Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 22:03, 30 wrz 2015

Do góry

Jestem zachwycona prosem od Toszki. Miało się pokładać, a trzyma się w pięknej, zwiewnej kupie. No i jest tak delikatne, zwiewne, a jednocześnie bujne. Zobaczcie sami.

"W kolorze blue" 21:56, 30 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Wariaty....Sebek ja tę górną półeczkę wybieram...
Ensata - Ja już jedną lampkę wypilam....ale lej dalej. Wkurzyłam się bo siatkarki remisują 2-2 a prowadziły już 2-0 ! Mus się upić!

Załatwione Anyżku?

W Gąszczu u Tess 21:55, 30 wrz 2015

Do góry
O zimowitach rzeczywiście Toszko nie wspomniałam, ale one u mnie już przekwitły właśnie.

Buziaki odwzajemniam, Pszczółko

Juzia, do usług - fotki (jeśli się uda).

Na początek - moje marne w tym roku zimowity. Dużo gorsze niż w ub. roku. Może to ta susza im zaszkodziła.

Tak jak i rodgersji - obeschły jej brzegi liści. Ale dzielna była przez cały sezon, pomimo suszy i miejcówki pod drzewem.

Uwielbiane przeze mnie kotki rozplenicy.

Ogród opanowały werbeny.

Mój ogród - trudne początki - Paula 21:52, 30 wrz 2015

Do góry
paula23 napisał(a)

Świerki już na rabacie (niestety okazało się że są mniejsze niż zamawiałam)

A to moje maluszki

I moje cacuszko mam zamiar go tak splatać i uformować mu ładną kuleczkę na szczycie

jak to wszystko ruszy...to będzie się działo) teraz dmuchaj,chuchaj
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:51, 30 wrz 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Bardzo podoba mi się gracilimus w długich nasadzeniach ( macham Kokoszka i czasami śnię, że wszystko wyrzuciłam z ogrodu i mam długi na 50 m. pas gracilimusów

Póki co muszę się radować z tego co mam...

Koniec grackowania na dziś
Ale pieknie. A Red Baron to strzal w dziesiatke.

Dwa ogrody 21:51, 30 wrz 2015

Do góry
Wilcza, cynie darzę niesłabnącym uczuciem sieję je od lat, to żelazny punkt warzywnika
Karola, nie ma sprawy a w ubiegłym roku wciskałam Wam nasiona na siłę, tyle ich było
Sylwia

zakwitł i u mnie

ML po podziale chorował, duże kępy pozbierały się, mniejsze padły

i moja nowa stara rabata, poszerzona po rewolucjach budowlanych, kostki nie mocuję, bo z przodu jeszcze armagedon wszystkie rośliny rozmnożone, jeszcze jest troszkę miejsca na wyższe trawki i cebulowe

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:50, 30 wrz 2015

Do góry
I widoczki:

I skusiłam się na te trawki to pewnie amazon mist albo frosted curls nie było podpisane ale były po 10 zł i na wiosne je podzielę bo są dość grubą kępką.

Lawenda - Lavandula 21:50, 30 wrz 2015

Do góry
mam pytanie czy mozna nie robić ostatniego jesiennego cięcia - delikatnego oczywiście samych kwiatków. Wciąż tak ładnie kwitną (w tym sezonie były cięte 3 razy), że szkoda mi ich. A nie wiem czy potem nie bedzie za późno nawet na delikatne cięcie. Najchętniej zostawiłabym kwiatostany nawet wyschniete na zimę - czy to dobry pomysł, czy lepiej ciąć i jeśli tak to kiedy maksymalnie?

Teraz moja lawenda wygląda tak: Angustifolia Hidcote
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:47, 30 wrz 2015

Do góry
Bardzo podoba mi się gracilimus w długich nasadzeniach ( macham Kokoszka i czasami śnię, że wszystko wyrzuciłam z ogrodu i mam długi na 50 m. pas gracilimusów

Póki co muszę się radować z tego co mam...

Koniec grackowania na dziś

Ogródek warzywny na balkonie 21:46, 30 wrz 2015

Do góry

Madzenka napisał(a)
Olu od ktorej strony masz balkon? Czy mocno u Ciebie wieje?
Jesli nadeszłyby mrozy (takie zdecydowanie powyzej -10 w nocy ) to postawiłabym skrzynki na styropianie a wierzch warto byłoby nakryć agrowłóknina i np mata bambusową. Przy takich mrozach jakie były w poprzednich latach jesli nie zapomnisz o podlewaniu roslin zima w czasie łagodnej pogody to trawy maja sznasę przeżyc. Najlpeiej byłoby je jednak zadołować w ogrodzie

dziękuję Madzen, że zaglądnęłaś. Balkon jest od strony południowo wschodniej. Trawy stałyby na scianie zachodniej oslonietej od wiatru, skrzynki w calości zabezpieczone styropianem i owinięte jutą dla ozdoby. W ubiegłym roku rododendron slicznie przezimował: stał na styropianie i był owiniety kołdrą

nie ma co trzeba je jednak wywieźć ... a takie są piękne ....
Mój ogród - trudne początki - Paula 21:45, 30 wrz 2015

