Joanno, mam normalnie zakwasy, choć już zaprawiona w bojach. Ale plecy odczuły Oby faktycznie wyszło perfect bo nie mam siły poprawiać
Czakor ma tę wadę że właśnie przekwitł. Podzieliłam i posadziłam pod glediczją, zobaczę czy powtórzy kwitnienie. Kolankowe ja lubię, bo wpadają w taki lekki fiolet. Ale fakt, burzy kwiatów na nich nie uświadczysz. Chociaż takie bardziej pasują do moich leśnych klimatów.
Tak róże dopiero zaczynająna szczęście. Wczoraj przeszła burza, ale wichury nie było w mojej miarce wiadrze napadało ok 4 cm.
Aniu mam kilka rodzajów kocimiętki. Ta najwyższą nie znam nazwy przycinam od dwoch lat w połowie maja i wtedy skracam te długie pędy. Już teraz zaczyna ładnie kwitnąć tylko nie jest wysoka.
Następnie mam perrsan blues i kat's pajamas te są niższe bardzo gęste. Kat's pajamas jest ładniejsza ma niebieski kolor i kwiaty na łodygach od samej ziemi. Persians... Raz ładna ma odcień kwiatu wrzosu.
Jeszcze raz pokaże fotki jakie są różnice.
Wysokość ok 35-40 cm
Co chwilę coś mnie dzisiaj odrywa od wstawiania zdjęć
Kolejny dzień bez słońca ale duchota była wczoraj straszna, potem burza w okolicy ale bez deszczu...