Aniu, u Ciebie jeszcze dużo kolorków. Jak Cię potraktowała pierwsza namiastka zimy? U nas było raczej łagodnie. Śliczną masz rajską jabłoń. Ja kupiłam inna odmianę bo o tej Twojej czytałam, że łapie choroby. Twoja wygląda na zdrową, cudne ma kwiatuszki. Moja to Golden Hornet, kwitnie na biało i ma żółte jabłuszka. No cóż u mnie nie będzie takiej pięknej bajki jak u Ciebie. Hortensje też Ci ładnie kwitną i cudne astry.
Pozdrawiam Aniu
Kamilko, u mnie słońce świeci, ciepło. taką piękna jesień
Kolory już przesiane ale jeszcze trochę ich jest
A deszczyk to by sie przydał, bo sucho. Właśnie wróciłam z podlewania , tych roślin co niedawno posadziłam.
Gazanie wysiewam na wiosnę do doniczki.Potem po przymrozkach do gruntu.I tak mam.
One nie zimują.I chyba same się nie wysiewają .
A u mnie piękna słoneczna jesień.Niebo rano było zasnute chmurkami,a potem słonko się przedzierało i zwyciężyło !!Teraz jest niebieściuchne niebo, słonko,ciepełko.
Ale deszczyk przydałby się sucho mam dalej
Od dwóch tygodni nie zaglądałam na forum .
Zarobiona jestem. Padm na twarz.
Jednak dziś nie wytrzymałam i wpadłam na mały relaksik.
Cudnie tu u Ciebie Aniu.
Tyle jeszcze kolorów mimo szarej, zimnej i deszczowej jesieni.
Napisałam odpowiedź na twój wpis,I nie wiem gdzie się podział.Gdzieś w kosmos poleciał czy co??
Ja też ich nigdy nie ścinałam,nie wiedziałam,że tak sie robi.
Piszę jeszcze raz.
Dzięki za świetny pomysł.!!Tak myślałam cały dzionek nad tymi żurawkami wzdłuż ścieżki.
Bo takową w nowym miejscu mam.
I teraz już wiem.Na wiosnę podzielę moje wszystkie żurawki, jak coś jeszcze jakieś kontrastujące kolorki dokupię i tak samo posadzę ( mogę zmałpować ??) wzdłuż scieżki.Powinno ciekawie wyglądać.Nie tak sama trawa i ju
Wiesz Aniu, że niektóre pokazane u ciebie rośliny to widzę pierwszy raz w życiu?
Dlaczego u Ciebie sucho jak u mnie codziennie pada? Dziwna ta lubelszczyzna
Nie miałam zimy.Miałam tylko przymrozki,ale nie mocno straszne. coś tam jeszcze kwitnie, jeszcze żyje
Ja ze swojej jabłoni rajskiej jestem bardzo zadowolona.Nie chorowała mi ani razu.
Kwitnie jak widać na różowo.Liście ma ciemn- bordowo- brązowo- ciemn- zielone
a jabłuszka tez mocno ciemne- bordowe.Mi tak właśnie się podoba
Hortensje w połowie brzydkie.No cóż jet, jak jest
Hostki szykuja się do snu
Cieszę się Haniu,że już jesteś.
Byłam u ciebie.To już wiem jak na szkoleniu i ze zwiedzaniem było.
no cóz,życie rządzi się swoimi prawami,żnie zawsze nas satysfakcjonuje.
Dobry relkas wybrałaś
Już z kolorami to coraz mniej, i mniej, przymrozek jeszcze przesiał ,,a tak pięknie było, i się ,, jeszcze nie skończyło.Ale mniej zrobiło
No właśnie, okolice Lublina - jak patrzę gdzie mieszkasz ( a konkretnie???) to nie daleko chyba ode mnie.
A u mnie nie pamiętam kiedy deszczyk jakis padał,Sucho. jak nic!!
Dziś z konewka latałam i podlewałam te roślinki, co niedawno posadziłam, bo szkoda, ,żeby padły nie przez zimę , tylko przez susze
Dziś było pięknie,Z rana jeszcze pochmurnie, ale słonko wygrało!!Niebo takie niebieściuchne było, ciepełko.
Przyjemna ta jesień i taka powinna być
A co tam widzisz pierwszy raz??
Ja jak zaglądam do innych to też ciekawe roślinki widzę, co np. nie znam