Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 21:30, 18 wrz 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Chyba zrobie na 2 sposoby, jedne posieje wprost do gruntu jesienią, i na wiosnę na parapet.
Zaczyna kwitnąć Grosse Fontane , u ciebie też ?

Dobry pomysł.
Wczoraj go oglądałam i nie zauważyłam. Dam mu jeszcze parę dni. Zatrąbię, jak zacznie kwitnąć

Moja bajka 21:29, 18 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
I gotowe . Najładniej będzie wyglądał przy deszczowej pogodzie, bo kolory kamieni będą wtedy najbardziej wyraziste. O, tu delikatne polane

Jak wymieciemy żwirek to będzie jeszcze lepiej widać .

No wyobrażam sobie ile się narobiliście, samo zbieranie materiału trwało przecież,ale czadowo wyszło i bez ściemy - wiesz, że ja nie ściemniam nigdy i cenię sobie szczerość, nawet jak boli Wzajemnie oczekuję tego samego od innych. Żeby kolor miały fajny zawsze możesz z węża spryskać
Jesteś przykładem jak można zrobić coś fajnego z "niczego" trzeba tylko pomysł mieć i nie bać się podjąć wyzwanie, fajnie pomyślane z tym drobnym kamyczkiem fajnie schował beton
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:28, 18 wrz 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Reniu,jak zdrówko ? lepiej? bo czytam ,że choroba Was dopadła .Mnie dopadł ból kręgosłupa ,bo najpierw obrabiałam ogród u siebie po przyjeździe ,plewienie ,podcinanie ,a teraz 3 dniu u rodziców po 4 godziny.pozdrawiam

Dziekuję Reniu. Już nieco lepiej Dzisiaj pracowałam w pocie czoła i nawet złapałam ciut słońca. A teraz deszcz mi to wszystko podlewa... Obficie Hurra!

Zaczęłam kopanie w "warzyniku"
Cały warzywnik bedzie kwadratem 5x5m - dziś na tapetę poszedł poziomkownik

Całe 5x1m Ściąganie darni nawet poszło dobrze, ale żeby łopatę wbić i wzruszyc ziemię.... masakra

I efekt końcowy....Po prawej , na całej długości będzie ściezka. Na razie zakryłam matą, żeby trawa wygniła. W przysszłym roku pewnie wysypię zmulczowanymi gałązkami. Chyba, że wymyśle coś lepszego.

A tak przy okazji... Czy ktoś wie, od czego zależy owocowanie poziomek? U mnie owocują tylko niektóre, na pewno nie jest to uzależnione od wzrostu, bo nawet takie małe nowe krzaczki z kilkoma listkami już owocują.... Inne mają tylko masę liści... Czemu?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:27, 18 wrz 2015

Do góry
Amazony dotarły ale na przyszłość mam nauczkę aby trawy kupować na wiosnę...Sadzonki nie są małe ale w porównaniu do traw co mam w ogrodzie to liliputy i niestety nie wygląda to ciekawie...ale nie pozostaje nic innego jak czekać do wiosny czy raczej lata aż podrosną.

Nowy nabytek wśród traw

I mój psiak kochający podgryzać trawy ( robaków nie ma to taki psi przysmak)

Postawić trawkę nad i... 21:27, 18 wrz 2015

Do góry
...zaglądam tutaj tylko czasami...właściwie mój wątek wygasa, lub jakby powiedzieli medycy, jest w zasadzie na już tylko na "podtrzymaniu"...
...cieszę się że zaglądacie, niestety nie mam ostatnio dobrego czasu...chociaż ogród pięknie dojrzewa...

pozdrawiam...do zobaczenia...

Ogród Margoth 21:25, 18 wrz 2015

Do góry
2015 r.

Nieforemny ogród na przodzie 21:25, 18 wrz 2015

Do góry
Róże jeszcze dają radę

Chopiny zakwitły na jednej łodydze po 6 do 8 pąków

tu już w wazonie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:23, 18 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

To masz jeszcze trochę fauny

Rasowiec Mam wrażenie, że w tym roku pająki są mega wypasione, same ogromne okazy widuję u siebie brrrrr....
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:23, 18 wrz 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, w jakich warunkach przechowujesz swoje datury ?

To była wystawa dalii czy kwiatów rożnych ?

W nieogrzewanej pralni w piwnicy w donicy w której rosła tylko dalii
Tysiąc radości i utrapień 21:22, 18 wrz 2015

Do góry
Gratki na pierwszą setkę

Pogubiłam się po drodze... 21:21, 18 wrz 2015

Do góry
dla przypomnienia, na badyla nie patrzeć

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:19, 18 wrz 2015

Do góry
Zacznę od części gospodarczej. Powojnik Jan Paweł II zakwitł dwoma kwiatkami

Chopin w donicy niestety ale był za radykalnie przycięty i teraz wegetuje ale od czasu do czasu zaskoczy jakimś kwiatkiem

Przetacznika po pierwszy kwitnieniu ściełam do zera i teraz ładnie kwitnie choć jest dużo niższy.

I bakopa na parapecie

Nieforemny ogród na przodzie 21:19, 18 wrz 2015

Do góry
Jesień przed domem

i w ogrodzie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:19, 18 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale czad, wszystko cudne, ale moje serducho bez reszty skradły te 3 urocze aniołki . Sówka też cudna . Sylwia, czy jest coś czego nie potrafisz? Bo śmiem twierdzić, że nie ma .

Żal mi je było oddawać , ale poszły na kiermasz świąteczny na szczytny cel więc się cieszę, że pomogłam chociaż tak

Szkoda, że jak pracowałam w ceramice to nie miałam jeszcze ogrodu tyle rzeczy bym sobie ulepiła

Kasia wszystkiego się można naumieć jak jest chęć i się lubi Sama wiesz ile radości daje De coupage
Taką kasetkę z pudełka blaszanego po czekoladkach sobie zrobiłam na toaletkę
Pogubiłam się po drodze... 21:16, 18 wrz 2015

Do góry
he he i ubłagałam ruszam w przyszłym tygodniu z brzozowąo tak to sobie wymyśliłam, pierwsze zakupy już uczyniłam, ha 2 bukszpany zakupiłam
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:15, 18 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

tak:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4872-buszujac-w-zbozu-i-kukurydzy?page=11

Ona jest na tyle miękka, że boki można wygiąć do góry. Nieraz w sklepie mozna wyhaczyć końcówki takiej siatki za bezcen. W ten sam sposób mozna wykorzystać siatkę budowlaną.

powiem, że nawet nie słyszałam o tej metodzie, pomysł z doniczkami też dobry
Nieforemny ogród na przodzie 21:15, 18 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
A dlaczego tu taka przerwa? Buk świetny, rośnie już? Pokaż jakie miejsce mu znalazłaś
Masz lepszą rękę do zawilców bo moje rosną tylko te co się nasiały, ale nie przesadzane, reszta kaput. I nie wiem, może teraz te siewki przesadzić i na wiosnę wystartują wtedy normalnie?

Ewcia bukowi dopiero miejsce przyszykowałam... najpierw wiśnia poszła out i jutro sadzenie

A zawilce też pójdą na inne miejsce, mam nadzieję że przeżyją i wiosną się pokażą

A oto dowód, że kwitnie

Postawić trawkę nad i... 21:14, 18 wrz 2015

Do góry
...dubelek...wstawiam jesiennego Leonardo da Vinci...

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:13, 18 wrz 2015

Do góry
I takie pszczółki robiłam dla znajomej

I takie smoki na paradę smoków

I wiązankę na grób Teścia
Ogrodowe przygody 21:13, 18 wrz 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies