Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:58, 23 wrz 2015

Do góry
Burgundy to jakies nieokiełznane potrzepańce,ale kwitną

Ascot cały czas tłoczy,jest niesamowita

Violette perfume
Ogród dla moich synków 22:58, 23 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)

Cudo . Doskonałe do jedzenia same i dobrze smakują w cieście w połączeniu z czekoladą
Czasem słońce czasem deszcz 22:57, 23 wrz 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

tył bym chciała zostawić jak jest, jedną kulę bukszpanową przesadzę na front, żurawki out, rozchodnik na wiosnę podzielę i dam między hortensje a tawuły, a na przód róże z trawami, tylko jakie róże i jakie trawy? co myślicie o pomponelli 3 sztuki wsród stipy albo jakiegoś zamiennika? Może ktoś mam inny pomysł?
żurawki i rozchodnika tam posadziłam tymczasowo żeby oswoić się z kolorem w tym miejscu i myślę że ten róż będzie pasował, nie wiem tylko czy pomponella nie jest za jasna?
wszystkie sugestie mile widziane

Ewo, z malinowych zobacz Ascot (ma Marzenka, więc powie, jakiej wysokosci), Leonardo osiąga i 110 cm; natomiast jak chcesz coś ciemniejszego to niska purpura to Tradescant. Ale jest taki trochę za ciemny na to miejsce wg mnie.

Albo sprawdź serię Flower Circus - tam wszystkie krzaczki są niewysokie, w róznych kolorach.

Mnie z tej serii akurat zachwyca Pashmina. Z innych niskich bladawców może byc Larissa, Herzogin Christiana albo Stephanie Baronin zu Guttenberg - wszystkie są cudowne. Larissa z tych 4 ma najdrobniejsze kwiatki, jest zdrowa i też obficie kwitnie, Christiana cudownie pachnie, Stephani kwitnie obficie non stop. Pashmina... to Pashmina .
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:50, 23 wrz 2015

Do góry
Hej,witam po małej przerwie
Ochłodziło się,przynajmniej na zewnątrz,bo w mojej pracy nadal cieplutko(huta)
Trzeba zabrać się za ogród ze zdwojoną siłą i nadrabiać zaległości i tam i tutaj

eee_taam - wyszukałam w mojej okolicy obornik mielony,zamierzam nim zrobić kopczyki na zimę dla róż. Będzie 2 w jednym

Kasya -charatam tylko te które mają zbyt wybujałe batogi,żeby nimi w zimie wiatr nie miotał i nie wyłamał przy samym korzeniu, konkretne cięcie wiosną.
Stwierdziłam,że nawet te krzaczaste potnę.
W tamtym sezonie mrozów nie było więc i nie okrywałam jakoś specjalnie,ale nie powiem ,że nie śledziłam pogody z zapasem włókniny w piwnicy

Donia72 - Dziękuję

Mala_Mi -u kazdego inne róże dają swój pokaz
Ja odgapiłam od Ciebie Gethego i totalna klapa,nawet fiotki z jedynego kwitnienie sie nie dało zrobić, zsechł w jeden dzień i dalej nic.
Ja wykupuję swoje wielkokwiatowe,kupowane na bazarku.Nie dość że zarażają plamistością wszystkie w koło,to jak już zakwitły,po deszczu wszystkie były połamane,szpicora dostają nieodwołalnie
Będę miała duuuzo miejsca na nowe

Viola- coś w tym jest chyba

Madzenka - nie ma problema,może kiedyś będzie dostępna np. we Floribundzie
Zrobiłam nową listę jesienną zamienników wielkokwiatowych
Mówisz że Otello to niezbyt wybór?

iwonadm - trochę po czasie,ale zapodam zaraz coś

Dorota123 - urodnice,pięknie je nazwałaś
Nie kupowałam u Hyżego,ale zerknęłam do sklepu ceny ma fajne
Jeśli będą miały po trzy zdrowe pędy powinno być wszystko ok,tylko je dobrze namocz przed sadzeniem
Rozaria też ma dobre ceny i póki co można jeszcze wybierać

Madzenka - jaka długa,to był moment...
Zostało mi już tylko 2 dni urlopu więc już się nigdzie nie wybieram,póki co

Pogoda już jest bardziej przyjazna dla zwykłego śmiertelnika,więc zabieram się za ogród No i zakupy różane

Trawnik który reanimowałam cały sezon jest zniszczony całkowicie,z jednej strony wypaliło słonko,a z drugiej gdzie była zielona sponiewierały krety
Zaczęło się od 3 kopczyków,potraktowałam tego kreciora karbidem i dorobiło się ok 6.
Po zastosowaniu preparatu pt. "pożegnanie z kretem " zrobiło się piętnaście
ręce opadają

Ale mam takie fajne różyczki,które są jak balsam na moje zbolałe serducho i kwitną,dają kolorek i zapach
Zacznijmy od różowych

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:43, 23 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Ania wielka masa może i robi wrażenie, ale jakichś mega przemeblowań nie rób, bo jest cudnie, że hej przecież. Chaos? Jaki tam chaos, poza tym jakoś nie bardzo widzę Małą Mi w uporządkowanym ogrodzie, takim "od do". Nie Twój charakter, Ty musisz mieć trochę odjechany ogród, bo tez szaleniec jesteś .

Odjechany nie znaczy brzydki.. dziś wyciepałam trójsklepki... niech zawilce się rozrastają.. tu im dobrze i zaczęły przyrastać.. a trójsklepka jak wyrzut sumienia.. i lubią ją opuchlaki..
To archiwalny asortyment.. oczywiście miejsce już miała inne..
Ogrodowe przygody 22:36, 23 wrz 2015

Do góry
iwonadm napisał(a)

Ascot
ta kwitnie na bogato, kwiat też ma duży

Cudny , Nie poznałam w tym świetle. Ja ze swoimi to głowiłam sie mocno gdzie posadzić , mam nadzieje , że jak usadowiłam w gruncie to im sie spodoba
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:34, 23 wrz 2015

Do góry
Na ogród i forum nie mam czasu, ale tym się musze podzielić. Mega papryka, takiej jeszcze nie miałam. Duża, plenna i zdrowa. Zobaczymy jak się sprawdzi w przetworach. To będę mogła ocenić dopiero na wiosnę. Tu kupiłam http://www.worldsementi.pl/pl/p/PAPRYKA-DULCE-DE-ESPANA-1g/757 i na tą chwilę polecam.

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 22:30, 23 wrz 2015

Do góry
i jeszcze jeden z sierpnia i nadal kwitnie
Tysiąc radości i utrapień 22:29, 23 wrz 2015

Do góry
dominika_ napisał(a)

"A Czy Ty myślisz, że my nie wiemy, że specjalnie zostawiasz te okruchy? "

"Wszystko jedno, najważniejsze, że dzięki temu blisko podchodzicie"
Życie w wiejskim ogrodzie 22:25, 23 wrz 2015

Do góry
martaibartek napisał(a)

Paweł dzięki.
Poszukałam trochę i wynalazłam jeszcze takie cudo: rozplenica kosmata.

To nie ona, ma inne kłosy Mojej są długie, wąskie i się lenią jak przekwitają

Pszczelarnia 22:23, 23 wrz 2015

Do góry
Myślałam o obsadzeniu ścieżki, ale z przyczyn innych musiałam odejść od kompa.. .. idąc tropem Danusi.. może takie przejście z jednej strony ścieżki na drugą..

Program ubogi wie nie ma jak i co wrzucić..

Wiem, wiem.. bukszpan pod okapem odpada.. ale byliny mogą być.. to tak radosna tffórczość..
I poprawiłam ścieżkę bo chyba byłą źle..

Danusia miała w jednej realizacji w lesie hosty ... było to cudne, nawet sobie zapinsowałam..

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:19, 23 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Małgosiu
Mój też lubi tulipany ale dwa pudła i dwie torby by go przeraziły, lepiej nich M oszczędza serce i cieszy się kwitnącymi Po co ma oglądać cebule. W Janinie lub w L sam nosi kartony z cebulami

Widac jakie kolory biel, róż ( w kartonach) , purpura a czosnki i krokusy w fiolecie. Jednego mixa sobie krokusów kupiłam, a co wiosną można szaleć

jesli odpisywałaś Marzeno na mój post (a tak mi się wydaje) to ja Asia jestem ale spoko po takim liczeniu też bym się myliła.
To właśnie tu 22:17, 23 wrz 2015

Do góry
Niesamowite, ale sejmik!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:16, 23 wrz 2015

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:14, 23 wrz 2015

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:12, 23 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Teraz już praca w kuchni przy obróbce.

Z ogrodowizny wekowałam ogórki, pomidory, i drzemiki z borówek.

Na drzewie dochodzi pigwa i pozostałe maliny. Roboty po pachy.

ale piekne

Haniu, fajnie że znowu tu zaglądasz
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 22:11, 23 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

i tył

prawa strona przod

Ani na kule, ani na stożki, jedynie na ekran formowany albo prostopadłościan po złączeniu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:09, 23 wrz 2015

Do góry

Malutki pod lasem 22:09, 23 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)

Nabazgrałam plan nasadzeń To plan na ten rok i przyszły

Aniu mi się podoba
Klon palmowy nie powinien być w pełnym słońcu, nie wiem jak u Ciebie z słońcem na tej rabacie
To właśnie tu 22:09, 23 wrz 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
wrażenie... warzywnika zazdroszczę... cały czas dumam jak i gdzie zrobić u siebie choć namiastkę...

Namawiam na uprawę zielonego groszku, truskawek, pomidorów i ogórków.
Pozyskane bezpośrednio z grządki mają smak niezapomniany.
Z braku warzywnika, upchaj je pomiędzy roślinami ozdobnymi.

mira napisał(a)
Marzenia się spełniają

Lato można zatrzymać robiąc fotki i słoiczki nie ma innego sposobu niestety
też ubolewam jak nigdy

Jestem nieomal pewna, że to marzenie się spełni.
Już nie lato .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies