odcień super..ja zakupiłam sobie drugą odmianę a okazało się jednak,że to ta sama,którą już posiadam ale mam jeszcze o biało-zielonych listkach rzadko chyba spotykaną..ktoś kiedyś mi podarował..
3 skrzynie wyczyszczone...ziemia dosypana, obornik też...czekamy na wiosnę
a w dwoch pozostalych przygotowane sadzonki trawek na nową działkę dziś hakone odrywalam i dzielilam (nie brać ze mnie przykładu!) bo nie moglam się oprzeć
a kilka dni wczesniej carexy też dzieliłam.
a tu w doniczkach dobra od Ensaty....podzielone i też czekaja na wiosnę
W końcu wsadziłam wszystkie cebule mój sezon cebulowy zakończony dodatkowo już zlikwidowałam dynie, niestety mróz zniszczył jej liście, w wolne miejsce porozsadzałam jeżówki. Susza niestety dobiła rośliny, musiałam usunąć brązowe kwiaty Vanilek i przyciąć szałwie bo uschły. Jestem dobrej myśli bo zauważyłam nowe małe jej sadzonki. Udało mi się trochę zebrać nasionek tytoniu ozdobnego, w przyszłym roku muszę go jednak czymś podsadzić bo się pokłada. Teraz pierwszą rolę grają szarłat, liście hortensji i rozchodnik
A dla dobrego nastroju zostawię wspomnienie jesieni z poprzedniego weekendu, bo teraz chodzę naubierana jak w zimie i zastanawiam się co włożę jak naprawdę przyjdzie zima
Kabelek już jest w użyciu przy okazji zobacz jak mam zarośniętą rabatę chwastami, ten rok był ogrodowo totalnie leniwy. Dobrze że horti o tym nie wiedziały i zakwitłyprzód rabaty muszę na wiosnę koniecznie dokończyć.