo się u Ciebie dzieje.
Przy kolejnych fotkach pstryknij te cisy,które masz do formowania

Czy tulipany Spring Green podobne są do Exotic?
bdan 07:08, 08 maj 2017

Edyta wyprawę miałaś cudną, widoki niesamowite, Durdle Door dla mnie cudne.
Tulipanki w masie robią efekt. A jak tam pomidorki w tej beznadziejnej pogodzie. Ja rok temu akurat sadziłam ju ż do gruntu, a teraz to widoków nie ma, minusowe temperatury zapowiadają
lindsay80 09:36, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Spring Green mnie zachwycają

Mnie też, ale już myślę z czym by je przemieszać w przyszłym roku, może Virichic?

Tylko sadzone dwa lata temu w większości mi wyginęły i nie wiem czy one tak mają, czy miały złą miejscówkę, bo akurat na najbardziej zacienionej rabacie je miałam.
lindsay80 09:41, 08 maj 2017

anulajda napisał(a)
Van Ejik ma mocno nasycony kolor różowy wręcz żarówiasty który też mi nie odpowiada a delikatny róż to Salmon van Ejik który bardzo lubię

No właśnie, ten kolor to prawie jak fluorescencyjny róż wygląda, z Claudią słabo to wyszło, są tam jeszcze Queen of Night, ale zakwitną znacznie później.
W przyszłym roku muszę je przenieść w jakieś ustronne miejsce i będą same ze sobą

A ten Salmon van Ejik nie jest na żadnym etapie łososiowy tylko cały czas bladoróżowy? Na Twoich zdjęciach wygląda przepięknie