ja już teraz nawet czekam na jesień bo i hortensje i marcinki i dzielżany z rudbekiami dają nie mniejszy popis niż inne kwiaty letnie...
dzielżany są piękne, tyle że musisz pamiętać, na jaką wysokość urosną
są takie, które tylko do około metra dorastają, i takie które szybują do około 1,50 -1,60...dla mnie to ważne bo sadzę rośliny "kaskadowo"
musisz dobrze je wkomponować na rabacie, a będą pięknym jej dopełnieniem, na "odpowiednim poziomie"
Niedawno robiłam fotki swoich dla Pauliny (paulina_ns) to przy okazji Ci wrzucę - listki wyglądają tak samo - mam 7 ale żaden nie zakwitł, ani się na to nie zanosi.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, cisowego ekranika jednak nie będzie?
Sylwuś,nie mam strasznie dużo tych nasionek.
bo tez kilka kleome miałam.Część już się wysypała.Część zdążyłam zebrać.
Ale tym co mam oczywiście podzielę się z tobą.
Mam tylko fioletowe i różowe.
Poproszę adres na pocztę
Tak jak pisałam Reni (wyżej post).Tak robię z kleome
Reniu,Na zdjątku kleome widać ma takie cienkie długie pręciki.To są nasienniki.Uważaj , bo jak są mocno dojrzałe to się same wysypują.Można nawet zielonkawe zerwać, posuszyć tak w domu.I potem wysypać sobie nasionka do jakiejś torebeczki.
Ja będę wysiewać do gruntu na wiosnę.Tak juz robiłam w tym roku.I było dobrze
i ogrodowe
Ty Reniu wiesz ja uwielbiam Twoje zdjęcia ,to już jest dla mnie mistrzostow - piękna rabatka super trawnik no i moja mowa miłość werbena- ja bardzo bardzo lubię Twój ogród
A odnosnie kwitnących traw to mi zakwitły gracimilusy kupione w Jaworniku i to kupione niedawno. Te co kupowałam na wiosnę nie mają kwiatostanów. Tobie będie kwitła magnolia a moja ma jakieś dziwne pomarańczowe dziwolągi (tak jakby nasiona)