No wyobrażam sobie ile się narobiliście, samo zbieranie materiału trwało przecież,ale czadowo wyszło i bez ściemy - wiesz, że ja nie ściemniam nigdy i cenię sobie szczerość, nawet jak boli Wzajemnie oczekuję tego samego od innych. Żeby kolor miały fajny zawsze możesz z węża spryskać
Jesteś przykładem jak można zrobić coś fajnego z "niczego" trzeba tylko pomysł mieć i nie bać się podjąć wyzwanie, fajnie pomyślane z tym drobnym kamyczkiem fajnie schował beton
Dziekuję Reniu. Już nieco lepiej Dzisiaj pracowałam w pocie czoła i nawet złapałam ciut słońca. A teraz deszcz mi to wszystko podlewa... Obficie Hurra!
Zaczęłam kopanie w "warzyniku"
Cały warzywnik bedzie kwadratem 5x5m - dziś na tapetę poszedł poziomkownik
Całe 5x1m Ściąganie darni nawet poszło dobrze, ale żeby łopatę wbić i wzruszyc ziemię.... masakra
I efekt końcowy....Po prawej , na całej długości będzie ściezka. Na razie zakryłam matą, żeby trawa wygniła. W przysszłym roku pewnie wysypię zmulczowanymi gałązkami. Chyba, że wymyśle coś lepszego.
A tak przy okazji... Czy ktoś wie, od czego zależy owocowanie poziomek? U mnie owocują tylko niektóre, na pewno nie jest to uzależnione od wzrostu, bo nawet takie małe nowe krzaczki z kilkoma listkami już owocują.... Inne mają tylko masę liści... Czemu?
Amazony dotarły ale na przyszłość mam nauczkę aby trawy kupować na wiosnę...Sadzonki nie są małe ale w porównaniu do traw co mam w ogrodzie to liliputy i niestety nie wygląda to ciekawie...ale nie pozostaje nic innego jak czekać do wiosny czy raczej lata aż podrosną.
Nowy nabytek wśród traw
I mój psiak kochający podgryzać trawy ( robaków nie ma to taki psi przysmak)
...zaglądam tutaj tylko czasami...właściwie mój wątek wygasa, lub jakby powiedzieli medycy, jest w zasadzie na już tylko na "podtrzymaniu"...
...cieszę się że zaglądacie, niestety nie mam ostatnio dobrego czasu...chociaż ogród pięknie dojrzewa...
Żal mi je było oddawać , ale poszły na kiermasz świąteczny na szczytny cel więc się cieszę, że pomogłam chociaż tak
Szkoda, że jak pracowałam w ceramice to nie miałam jeszcze ogrodu tyle rzeczy bym sobie ulepiła
Kasia wszystkiego się można naumieć jak jest chęć i się lubi Sama wiesz ile radości daje De coupage
Taką kasetkę z pudełka blaszanego po czekoladkach sobie zrobiłam na toaletkę