Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zielona Pasja 20:36, 15 kwi 2012

Do góry
Ha zaraziła sie wirusem ogrodowiskowym - bukszpanowo - rododenrownowo -- hortensjowym
Ja też jak robię foty to aż mnie trzęsie, nie wiem czy ślepa już z wiekiem jestem, czy taka niemota, bo aparat M zakupił dobry...
Lece poczytać co sie działo
A to niezidentyfikowane cudo u Danusi zamieść, szybko zostanie rozpoznane.
Ogród Magdalenka 20:33, 15 kwi 2012

Do góry
I reklamę na ogrodowisku uruchomić tzn marketing szeptany
Ogród Magdalenka 20:33, 15 kwi 2012

Do góry
Magada ale foty, ty nas po prostu nimi drażniasz!!!! irenka mamy sposob na biznes, trzeba porządną szkólkę otworzyć we Wrocku, super zaopatrzoną, z dostawą do domu i cenami dobrymi, zwłaszcza bukszpanów
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:29, 15 kwi 2012

Do góry
Sylwia, Irenka, Agnieszka rzeczywiście dzisiaj humor zupełnie inny. Wystarczyło wydać kasę i kupić dwa stożki bukszpanowe To już się nadaje na terapię.
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:51, 15 kwi 2012

Do góry
justi napisał(a)
U Bogdzi jest już wyrobiony specyficzny mikroklimat dla rh i warunki glebowe rewelacyjne. Wątpię żeby u mnie takie wyrosły.

No właśnie takich Rh jak Bogdzia to my się nigdy nie dorobimy więc Pola nie panikuj
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:50, 15 kwi 2012

Do góry
A Alfred jest Filetowy i broń boże go nikomu nie oddawaj bo jest cudny!!!!
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 18:49, 15 kwi 2012

Do góry
Pola ja bym pod werandą dwa RH posadzila. Nie potzrebujesz wtedy żadnego ekranu na osłonięcie dołu werandy. Tak jak Justynka pisała można je trochę podciąć.
Nie masz innego miejsca coby je przesadzić? A azalie tylko rozsadź rzadziej i te możesz bez fatygi strzyc. Moją japońska mi dwukrotnie w czasie budowy rozjechano i ma dziwny kształt po wylamaniu gałęzi i dobrze rośnie. Zreszta z azali tworzy się piękne bonsai ale wtedy niemal nie kwitną. Tak pisała Bpżenka.
Co do ziemi to i tak lepiej jak ją przemieszasz (przekopiesz) ze swoją ogrodową. Własnie tak samo jak Bogdzia chyba u Agnieszki pisałam. Zawsze mieszaj swoją ziemie z torfem. Nawet jak jest napisane na worku ziemia a ma kolor brazowy albo jest bardzo lekka to jest niemal sam torf, ktory wilgoci nie trzyma. Kiedyś dońiczkowe w takie coś przesadziłam wiosna i jesienią wymienialam bo mi wszystkie kwiaty zmarnialy.
Nie chcę reklamować żadnej z firm ale prawdziwą czarną ziemie w workach ma substral osmocote. Czasami composana ale nie zidentyfikowalam ktory rodzaj. Wszystko zawsze mieszam z moją gliną i jest git!!!
Podstawą jest systemtyczne nawożenie roslin, kompost i obornik
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:35, 15 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No Marzenko.... czasem warto poczekać...hehe
Piękny komplecik za dobrą cenę.

I jeszcze muszę pochwalić pomalowaną drucianą donicę. Dobra robota!

Juzia gdyby nie ty to by były czarne....
A co do donicy to mój M tym zwątpieniem w dobór kolorów przez połowicę mnie rozbawił
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:33, 15 kwi 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękna ta wiosna u Ciebie - jak i nasadzenia - a komplet cudny

Sebciu to Ty i Joasia mnie do wizyty w Obi skłoniliście
A wiosna to u Ciebie u mnie teraz spóźniona ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:32, 15 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Tulipany PRIMA SORT! Donice z hortensjami TOŻE!

