Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na glinie 16:55, 21 wrz 2015

Do góry
moja pierwsza kompozycja wylądowała na parapecie

Prawie - jak ogród 16:54, 21 wrz 2015

Do góry
Kobietki, głowię się nad moją "ulubioną" rabatką z "ulubionym elementem architektonicznym" w postaci transformatora.
Wygląda to w tej chwili tak:

Nie mogę panom elektrykom uniemożliwić dostępu do skrzynki, więc wygląda to jak wygląda...
Ale wymysliłam, że przed mogę posadzić wysokie miskanty i i troche mi zasłonią to brzydactwo. Wyrzuciłabym tawułę, bo się już zestarzała i na jej miejsce dałabym miskanty 2-3 i jednego z drugiej strony słupa.
Przed rosną już różne trawy. Od prawej: kostrzewa, którą też myślę eksmitować, bo akurat tu bardzo zbrzydła, migdałek, dalej pas bronze form zakończony ostnicą trzcinowatą, później pas żurawek, trochę bukszpanów i ice danse pomiędzy.

CZy te miskanty nie byłyby za wysokie do tych niskich carexów, które rosłyby przed nimi?
A może macie macie inną wizję?

W przybliżeniu:

I z drugiej strony:

A, jest tam jeszcze stipa i berberys - do usunięcia raczej. Za duży bałagan się zrobił. Słonecznik się też wysiał bez pozwolenia i został...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:51, 21 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ciebie też wzięło na czytanie początków ?? Oj to była jazda bez trzymanki... ale tak ma większość.. ogrodników Mimo Woli

Za Everestem tęsknię bardzo.. drugiego takiego już chyba nigdy nie będzie..

Kto mi będzie krokusów pilnował??? Ależ to było mądre i fajne psisko...

Pilnował we dwójkę, z nagim kogutkiem - o ile dobrze widzę tego w kamieniach po lewej stronie

Lepiej nie mieć kolejnego pieska, przyjaciół nie da się zastąpić kolejnymi ):
Ogródek Iwony 16:42, 21 wrz 2015

Do góry

Graziella.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 16:39, 21 wrz 2015

Do góry
U mnie grzybków nie za dużo
Ale przynajmniej oko ucieszyłam

Ogród na glinie 16:37, 21 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Co to za piękny kwiatuszek?
Co z tym ogródeczkiem począć 16:31, 21 wrz 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
A takie coś

Tylko czy jak skarpetki to kulki tez ?
Nie będzie za duzo ?....za ciasno ?

Ewcia a może zrobić skarpety z trawek? Po przeciwnej stronie po lewej jest rozplenica a po prawej co to za trawka?
I do tego kulki rozsypane?
Skąpana w słońcu 16:25, 21 wrz 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Zachwyciłam się ostróżką Crystal Delight. Będę na nią polować
Ciekawa rada z przycinaniem wysokich marcinków Zawsze można na forum jeszcze czegoś się nauczyć

O tak Ogrodowisko to skarbnica wiedzy

Mnie coraz bardziej podobają się ostróżki

Dla Ciebie dzisiejsza ostróżka

Mój mały zakątek :D 16:22, 21 wrz 2015

Do góry
Coś posadziłem więc pokażę, bo o mnie zapomnicie

Posadzone 3 kulki bukszpanowe i tuja. Po prawej stronie też czeka miejsce na tuje, hmmm albo na jakąś kuleczkę na pniu.
Po lewej jeszce miały być tuje w rzędzie ale raczej tam nie ma miejsca. Jak będzie płotek to może jakieś pnącze puszczę, żeby tło było.

Teraz widoczek z boku. Ładny to on nie jest, zwłaszcza to zejście do piwnicy, dlatego w następnym sezonie płot albo jeszcze w tym
Ogród wyrozumiały 16:09, 21 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A zobacz jeszcze to

To jest niesamowite

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 16:09, 21 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Między kulki bukszpanowe posadziłam czyściec, bo bardzo lubię jego szarość liści w zestawieniu z bordowymi żurawkami, ale stipa za blisko teraz wyszła. Zostawiłam tak bo stipa raczej zimy nie przetrwa, a w przyszłym sezonie posadzę z tyłu cały rząd traw, jeszcze nie wiem jakich.

No i jeszcze przy okazji inne "stare" kąty

Ewcia ale super świetnie wszystko rośnie pyrowska wystrzeliła żurawki kolorek taki jak lubię to białe to ostróżka ? cudna i stare kąty też piknie widać zdolna ogrodniczka Buziolki
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:08, 21 wrz 2015

Do góry
Kasik napisał(a)

Piknie proszę Pani Hortki w masie dają efekt.. i z rozplenicami .. bomba...
Prostokątna rabata 15:48, 21 wrz 2015

Do góry
Witam serdecznie,

ciesze się, że nie tylko ja zostałam obdarowana prostokątnymi rabatami. Niemniej jednak spedzają mi sen z powiek. Całe życie człowiek mieszkał w bloku i teraz jak się ma swój dom to dopiero wiem ile pracy i wysiłku trzeba włożyć żeby to fajnie
wyglądało. Mam spory ogród 35 Arów w sumie. Przed domem mam 4 spore rabaty. Ciągle szukam pomysłów czytam. Nawet mam już coś tam posadzone ale niestety dużo pracy jeszcze przede mną. Narazie kombinuje z prostokątnymi rabatmi 2x4m przed samym wejściem. Są bliźniacze, myślę o czymś nietuzinkowym ale nie wymagającym zbyt dużo pracy - absolutnie nie z lenistwa. Dwójka dzieci i praca zabiera większość czasu. Rano i popołudniu przed domem jest cień. Gdyby ktoś miał jakiś fajny pomysł i chciał się nim ze mną podzielić będę zobowiązana.

Pozdrawiam Wszystkich miłośników zieleni

Magda

Ogródek Iwony 15:24, 21 wrz 2015

Do góry
Podsumujmy:
To są gracki Polinki:
polinka napisał(a)
Kwitnące gracilimusy dla spragnionych Fotki z pażdziernika 2014r.

A te Michała i Jazzy - zaczęły kwitnąć teraz i mają białe kłosy. Czy się przebarwią?:

A tu Oli:
babka napisał(a)
Mam wątpliwości czy te moje gracki grackami są ??

I co wy na to?

1. To, że kwitną teraz, to się nie dziwię, bo rok dziwny, temperatury latem tropikalne, może wszystko przyspieszyło. Tylko czemu kłoski mają różne kolory?
2. Uważam jednak, ze mimo tego, że się różnią, to miskanty ładne inie ma się czym martwić, jak się już je ma Ważne, ze zdrowo rosną
3. Tak, jak Ewa napisała, Gracilimusy mają wąskie paseczki. Pokrój fontannowy. I różnią się pokrojem od innych miskatów.

Dziś oglądałam mojego. Ma zgrubienia w łodygach. Jest szansa, że też zakwitnie, ale jeszcze nie teraz
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:21, 21 wrz 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Hahah Oj Agatko możesz się zdziwić z tym zaglądaniemZaraz się okaże, że spora masz widownięI Przemek się nie schowa

Witaj !
Oj jeszcze długo tu spokojnie będzie

Większość z Was pokazuje zakupy cebulkowe, to ja też się pochwalę
w rogu jest jeszcze paczka, która dzisiaj przyszła. W sumie mam do posadzenia 311 cebul plus te z paczki czyli około stówkę więcej. A pewnie trafią się jeszcze jakieś okazje..

Ogród na glinie 15:21, 21 wrz 2015

Do góry

Ogród na glinie 15:19, 21 wrz 2015

Do góry
Przejeżdżając natknęłam się na dynie.
Będą jesienne dekoracje.
Moje zakupy:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:07, 21 wrz 2015

Do góry

DLA CIEBIE !

Moja codzienność - ogród Oli 14:09, 21 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Olus co to za trawki po lewej pod tują.Bardzo ładny kolor mają. A takowych potrzebuję na wiosnę. Może to carex Golf F.?
Małymi kroczkami do celu... 13:54, 21 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Ja bym to tak widziała wersja z brzozami

ale generalnie to jestem za hortensjami tutaj wersja z hortkami i klonami

Ładnie,tyle,że nie da mi się aż tak zmienić kształt rabaty, wszystkie rośliny są już posadzone i to bez sensu je przesadzać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies