Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród nad rzeką...

Mój ogród nad rzeką...

sylwia_slomc... 00:01, 16 paź 2015

A mnie się bardzo podoba i piękne te brzozy przed domem
AnnaCh 00:21, 16 paź 2015

chojna napisał(a)
Rozbawiłyście mnie tą rezydencją
Ale, dziękuję!

No cóż, tak to wygląda Jeszcze ten biały płot...
chojna 09:03, 16 paź 2015

Płot nie jest biały, ale jest jasny i tak wychodzi na zdjęciach. Jest w kolorze domu.

O pociągnięciu żywopłociku myślałam, cyknę fotki i pokobminuję.
Coś wrzucę.
chojna 12:43, 16 paź 2015

Wygląda to tak. Za żywopłotem rosną limelighty podsadzone frosted curls.
Motyw jest powtórzony z przeciwległej ściany pod płotem.
Hortki bym zostawiła. Żywopłot pociągnęłabym aż do cisow ej kulki , którą przesadziłabym w prawo. Miskant ml też by został.

Będzie bardziej pałacowo , jak na rezydencję przystało

Wrzucę później w GP.
chojna 12:53, 16 paź 2015

Znalazłam u Danusi taką inspirację.
To a propos mojej rabaty bukszpanowej.
iwka 13:02, 16 paź 2015

Piękna ta rabata, też ją sobie zapisałam w inspiracjach
chojna 13:38, 16 paź 2015

Rabata z klonem japońskim. Pociągnęłam żywopłocik. Hortensje zostawiłam. Różanecznik- odmiana Calsap, Hortensja Limelight, klon aconitifolium, hosta białoobrzeżona, żurawka Palace Purple. W żurawce rośnie cis David, ale zza klonu go nie widać.

wiosna

Lato

jesień

Zima

Mam jeszcze wersję z Miskantami

decydowanie jestem za zostawieniem hortensji.
Dorota123 13:48, 16 paź 2015

Witaj, pierwszy raz jestem u Ciebie, jak weszłam to już nie wyszłam aż skończyłam cały wątek. Piękne masz brzozy, dobrze, że je zostawiłaś, bo dają świetny efekt. Rabatki pięknie zaprojektowane, aż miło popatrzeć. Ile pracy wkładasz w ogród ja dobrze rozumię, bo też mam taki żółty piach, tylko, że ja od wielu lat robię kompost i on świetnie ratuje sytuację. O nawadnianiu ogrodu nawet pomarzyć nie mogę, wodę mam ze studni, a w tym roku po raz pierwszy zaczęło jej brakować.
Wątek zaznaczam , będę podglądać dalsze poczynania.
Iwk4 20:02, 16 paź 2015

Witaj Ola. Zaznaczyłam sobie twój wątek. Pięknie u ciebie jest już. Muszę w poniedziałek zacząć od początku, bo teraz zaczął się weekend i nie mam czasu. Pozdrawiam.
chojna 10:36, 17 paź 2015

Dorota123 napisał(a)
Witaj, pierwszy raz jestem u Ciebie, jak weszłam to już nie wyszłam aż skończyłam cały wątek. Piękne masz brzozy, dobrze, że je zostawiłaś, bo dają świetny efekt. Rabatki pięknie zaprojektowane, aż miło popatrzeć. Ile pracy wkładasz w ogród ja dobrze rozumię, bo też mam taki żółty piach, tylko, że ja od wielu lat robię kompost i on świetnie ratuje sytuację. O nawadnianiu ogrodu nawet pomarzyć nie mogę, wodę mam ze studni, a w tym roku po raz pierwszy zaczęło jej brakować.
Wątek zaznaczam , będę podglądać dalsze poczynania.

Dorotko bardzo mi miło , zwłaszcza, że pisze to tak doświadczony i utalentowany ogrodnik. Przejrzałam Twój ogród pobieżnie , ale jest tam tyle skarbów , że pochłonął mnie totalnie.
Wrócę do Ciebie wolną chwilą na dłużej.
Kompost robię drugi sezon i mam mały kompostownik. Starczy raptem na jedną rabatę. Opóźnia to fakt , że skoszoną trawą ściółkuję rabaty.
U nas pada na szczęście, bo boję się o poziom wody w studni.

Mój ogród w tym roku już raczej nie przejdzie żadnej metamorfozy. Pogoda jest jaka jest , po tych morzach rośliny wyglądają okropnie. Nie zdążyły się przygotować do zimy.