Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Gardener27 20:18, 13 paź 2015

U Ciebie Polska złota jesień w ogrodzie Pięknie !!!
Nacieszyłem oczy kolorami bo bieli u siebie mam pod dostatkiem
Zielona 21:14, 13 paź 2015

Małgoś... pytałam oczywiście o berberysie "green" carpet, ale myślami byłam przy jego jesiennym kolorze i napisałam "red"
Margarete 22:56, 13 paź 2015

Zielona napisał(a)
Małgoś... pytałam oczywiście o berberysie "green" carpet, ale myślami byłam przy jego jesiennym kolorze i napisałam "red"

Domyśliłam się że o niego pytałaś ale póki co ledwo ledwo zaczyna zmieniać kolor ale daleko mu jeszcze do pomarańczowej żarówy
Margarete 22:59, 13 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
U Ciebie Polska złota jesień w ogrodzie Pięknie !!!
Nacieszyłem oczy kolorami bo bieli u siebie mam pod dostatkiem

Złota moja jesień była wczoraj też trochę pobielona
..ale nie tak jak u ciebie....na szczęście.
Pozdrawiam
Zielona 23:07, 13 paź 2015

...no właśnie u mnie też jakieś takie nijakie te berberysy... Ciekawe, czy zdążą poświecić.
Margarete 12:37, 14 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Zaglądam z pozdrowieniami Jesienne fotki ogrodu super.

Witaj Iwonko
Musze i ja wpasc do ciebie zobaczyc co tamu ciebie jesien zmieniła....
jankosia 11:43, 15 paź 2015

Malgosia, czy to twoje duże drzewo co robiłam zdjęcie to ma jakieś owoce? Szukam w necie i szukam i nie wiem co to może być
Agania 15:45, 16 paź 2015

Margarete napisał(a)

Witaj Aganiu
miło że zaglądsz, barbule mam pierwszy sezon, nie wiem ani jak sie ją ukorzenia czy dzieli, musisz popytać, może u Małej Mi - ona wie na pewno wiecej o tej roslinie.
To własnie za sprawą wizyty u Ani w ogrodzie w ub. roku we wrzesniu napatrzyłam sie tam na barbulę, spodobał mi sie jej piekny niebieściutki kolor kwiatów i pstre liscie, dlatego poprosiłama nasze łódzkie dziewczyny żeby mi kupiły tę własnie odmianę na wystawie w skierniewicach, nie była droga, około 20 zł kosztował dorodny krzaczek.
Podoba mi sie bardzo - nie wiem jak kolejną zime przetrwa bo ona podobnie jak budleja lubi podmarzac, w miniona zime było ok ale zima była jak by jej nie było....
Tyle wiem, na razie, ciesze sie że ja mam i obserwuję codziennie wokół jej kwiatów mnóstwo bzyczków....

Barbula to prawdziwa dama w Twoim ogrodzie, tak bardzo mi się spodobała, że wiosną będę jej szukała, może gdzieś zdobędę
Agania 15:47, 16 paź 2015

Margarete napisał(a)
Dzisiejszy jesienny ogród....

Cudowną masz jesień w ogrodzie i tyyyyle słońca....może słoneczko i do nas się jutro uśmiechnie
abiko 15:53, 16 paź 2015

Agania napisał(a)

Barbula to prawdziwa dama w Twoim ogrodzie, tak bardzo mi się spodobała, że wiosną będę jej szukała, może gdzieś zdobędę

Barbula łatwo się ukorzenia, można to robić przez sztobry. Polecam mam ją u siebie od 3 lat i jestem w niej zakochana