Danusiu - ale jak utrzymać takie brzozy w ryzach...one na CHFS są małe, młode, jak bym tak w ogrodzie posadziła, czy nie za gęsto byłoby za - dajmy na to - 10-20 lat?
To nie są zwykłe brzozy, jakieś odmianowe, na himalajskie trochę są za różowe. Mogą być tak gęsto sadzone odmianowe. Zobacz ja w ogr. z lustrem posadziłam takie, co metr gdzieś
Sliczne i ciekawe zdjęcia, a jak robisz z tyczki, ustawiasz pstryk za kilka sekund?
Cieszę się, że zdjęcia się podobają
Tyczka posiada zdalnie sterowaną głowicę własnej konstrukcji do której mocowany jest zdalnie sterowany aparat fotograficzny. Robienie zdjęć odbywa się zdalnie, bez konieczności opuszczania co chwila tyczki na dół.
Mając aparat wysoko na końcu tyczki, "przymierzam się" i fotografuję stojąc twardo na ziemi
U nas raczej powszechnie nie jest stosowana, nie wiem jak z zimowaniem. Raczej nie ma z tym problemu. Znam tę roślinę z ogrodów pokazowych na Chelsea Flower Show, świetnie będzie wyglądać w wodzie w ogrodach minimalistycznych.
Ale do ogrodu nie polecam, będzie pewnie jak chwast wyglądać Są inne, piękniejsze rośliny. Jeśli chcesz trawy lub turzyce to polecam Hakonechloa macra, Pennisetum.
Należy do rodziny skrzypowate, więc nie jest trawą, ale wygląd ma "trawiasty" oczywiście
Witam!
Nie przywiązywałam do tego wagi, ale jak Szefowa każe to choć w sprawach organizacyjnych się podporządkuje, bo z 10 przykazaniami to będzie ciężko w moim przypadku
Pozdrawiam
A z roślin modna była bardzo kolorystyka niebiesko-biała
ale musi być tam ogromna pompa bo prawie slysze jej szum... ciągle się wacham granitowa czy stal.... aaaaaaaaa
Aniu - ja też mam taki dylemat. Mało być podobnie - wg projektu mojego ogrodu - jaku Marzenki i jak w Szmaragdowym czyli wodogrzmot, ale te ściany płaczące są takie fajowe... że zmieniliśmy z mężem zdanie. Chcemy postawić ściankę po której ścieka woda. A kolorystykę ogrodu mam - odcienie niebieskości, lawenda, fiolety do różu i ciut białego - czy aby nie za dużo?
Danusiu - ale jak utrzymać takie brzozy w ryzach...one na CHFS są małe, młode, jak bym tak w ogrodzie posadziła, czy nie za gęsto byłoby za - dajmy na to - 10-20 lat?