Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 09:57, 17 kwi 2023

Do góry
jolanka napisał(a)
T

To zdjęcie powinno mieć tytuł - jestem piękny, podziwiaj

Jolu, jak zwykle zdjęcia ptaków wspaniałe.
Teraz czekamy na zdjęcia z ogrodu w większej ilości
Sezon 2017 u Hanusi 09:23, 17 kwi 2023

Do góry
Małymi krokami-Ogród Wioli 09:08, 17 kwi 2023

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Dzisiaj była próba generalna ciurkadełka w Kropelce
Jestem zachwycona !
Szkoda , że filmu nie można dodać.

No pięknie to wygląda, a jak dojdą roślinki to będzie już cudo
Tylko jeszcze piękna pogoda, słońce i można się rozpłynąć ☺️
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:00, 17 kwi 2023

Do góry
vita napisał(a)
Mirka może być usatysfakcjonowana, zaczynam pozostawiać niewygrabione liście. Te stopowce za chwilę otworzą swoje parasole liści i zakryją wszystko. Nauka nie idzie w las

No, nareszcie, zobaczysz, będziesz zadowolona W lesie też nikt nie chodzi i nie wygrabia liści, a w bylinach można delikatnie te liście odsunąć z karpy jak zauważysz że ruszyły i nie mają siły przebić się przez za grubą warstwę liści
Piwonia może ma za mokro? One nie lubią mokrego podłoża, czytam że trzeba podlewać dopiero jak jest bardzo, bardzo sucho. Posadziłaś głęboko i pod kątem ?
Moje stopowce mają dopiero białe kły.
Przypomnij mi czy one wolą suche czy mokre stanowisko? Chciałabym je wysadzić do lasku, ale tam susza, czy sobie poradzą?
Za zdjęcia Twojego ogrodu dziękuję, ale nie mogę sobie wyobrazić gdzie ten warzywnik jest, w stosunku do tego drugiego zdjęcia
I masz w warzywniaku piwonie
Ogród prawie wymarzony … 08:59, 17 kwi 2023

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Tak to mniej więcej wyglada. Myślę , że będzie oki

Na ostatnim zdjęciu Inspektor

Justyna moim zdaniem to nie jest dobry pomysł sadzić drzewo blisko ściany domu, zdecydowanie za blisko ściany w dodatku sięga nad nim jeszcze dach to tam jest 70-80cm od ściany? I do donic nie sadzi się drzew.
Zacisze Alicji 08:50, 17 kwi 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Żółta łączka Taty.
Coś pięknego, takie łany narcyzy lub tulipanów wygląda to widowiskowo
W samym słońcu 06:15, 17 kwi 2023

Do góry
Agnieszka oj kusisz wieloletnimi nasadzeniami

Mam też dwie takiej wielkości doniczki, są płytkie więc rojnik mógłby byc.ona ma średnicę 26 cm jeśli dobrze pamiętam.
Za drzwiami do ogrodu... 00:57, 17 kwi 2023

Do góry
anabuko1 napisał(a)

No super to już wygląda Aniu.
Tearz będzie tam długo ciepełko.
Wiosnę masz cudną.
Te ilości szafirkowe, hiacyntowe, pierwiosnkowe i inne
przyciągają wzrok i budzą uśmiech

Tak, w chłodniejsze dni też można będzie posiedzieć na tarasie, ale najważniejsze, że gdy będzie gorąco, można pootwierać na około taras i wpuścić dużo świeżego powietrza. A i na ogród będę miała lepszy widok niż przez pleksę A najważniejsze, że jest odświeżony
Aniu wpadnij na wiosenną kawkę
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:02, 17 kwi 2023

Do góry
vita napisał(a)
Szybkie tempo, pogoda sprzyja.
Dla Magary fota platana sąsiada. Gdyby zechciała zerknąć. Rośnie kilkanaście metrów od mojego kompostownika, więc patrzę na niego nieustannie. Kiedy zobaczyłam go podczas ostatniego cięcia, oniemiałam! Jak można tak drastycznie ciąć? Można.

Na tak duże drzewo nie mogłam sobie pozwolić, ale na platany szczepione na pniu, to czemu nie? Posadziłam. Rosną bardzo wolno, korona przybiera niewiele w ciągu roku, bywa, że podmarza. Kory moro jeszcze nie ma. Może nie będzie? Ale te wiszące owocniki, mam nadzieję, że się pojawią. Najpiękniejsze platany rosną nad Tybrem, może jeszcze gdzieś?

Vita, dzięki za wszystkie foty
Cięcie sąsiadowe drastyczne, szok.
Ptasi gaj 23:54, 16 kwi 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Oooo no to fajnie. Śliczna jest, bardzo delikatna

Aniu byłam kilka dni na wsi. Troszkę do przodu z pracą ruszyłam. Jak bym miała 3 dni spokojnej pogody to pewnie bym wszystko o robiła.

Przywiozłam 2 reklamówki flancy niezapominajek i posadzę na osiedlu gdzie się da. Niech kwitną będzie ładnie.

Wczoraj lało dzisiaj dosyć ładna pogoda. Zawilce, hiscenty kwitną są piękne muszę jesienią dosadzic bo długo kwitną.

A to moja wiśnia kiku tysiące pakaw kwiatowych jak nie będzie przymrozku do będzie ładnie kwitła

Pod cyprysikiem posadzilam dzisiaj jeżówki. Kupiłam ich sporo i jestem zła bo połowa sadzonek mi zgniła w torebkach.
Było mokro i zimno nie dali rady nic posadzić i teraz mam. Oby tylko te co posadziłam się przyjęły.

Na tle pysznogłówka tylko jeden ma rozwinięte dopiero kwiatki.

To też moje nasadzenia, ale nie w moim ogrodzie. Hiscenty posadzone w październiku zeszłego roku

Zacisze Alicji 23:53, 16 kwi 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Żółta łączka Taty.

Nie nooooooo, tak nie można
A na dodatek pewnie Tata żadnych nawozów do cebulowych nie stosuje... Po prostu je ma coraz bujniejsze
Piękne masz widoki, i swoje i Tatowe
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 23:22, 16 kwi 2023

Do góry
Mimo. deszczu pojechałam sobie podziubać... i wypieliłam skrzynię na warzywa i jedną dużą rabatkę. Chwasty wychodzą jak z masełka.

A wieczorkiem popełniłam takie zamówienie

Realizacja połowa maja. Juppiii I na tym moje większe marzenia na ten rok się kończą...
Za drzwiami do ogrodu... 23:12, 16 kwi 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
Ale cudne różne nowości u Ciebie, super!

Na ten sezon już nie planuję większych zmian, trzeba dokończyć co zaczęte. Ale małych korekt, czy mini nowinek nie wykluczam
Za drzwiami do ogrodu... 22:59, 16 kwi 2023

Do góry
nicol21 napisał(a)
Bardzo fajne wiosenne widoki!

No! W końcu wiosna!!!
Ziółka zielenieją, rzodkiewka z tunelu już do schrupania!

W warzywniaku posiane pierwsze warzywka. Dodałam do gleby hydrożel pylisty, mam nadzieję, że pomoże w utrzymaniu wilgoci i plony będą lepsze.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:57, 16 kwi 2023

Do góry
Mirka może być usatysfakcjonowana, zaczynam pozostawiać niewygrabione liście. Te stopowce za chwilę otworzą swoje parasole liści i zakryją wszystko. Nauka nie idzie w las

Ewakuuję trójlisty z zasadowej rabaty.

Tego trójlista już raz straciłam. T. chloropetalum var. Giganteum. W zeszłym roku Monia mnie poratowała, jestem jej bardzo wdzięczna

Mam też problem z Paeonią japonica. Wydawało się, że już się zadomowiła, jednak zaczęła marnieć.
Reanimuję w doniczce, nie bardzo wiem co z nią zrobić. Może pozostanie w donicy?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:56, 16 kwi 2023

Do góry

Piękną masz wiosnę , bardziej zaawansowaną

Ta różowa magnolia w podwórku jest śliczna

A to jakaś wisienka?

Podwórkowa rehabilitacja 22:45, 16 kwi 2023

Do góry
I jeszcze na różance (bardziej bylinówce ale skoro tak kiedyś nazwałam tę rabatkę, to niech tak zostanie z szacunku np. do lovely fairy które to się starają zachować nazwę) różne roślinki tłoczą zielone.
acuminaty

rozchodniki

białe serduszka

różowe serduszka

martagony
Podwórkowa rehabilitacja 22:40, 16 kwi 2023

Do góry
A to zadanie na jutro.
Podagrycznik
Wyrwę i przerobię na gnojówkę.
Chyba w beczce na deszczówkę, bo mam tego w (brzydkie słowo).

Podwórkowa rehabilitacja 22:36, 16 kwi 2023

Do góry
Szachownice na słonecznym stanowisku i kukliki.

Podwórkowa rehabilitacja 22:34, 16 kwi 2023

Do góry
Portrety
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies