Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 11:01, 30 wrz 2015

Do góry
Widoki z kuchni:

"W kolorze blue" 10:58, 30 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia 10:42, 30 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zdjęcie "pstryknięte" byle jak:
mam kule bukszpanowe tu i tam i nie da się temu zaprzeczyć.

Część bylinowa, rozwichrzona jest za domem, prawie niewidoczna od strony formalnego podjazdu.

doprecyzuję moje myślenie o kuli bukszpanowej, nie kwestionuję bukszpanów ogrodzie choć cisy znacznie bardziej mi się podobają ale to inna bajka
chodziło mi o to że Pszczelarnia to wyjątkowe miejsce jak sądzę choć zaznaczam nie byłam i od progu jest taka zwichrzona i lekka jak i na tyłach, jeśli kula będzie miała sporo dodatków to złagodzi się jaj samotny byt każdy ma inne spojrzenie i o to Ci chodzi - więc chciałam załamać ten tok myślenia kula, kula,kula i wymusić inne Twoje myślenie - a jak wyszło? myślenie.

No i co tam przytargałaś ze świata do ogrodu pochwal się.

Miejsko & sielsko 10:32, 30 wrz 2015

Do góry
brosia napisał(a)
Widziałam Ewciu, że futro krótsze Moje dla odmiany długie, odrasta od kwietnia...

pozdrawiam gorąco
D

Brosia, mojego sierściucha wycieliśmy bo... łatwiej utrzymać go w czystości
o ile możliwe aby PON był czysty

teraz wygląda prawie jak terier hi hi hi ...

kocham go a on mnie

buziaki !
Jurajski Ogród 10:22, 30 wrz 2015

Do góry
Kochani, jestem, bardzo Wam dziękuję, że zaglądacie, choć ja teraz zaniedbałam swój wątek. Jakiś czas nie będę aktywna na forum, bo muszę teraz zająć się swoimi ważnymi sprawami, ale codziennie staram się zaglądać i czytać wszystkie Wasze aktualne posty.

Do Anki: Nie mam już namiarów, nawet nie wiem, czy nadal istnieje, a nie mam czasu się teraz tym zajmować, więc więcej nie pytaj, wystarczy w googlach poszukać i na pewno coś Ci tam wyskoczy

Ewo Pszczółko - odpisałam u Ciebie.

Z jurajskimi pozdrowieniami:

Droga do spełnienia 10:19, 30 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
Wczoraj posadziłam runiankę przyszła cała i zdrowa ale na jak długo to nie wiem mój mniejszy pies to latające tornado
w ruch poszedł ciepły polar i czapka było tak strasznie zimno że w powietrzu czułam śnieg

No i pieknie jest, bedzie jeszcze lepiej Naprawde dobrze Ci to wyszlo.

Moje małe królestwo 10:10, 30 wrz 2015

Do góry
przyjechały, przyjechały róże the fairy jestem bardzo zadowolona jedna kosztowała 6 zł czyli taniocha a sadzonki naprawdę ładne dobrze zapakowane i ekspresem do mnie dotarły

Droga do spełnienia 10:07, 30 wrz 2015

Do góry
Wczoraj posadziłam runiankę przyszła cała i zdrowa ale na jak długo to nie wiem mój mniejszy pies to latające tornado
w ruch poszedł ciepły polar i czapka było tak strasznie zimno że w powietrzu czułam śnieg

na konwalnika nie patrzymy nie miałam dla niego miejsca a żal mi go bo już tyle razy przesadzany , na wiosnę znajdzie inne miejsce
zaczęłam poprawiać linie przy drugiej rabacie ale nawet waż ogrodowy z tego zimna nie chciał współpracować linia wyszła mi pierońsko krzywa zaś do poprawy pewnie jutro bo dzisiaj długo pracuję no i może cieplej będzie
Pszczelarnia 10:00, 30 wrz 2015

Do góry
I te kule mają coś w sobie, nie da się temu zaprzeczyć.
Może tą trawkę również pod bukszpan po prawej?

Pszczelarnia napisał(a)

Czy to są Fastigiata, czy Fastigiata Robusta? Muszę dokupić i sama się zastanawiam co mam.
I jeszcze jedno pytanie, czy czosnki Krzysztofa masz dłużej w ogrodzie, czy to było pierwsze kwitnienie?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:56, 30 wrz 2015

Do góry
Sylwia - w tenisa nie grałam i już grać nie będę... bo mi życia na wszystko brakuje Jestem coraz wolniejsza...

Olili - wiem, wiem..namieszałam..

Aniu - czosnki po latach też są coraz marniejsze i pasuje je przekopać.. ale potrafią kilka lat w jednym miejscu wyglądać przyzwoicie.

Polinka -

I to chyba tyle...... miłego dnia...

PO sformatowaniu karty cyknęłam kilka fotek by sprawdzić czy zapisuje, czy znów wykasuje.. na razie focie są..

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:56, 30 wrz 2015

Do góry
eda napisał(a)

Oj to szkoda wielka pamiętam w tamtym roku takie fikuśne miałaś A ja już powycinałam uśmiechy

W tamtym roku było tyleeeeeee i bardzo fajne kształty miały.

Moja działka na Dębowym Lesie 09:50, 30 wrz 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

clematis Comtesse de Bouchaud

U mnie powojniki już dawno nie kwitną ... jak Ty to robisz, że cały czas cieszą oczy?
Pokażę nasz ogród 09:50, 30 wrz 2015

Do góry
Jakieś france pasą się na moich brzózkach:

Tzn. pasły się, już się nimi zajęłam. Ale co to było?
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 09:50, 30 wrz 2015

Do góry
Kasiu, dzięki Tobie i ja mam Rubensa.
Tej wiosny już trochę dał czadu, a kilku sąsiadów zachwyciło i zaraziło się nim
Mam go na ogrodzeniu od ulicy.
Nie mogę doczekać się go przyszłą wiosną….

A to zdjęcia z wiosny 2015:

Buk pospolity - Fagus sylvatica 09:36, 30 wrz 2015

Do góry
albo tak
"W kolorze blue" 09:14, 30 wrz 2015

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:12, 30 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Charakterystyczną częścią ,,Gracillimusa" jest część przyziemna która jest prawie bezlistna do wysokości ok 30-40 cm.

Waldku, u mnie ta część nie jest na pewno taka czerwona
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:07, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Niedawno robiłam fotki swoich dla Pauliny (paulina_ns) to przy okazji Ci wrzucę - listki wyglądają tak samo - mam 7 ale żaden nie zakwitł, ani się na to nie zanosi.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, cisowego ekranika jednak nie będzie?

Dziękuję Edytko za zdjęcie - Twoje bardziej rozrośnięte już są ... ale w sumie wydają się być podobne
Ekranik cisowy raczej będzie - szukam cisów - ciężko z odmianą hicksii u mnie
Mam pana, który przywozi z Holandii w poniedziałek sadzonki z gołym korzeniem zwykłego cisa po 4zł ale nie wiem jak to będzie wyglądało za taką cenę i czy się przyjmie?
Ogród z koniczynką 09:02, 30 wrz 2015

Do góry

eMus ciągle chodzi na grzyby - tu BOR-owiki

a tu kanie
Wszystkiego po trochu 08:58, 30 wrz 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Elu, zrób zbliżenie na te liście wiesiołka, proszę Czy to taka roślinka co latem kwitnie błękitnymi kwiatkami?
Ja bodziszki dopiero poznaję, kupiłam 4 różne w tym roku, ale pokładały się, a Ty podsunęłaś fajny patent z podwiązywaniem.

mowisz i masz, wstawię też u Ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies