Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

ryska 21:13, 13 paź 2015

Hej Agniesiu, piękna ta kobea. Czy przymrozki do Ciebie dotarły i czy ją zniszczyły? Raz ją wysiewałam ale nie urosła. Pozdrawiam
Mathildis 21:19, 13 paź 2015

Napia napisał(a)
"Jesień idzie, nie ma na to rady ..."

Magiczne kolory... u mnie bluszcz zmarzł i chyba już nie pokaże koloru...
Mathildis 21:20, 13 paź 2015

Napia napisał(a)

Powtórzę za Przemkiem - OBŁĘDNE
ewsyg 21:41, 13 paź 2015

Agnieszko, boskie te marcinki W grupie, szpalerze zyskują na urodzie. Białe są takie niewinne
anabuko1 08:01, 14 paź 2015

Agnieszko, podziwiam jeszcze u ciebie cudne , kolorki jesieni
Iwk4 08:07, 14 paź 2015

Piękne są twoje białe astry. Ja mam tylko fioletowe.
U ciebie chyba cały szpaler.
Piękne kolory. U mnie zmroziło winobluszcz zanim się przebarwił. Szkoda.
Miłego dnia Agnieszko.
bql3 19:44, 15 paź 2015

Agnieszka,

- lok'nij proszę do mnie, powiekszyłem swą kolekcję klonów o nowe egzemplarze
(poniżej fota na zachętę)

pozdrawiam
Jan
Napia 09:16, 17 paź 2015

bql3 napisał(a)
witam,

Agnieszka - dziękuje Ci za miłe słowa uznania ale powiem, że daleko mi jeszcze do ideału - no a temat z mostkiem jak sama widzisz mi że nie wypali ze względu na zbyt mała powierzchnię jaką posiadam na ogrodzie do zagospodarowania.
Myślę że będę stosował jak jak to określam "kompromisowe zamienniki", które powinny dać pożądany efekt końcowy (wizualny).
Na tę chwilę jestem w trakcie realizacji pomostów łączących podłogi w ogrodzie co da mi taki efekt co bym nie będę musiał chodzić po trawie tylko będę sobie stąpał po ścieżkach wykonanych z drewna - obiecuję, że po ukończonej pracy wrzucę fotki
Również jestem w trakcie pozyskiwania nowych odmian klonów palmowych do mojego ogrodu aby powiększyć kolekcję w nowe egzemplarze tej rośliny. Choć powiem Ci że nie jest to łatwe bo rynek sprzedaży jest ubogi co do oferty i dużo muszę kilometrów objechać aby cuś ciekawego "wyłuskać" ale tak jeszcze parę ciekawych odmian klonów palmowych (i nie tylko) na rabatach przed zimą u mnie się pojawi.

pozdrawiam
Jan

ps
słonecznego miłego i udanego weekend'u życzę

Jak widzisz, właśnie zaczął się kolejny weekend i ten z niezbyt ładną pogodą. Jednak nie można narzekać, bo pada deszcz, który jest bardzo potrzebny.

Piszesz, że masz mały ogród, ale liczba i różnorodność klonów palmowych temu przeczy Fajnie, że masz wyobrażenie, jak powinien wyglądać Twój ogród i powoli realizujesz swoje zamierzenia. Czekam na drewniane podesty, które, jak myślę, będą bardzo klimatyczne
Pozdrawiam
Napia 09:22, 17 paź 2015

iwonaal napisał(a)
Fajnie, kolorowo u Ciebie.

Dzięki Iwonko
Niestety, po ostatnich przymrozkach zrobiło się szaro i brzydko. Liście spadły lub zmarzły. Cały czas pada. I pozostaje tylko czekać na poprawę pogody, słońce i lekki przymrozek, to od razu będzie weselej
Napia 09:25, 17 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Nie no to Kapias moze sie schowac u Ciebie barw tyle ze rozdawac mozesz ,)

Jolu