Do góry
O to moje ostatnie(albo przed ostatnie) zakupy w tym sezonie:
Tamaryszek:

Planuje go prowadzić jako drzewko ale obciacham go dopiero po kwitnięciu

Dereń mam nadzieje że się ładnie rozrośnie i zasłoni sąsiada

Świerki już na rabacie (niestety okazało się że są mniejsze niż zamawiałam)

A to moje maluszki

I moje cacuszko mam zamiar go tak splatać i uformować mu ładną kuleczkę na szczycie
Lawendowy zawrót głowy 21:42, 30 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Dorotko piekno pieknem a robota ostatnio lezy czasu nie mialam trawnika nakarmic i zolknie

Ja wreszcie mam tawnik i to wynawożony z soczystą zielenią, ale walczyliśmy o niego z mężem całe lato.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:40, 30 wrz 2015

Do góry
Dostałam 4 ogromne kępy rozchodników które porozsadzałam i będzie w sam raz na brzozową

Miskanty kwitną jak szalone, już raz obcinałam kwiatostany bo nie lubię kwitnących ale dałam za wygraną.

Ato coś to rdest auberta rośnie to jak szalone chwast dosłownie ale jeśli ktoś potrzebuje szybkiej osłony to polecam . Teraz ładnie kwitnie na biało.
Mój ogród - trudne początki - Paula 21:39, 30 wrz 2015

Do góry
Resztki "uśmiechów" na ten sezon:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:39, 30 wrz 2015

Do góry
Wiosną po podziale zostały posadzone znów w innym miejscu i rosną tu do dziś Spełniają rolę trawiastego żywopłotu.

Dół gracilimusów jest bardzo sztywny, ma grube łodygi, które tylko lekko uginają się pod wpływem wiatru. Np. ML u mnie na wietrze rozchyla się na boki i zaczyna się pokładać. U gracilimusa tego nie ma ( bynajmniej u mnie

Przewieszają się górne żdzbła.

Znowu na wsi 21:38, 30 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
No to na rozweselenie i poprawę nastroju wstawię coś energetycznego.

Karczoch od Kasi B

Dziękuję za karczocha. Piękny, nie wiedziałam że ma różowy (czerwonawy?) kolor w sobie.

Aniu Monte, impreza udana, towarzystwo sympatyczne a pogoda zepsuła się dopiero pod koniec.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:33, 30 wrz 2015

Do góry
Dwa ogrody 21:32, 30 wrz 2015

Do góry
Margarete, w Skierniewicach zakupy niewielkie, dwie róże Hokus Pokus, jedna aspiryna i troszke cebul
bacowa - Ewo, oczywiście, że mam nasiona ożanki, zbierałam z myślą, że może ktoś potrzebować, ale wysyłkę proponuję odłożyć jeszcze troszkę, bo nie wyrabiam na zakrętach niemniej namiary możesz podać
Sylwio, nasiona maku mogę obiecać dopiero w przyszłym roku, jak urośnie, to nie omieszkam pokazać
Gabrysiu, może cynie zdążą zawiązać nasiona, powoli brązowieją, niemniej wczoraj już o zmroku odkryłam, że ktoś poczęstował się pierwszą czerwoną, której dojrzały nasiona i którą pokazywałam na fotce, na pewno nie był to nikt z rodziny
zebrałam trochę nasion z różowych
Kasya, mnie również było bardzo miło Cię poznać
Dorota123 - dzięki, jeszcze trochę koloru jest, zajrzę do Ciebie

lobelie w gruncie kwitną bez przerwy

placyk zarasta macierzanką, agapanty jak schowałam w cień latem, tak stoją

lawenda po przycięciu kwitnie ponownie już dość długo, zaczyna już być widoczna magnolia, sadziłam ja malutką

lipcowa rabata, mało co się zostało z poprzednich nasadzeń, na dole ekran cisowy sadzony wiosną, poleciały wszystkie igiełki, ale ładnie się odbudował, tutaj dzięki dla Toszki, bo to z jej rad korzystałam przy jego pielęgnacji

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:31, 30 wrz 2015

Do góry
W maju 2013 r. kupiłam takie maleńkie sadzonki ( 3 szt. trawek na tyle)
Wiedziałam, że będą duże ale nie spodziewałam się takich potfforów

Po trzech miesiącach czyli w sierpniu wyglądały już tak!

Po roku bytności w moim ogrodzie czyli 09.2014 r. były takie

Na jesień 2014 zostały przesadzone w nowe miejsce a wiosną 2015 te trzy sadzonki zostały podzielone na pół każda i wyszło 6 nowych sadzonek.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:27, 30 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Panie ściereczko "speszal" for you

Jaki ładny! Aktualnie wisi wianek przy wejściu, ale może sobie na taki poster go podmienię?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies