Spróbuj je dość mocno przyciąć i dużo podlewać. Choć wątpię, że to pomoże, ale warto spróbować. Wywalić zawsze można. Widać, że zostały przesuszone. I podstawowa sprawa. Sierpień to nie pora na przesadzanie roślin, zwłaszcza, że jest tak sucho. Powinno się to zrobić wiosną (do maja) lub jesienią (od połowy września najwcześniej) i w okresie, kiedy jest wilgoć w podłożu lub podlewać kilka dni przed przesadzeniem oraz przyciąc roślinę po, żeby wzmocnić rozwój korzeni.
Ty, to masz szczęście.
Siałam, pikowałam i po wysadzeniu do gruntu, niedługo się nimi cieszyłam.
Ocalała jedna sadzonka. Pozostałe sadzonki zżarły ślimaki.
Potwierdzam, na pewno
róże zawsze s piękne. Trochę plamistość je bierze.Nie wiem czy już pryskać , czy nie??Odżyły to może jeszcze nas zdążą pocieszyć swoimi powtórnymi kwitnieniami
To jest kwiat pelargonii,podobny tutaj do różyczki, prawda??
Hortensja bukietowa Limelight - U mnie rośnie na słońcu więc się przebarwia bardziej
hortensja bukietowa Kyushu na pierwszym planie za nią limka
Irga cudownie wybarwiła owoce
Wymyśliłam sobie, ze w przyszłym roku wysadzę stąd wrzosy prosto pod koreankę, a tu zrobię rabatę rozplenicowo - rozchodnikową. Irga zostanie Wrzosy są tu zbyt płaskie. I na tej rabacie ciągle wyrasta mi skrzyp. Nie mogę sobie z nim poradzić
Super to Wam wyszło, niesamowicie sprawnie i szybko .
Nie przejmowałabym się tą fugą, bo jak całość będzie gotowa, to takie rzeczy nie będą się w ogóle rzucać w oczy. Możesz potem posadzić coś spływającego w dół łagodnie po murku, jakby Ci to miało spędzać sen z oczu. Wrażenie ogólnie bardzo pozytywne na piątkę z plusem ☺. A teraz powiedz Olkowi ile zaoszczędziliście, jak w reklamie ☺
Dobranoc, ja padam na twarz dzisiaj po tym stresującym dniu☺buziaki
carex evergold podzielone na małe źdźbła, rozrosną się mam nadzieję
berberysy dają czadu
irysy kupione na wyprzedaży zakwitły, tuje już w lepszej kondycji, pokrzywa działa
rozszalała się naparstnica