Piękne kwiaty późnego lata pokazałaś nam na zdjęciach świecznica, sadziec, wernonia, arcydzięgiel, eucomis, clematis bylinowy Cassandra, rutewki, to są gwiazdy w Twoim ogrodzie, a dla mnie rośliny godne uwagi i zainteresowania. Mojej świecznicy nie poświęciłam w tym roku za dużo wody, więc gwiazda zmarniała, a mój ogród sama nie wiem, ale podoba mi się twoje określenie jak szczerbaty bez zębów na przedzie...trzeba będzie to nadrobić, a zimą zaplanować nasadzenia i uzupełnienie ubytków
a ja moją lawendę ukatrupilam...pociełam , powiązałam i, wysuszyłam....a potem mialam napełniać woreczki więc wytargałam na dwór i zapomniałam o niej. Więc zwilgotniała mi i doopa...
Wpadam z rewizytą : ) czytam i czytam i domyślam się że zwiedzałaś szlak Tatarski. Muzeum ikon robi niesamowite wrażenie . Jeśli podoba ci się na podlasiu to powinnaś odwiedzić jeszcze Tykocin cudowne miasteczko i piękne okolice W Tykocinie odnosi się wrażenia jag by czas się zatrzymał. Zapraszam A to na zachętę
przepraszam jeśli nie powinnam wstawiać tego zdjęcia.
Nasion angielskich maków jeszcze nie wysiałam, eM wyplewił mi maki,
które sobie zakupiłam już jako sadzonki, dyńka widzę dojrzewa
Dużo trawnika przybyło, ważne, że Was cieszy i jest pięknie zielony
Czy jeżówki po ścięciu zawiązują kolejne kwiaty, nie wiem, ale wiem, że nie ścięte się wysiewają,
zauważyłam u mnie już nowe siewki, mama mi je jednak wybrała, bo chciała też mieć coś ode mnie w ogrodzie
Przyjęły mi się od Ciebie, verbena hastata, agastache,
biały ostrogowiec, żeleźniaki solidnie podrosły, oczekuję już wiosną na kwiaty
Poszukiwania w internecie bardzo udane, gratuluję zakupów.
Piękny widok, taki romantyczny
Podziwiam u Ciebie każdą różę z osobna, cudowne są
pozdrawiam Gabrysiu
Jeszcze jeden widok z balkonu z cyklu " przed i po"
Dobrze , że sobie zostawiłam zdjęcia z początków naszego zajmowania się terenem wokół domu. Takie wspomnienia wzmacniają poczucie satysfakcji