Jedną kulę mas na jednym końcu domu, wiec będzie i na drugim..
Też myślałam czy nie dać 3.. duża ,średnia i małą..ale koszenie.. do dupy to, jedną się obkosi.
Taka wizualizacja na szybko..... zobacz co ci w duszy gra..
Gosiaczek to lista moich chciejstw, coś wybiorę, hahaha . A tak na serio to jeszcze nie wiem. Jak masz jakieś propozycję to dawaj . Z prawej strony klona specjalnie rozpędzać z sadzeniem się chyba nie będę, bo ten bez malusi jeszcze ma być dość szerokim krzewem.
Może się roje rozbudowały przez lato i dlatego? Za gorąco raczej im nie było, bo jeść musiały i karmić czerw.
A pszczoły uwielbiają czosnki i ten główkowaty też. Na jednej główce całe mnóstwo:
Violu,
nie zdążyłam zrobić zdjęć dzisiaj bo miałam ciężki dzień. Musiałam wykopać 3 ogromne doły pod rośliny, a nie było łatwe bo ziemię tak scha że trzeba kilofem kuć. Lałam do dołków wodę i czekałam parę godzin aż dobrze wsiąknie i kopałam dalej.
A w dołkach same niespodzianki, kamienie różnej wielkości i korzenie po wykopanym jałowcu. Ale udało się, tuje posadzone, lipa też. Ciemna nocka mnie zastała w ogrodzie i już nic więcej nie zdziałam.
Jutro oddam jeszcze trochę roślin sąsiadom i mogę spokojnie wysadzać nowe roslinki.
Postaram się też jakieś fotki zrobić.
pozdrawiam
Znalazłam zdjęcie sprzed roku, to wyższe żółte to klon Golden Globe. U mnie nie jest szczepiony wysoko, jakieś 120 cm.
Czy/ chciałam posadzić kulę bukszpanową dużą: jedną przed wejściem do domu po lewej stronie(jak na zdjęciu zaznaczyłam) - czy to będzie bez sensu? Na czerwono to rosnąca magnolia.
Chciałam jakoś przełamać monotonię tego pseudotrawnika, na którym rosną 3 drzewa (jodła, magnolia i stara czereśnia).
A to inne ujęcie tego miejsca.
Z drugiej strony patrząc w kierunku podjazdu, stolik zostanie usunięty przy okazji robót kamieniarskich (wytyczenie ścieżki kamiennej od furtki do drzwi domu).