Haniu dziękuję Ci bardzo za pochwały. Wczoraj pisałam Domi, że mi nigdy kolorów tulipanów nie pomieszano a dzisiaj mi pierwszy czerwony wylazł w gąszczy różowych. Ale mam nadzieję, że tylko ten jeden sie z poprzedneigo sezonu zaplątał a nie że mam wszystkie czerwone
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:30, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko, komplet będzie cudny i na twoim tarasiku będzie pasował jak ulał widzę że bambuski odbijają , no widzisz wszystko pięknie rośnie. Hortensje w donicach cudne.
Za to teraz ja mam doła buuuuuuuuu

Pola idę pocieszać
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:56, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Załamałam się, chyba będę musiała je komuś ofiarować, Bogdziu a ten Danusiny cunningham white to też taki duży rośnie

Nie on jest bardziej kulisty.

No to koniecznie muszę je Danusiu wymienić.
A ile jest ich razem posadzonych przy lustrze tworzą niesamowity widok.

Chyba dwa rosną, ale zapytaj Sebka
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:54, 15 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Zostaw jednego, a wokół posaddź może runiankę, zuraki, tairelkę.... jak bedzei sie rozrastał, co zagłuszy to co ma w nadmiarze. Ale trzeba z głową, bo RH nie lubia sąsiedztwa innych rośłin na korzeniach. na wiosnemożesz psadzić cebulowe, których z czasem powierzchnie bedziesz zmniejszać

I zawsze mozesz miniaturowe Rh lub azalie posadzić. A azalie bez skrępowania możesz strzyc jak japończycy
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 17:53, 15 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Aniu, ale jak urosną to szkoda potem wykopywać trzeba będzie naprawdę coś z tym fantem zrobić, tylko co na to mój M jak się dowie muszę go wyekspediować z domu i coś podmienić kurcze ale jestem zła.

Jola mozesz go trochę przycinać, wiem, że tego nie lubią ale niktórzy nadają im kształt bardziej kulisty.

Ja też mam Alfreda i ma jeszcze z 50 cm do gabionów i mysłałam co za nim posadizć, niepotrzebnie...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:48, 15 kwi 2012

Do góry
Oraz wczoraj przemalowana donica, w której będą nasadzenia sezonowe + bluszcze. Chyba wsadzę do niej jutro hortensję + Bluszczyk. M mnie rozśmieszył bo po przemalowaniu stwierdził, że właśnie cały czas się zastanawiał dlaczego kupiłam zieloną A przecież od początku miała być biała lub srebrna

Ale ten biały bije po oczach .....
I jeszcze hortensje

Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:44, 15 kwi 2012

Do góry
i żeby nie było, ze wiosny u mnie nie ma
Piwonia

Szafirki

I tulipanki, które mam nadzieję, że zrekompensują mi przemarźnięcie magnolii
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:41, 15 kwi 2012

Do góry
A humor mi się poprawił bo jeszcze mnie M zachęcał do zakupu w Obi stożków bukszpanowych A dla M rojniki na skalniak

Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:40, 15 kwi 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Ale się naczytałam pośmiałam i wielu ciekawych rzeczy dowiedziałam fajny komplet wypoczynkowy, a białe poszycie doda mu jeszcze więcej elegancji Marzenko trzymam kciuki za twoje poczynania

Aniu długo Cię nie było cieszę się , że na święta wyzdrowiałaś. Zaraz sprawdzę co u Ciebie się działo.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:39, 15 kwi 2012

Do góry
A żywopłot wygląda tak. Zdjęcia niestety fatalne bo pada deszcz. Po lewej stronie młode sadzonki po prawej staeszy 2-letni zywopłot systematycznie cięty a więc gęściejszy. Już wypuszczają graby listki, pewnie w weekend będzie już ładniejszy.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 17:35, 15 kwi 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
I gdzie graby?

Joasiu
Od strony ulicy wyglądają tak. Niestety jeszcze mamy przed płotem plac budowy ale kiedyś jeszcze będą pod grabami bukszpany

Na razie są cieniutkie ale szybko rosną i od strony ogrodu będą wyglądać tak:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies