Marta masz rację bardzo lubię dalie ale nie lubię ich przechowywać a właściwie mój M. tego nie lubi robić i wolałby żebym je traktowała jako jednoroczne. Ale byłoby mi szkoda wyrzucać tak już dorodne bylwy. Tę bordową mam drugi rok u siebie. W tamtym roku posadzone były w złym miejscu i nie dbałam za bardzo o nie i nie były tak piękne jak teraz. Tak samo było z tą kaktusową czerwonożółtą. Pozostałe kupiłam w tym roku w O. Jak dla mnie to kwiaty maja ładne ale nie mają ich tak dużo żebym była z nich w pełni zadowolona. Poobserwuję je jeszcze w przyszłym roku. W tym roku też po raz pierwszy wysadziłam bulwy wcześniej do donic i tak będę robić. Pozdrawiam Marta. I dla Ciebie fotki
Pęcherznica i kanna w ciągu sezonu urosły na wielkoludy. Pęcherznica po zimie byłą przycięta na wysokość 15 cm, kanna dość późno posadzona. Teraz mają powyżej 2 m
Pęcherznice będą przesadzone (ponownie) - mają zrobić szczelną zasłonę tego wątpliwej urody płota z tyłu.
Moja druga datura pełna, biała, drugie kwitnienie w tym roku. Pierwsze lipcowe było słabe. Rok temu wstawiałam różową ale ona teraz jeszcze w pąkach
Obok stoi samochód więc jest porównanie jaki to potwór
Muszę zrobić miejscówkę dla nowych hortensji Mam kilka malutkich sadzonek, pobrałam wiosną, ścięłam patyczki i teraz mam kilka malusich, nawet jeden kwiatek jest