Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:00, 28 wrz 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, cudna odmiana dalii! A kichawiec i werbena wyjątkowo do siebie pasują.
Mój kichawiec zasuszył się.

Basiu to może Ci troszeczkę kichawca podeślę? dalia to Honka Suprise buziole
może jeszcze zdąży zakwitnąć, chociaż u nas coś napomykali o przymrozkach
Zamieszkać w ogrodzie 20:58, 28 wrz 2015

Do góry
no i róża oczywiście kupiona pod wpływem impulsu...:

i trawy na które uparł się mój mąż ( też impuls)

no i hortki zakwitły .. już dawno zresztą

Lawendowy zawrót głowy 20:57, 28 wrz 2015

Do góry
buziolki miły wieczorek na tarasie po ciezkim dniu ) to chyba jeden juz zostatnich

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:56, 28 wrz 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
taka dalie jak wiatraczek widzialam dzis w ogrodzie przy drodze, ktora jechalismy.

Co bedziesz robic z Pigwy?

Nalewkę i dżemy ta dalia nazywa się Honka Suprise a ta Pole Position
Zamieszkać w ogrodzie 20:53, 28 wrz 2015

Do góry
wiecie to chyba dość dziwne... zaglądam na forum codziennie niemal i czytam i czytam a do siebie jakoś nie zaglądam już czasu brakuje .
Więc jeśli jeszcze ktośkolwiek tu zagląda to się pochwalę zbiorami:

i jeszcze moje bawole serca ( całkiem moje bo od nasionka)

no i mój syn z własnym plonem
jakoś się dziwnie obrócił....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:51, 28 wrz 2015

Do góry
Dziś zakończyłam sezon pomidorowy w ogrodzie. Łęty poszły na wysypisko działkowe, a owoce do koszyków. Część owoców było jeszcze zielona, te pójdą na specjalną sałatkę. A niektóre do kartonu na nabranie właściwego koloru. A takie były zbiory w tym roku:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:51, 28 wrz 2015

Do góry
Pojechałam do lasu w poszukiwaniu przebarwiających się liści. W lesie również zielono tylko kwitnące wrzosy przypominają, że to juz jesień. Wrzosy narwane-wianek się robi

Po godzinnej wędrówce znalazłam jedno, jedyne drzewko z czerwonymi listkami.
Koncepcja na wykorzystanie jesiennych liści była taka:

Niestety jesień odkryłam w moim osobistym ogrodzie...

Czytałam, że z powodu długotrwałej suszy jest zagrożenie, że miskanty nie zakwitną. Jak wiecie nie lubię kwiatostanów na gracilimusach...Żyłam nadzieją do dzisiaj

Szukając kwiatków w grackach zbliżyłam się do smaragdów i nie wiem co mnie podkusiło aby zajrzeć do środka. A tam...

45 szt. smaragdów mam do gruntownego czyszczenia ale to tylko i wyłącznie efekt moich zaniedbań W tamtym roku były czyszczone 3 razy a w tym?? Oczywiście tylko raz, na wiosnę...Za dwa tygodnie będę przeżywać horror w ogrodzie...czyszczenie thujek to najgorsza dla mnie robota w ogrodzie.
A do tego dochodzą wysokie trawy, hortensje Ha, ha ciekawe jak ja tam folię rozłożę Jedyna dobra wiadomość to nowy odkurzacz eMa, który podobno wciągnie mi te smaragdy całe z korzeniami!

Basia - Mój Świat 20:46, 28 wrz 2015

Do góry
basia3 napisał(a)
róże z lawendą

Co to za róże masz z lawędą, przeglądnełam cały wątek i nie zauważyłam czy było gdzies napisane. No i ztego roku nie widziałam fotek tej pięknej kompozycji .
Życie w wiejskim ogrodzie 20:45, 28 wrz 2015

Do góry
Lekko spóżnione gratki na 700

Ogród niby nowoczesny ale... 20:42, 28 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Prawie jak u Malkul...ale słowo daję, że nie zgapilam od niej Miałam już wcześniej polożone
Obrodziło mi w tym roku w dynie ozdobne...w chałupe leżą, na parapecie a i do pracy sporo wytargałam...

to jeszcze troszkę żółtego

Pieknie wiesz ja tez tsk mam zrobie cos i kurde juz to ktos dawno temu wymyslił wierzymy cudnie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:40, 28 wrz 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj a jaka nagrode chcesz??

Salate kupilam jako sadzonke w ogrodniczym za 15 centow i zywilam sie nia cale lato czyli do kanapek do pracy zrywalam po kilka listkow na pewno kupie w przyszlym roku znow.
Na gardlo to juz mi nic nie potrzeba, zatoki mam chore . U mnie sie zawsze bolem gardla zaczynaja. Teraz juz mnie gardlo nie boli ale za to glowa peka. Wzielam moja zelazna porcje tabletek i jutro ma byc lepiej a pojutrze znow dobrze
No i biegalam dzis czulam sie fatalnie a pobieglam lepiej niz tydzien temu
a to dalszy ciag naszych dzisiejszych lupow

Waga bedzie stac na tarasie i na gorze postawie bluszcz albo jakis inny ladny kwiatek. Ale to na wiosne

No nie żartuję, ale jak się ogłasza konkurs.... taka tarka jest też u mnie gdzieś w piwnicy, a waga fajna i jako dekoracja będzie dobrze spełniała swoja rolę, tylko jej nie odnawiaj a może tej sałaty nasionka można kupić? pozdrawiam
Makowo na Kociewiu 20:34, 28 wrz 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

A udało Ci się kupić ją wiosną? Bo ja jakoś nie widziałam ich wcześniej, dopiero teraz Ale może przeoczyłam
Kasiu, z czym byś połączyła różowe zawilce? Ciągle nie wsadziłam, bo ciągle dumam

Kupiłam ją w czerwcu.
Ewuniu ja różowe mam połączone z jażmianką a inne z hacanechloe macra all gold ale nie podoba mi się poza tym na drugi rok zawilce będą wyższe - klasyka to łacznie z miskantem Morning Light ale myśle, ze świetne byłoby polącznie z moliniami np 'Dauerstrahl', 'Moorhexe, Choć świetnie wyglądały by same na tle ściany z bluszczu lub iglastym.
Tutaj na ciemnym tle różaneczników z jarzmianką

a tutaj z hacanehloe zestawienie nie podoba mi się

Ogród niby nowoczesny ale... 20:32, 28 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

piękne..
Miejsko & sielsko 20:30, 28 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewakatowice, Ewelina nicol, a wielka głowa po prawej to ja

Hej kotki buziolki )))
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:29, 28 wrz 2015

Do góry
Poszukiwania jesieni.

W Dolinie Baryczy na Stawach Milickich jesieni nie widać. Dalej piękna zieleń ...

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:25, 28 wrz 2015

Do góry
Szmaragdy zajęły miejsce cyprysów. Myślę, ze będzie ładniej. Rabata ma prowizoryczne obrzeże, w przyszłym roku chciałabym ją poszerzyć i dodać różowych zawilców.
Poukładane kamulce pod zawilcami nie są ozdobą, wiem, ale to jedyny sposób na moje kejtry by nie kopały

Ściana zachodnia

Miejsko & sielsko 20:22, 28 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewakatowice, Ewelina nicol, a wielka głowa po prawej to ja

O w końcu Sebek się przestraszył

Nicol??? Tyś aż z Belgii przeleciala??? No, no

Fajnie Was widzieć
Podwórkowa rehabilitacja 20:17, 28 wrz 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ja też i na trawy...

Zdjęcie traw na leśnej polanie dla Ciebie

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:17, 28 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

narcyzy..jak masz miejsce lub krokusy Joanna darc
DO CZOSNKÓW JUZ PRZEKWITNĄ

Anek, na cebulowe miejsca wystarczy Będą narcyzy. Widziałam nawet wczoraj w pewnym markecie białe, które kwitną marzec-kwiecień Czyli jutro zamawiam i jadę na zakupy

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ, za zaplanowanie rabaty!! Podziwiam wszystkich, którzy myślą, planują zestawienia roślin kwitnących...Dla mnie to już wyższy poziom ogrodnictwa! Trawy przy tym to mały pikuś...
Podwórkowa rehabilitacja 20:12, 28 wrz 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)

Na ławeczce się pobujałam, szumu strumyka posłuchałam, po lesie pospacerowałam mogę iść spać.

Dawno Cię nie było, fajnie, że się odezwałaś
Pozdrowionka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies