Obyś miała rację, że będzie fajnie...
Ten kamień to w większość bloki piaskowca, które zostały lata temu po budowie piwniczki, szwędały się to tu, to tam. Kiedyś, na samym początku miałam skalniak przed domem, ale nie chce wracać pamięcią nawet do tego - masakra była
Jak się sprawdzi to może kiedyś dokupimy kamień, bo bardzo podoba mi się kamień w ogrodzie.
Jakbym miała wiedzę i dojrzałość to byloby na pewno mniej roboty A tak to co roku dojrzewam i dochodzę (ucząc się na błedach) do zmian.
mogą, ale albo muszą być w płaskim nasadzeniu, albo mieć dominantę (nawet 3) od której będą piętrowe nasadzenia. Nie wiem czy jasno się wyraziłam - chodzi o swobodne wpisanie w trójkąt, piramidę...Łapiesz?
Taką dominantą jest ta duża tuja? jak dobrze łapie... A może być taka dominantą też kulka? I jeszcze coś przydałoby się do niej na ten "niższy taras"... co sądzisz?
Renia ja na samym dużym ogrodzie mam posadzonych ok 100 drzew nie wliczając do tego ok 110 tui , a jeszcze jest przydomowy gdzie nie liczę na razie bo tam kiedyś w przyszłości dużo do wyciepania. Tak na oko ok 50 szt. Na pewno nie mniej
Widzę, ze spore zmiany szykujesz i ta koncepcja z rabatami mi się podoba bardzo. Chyba nie zrozumiałam sugestii Toszko, czy nie polecasz rozwiązania z tarasami ? Wydaje mi się, ze będzie ciekawie właśnie jak się linie tych rabat załamią... Dziś w ogóle mało co kumam, taki dzień ...
Pozdrówka zostawiam
Achaaa zapomniałabym ! Młody jest moim idolem też takiego pomocnika chcę