Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 22:40, 09 lip 2023

ewsyg napisał(a)
Ula, ten przegląd to chyba dla mnie Dziękuję kochana. Ogromny kłopot mam z tą trawą. Chyba najbardziej odpowiada mi Sesleria - nr 1. Ona kwitnie wysokimi kosami?
Ula, u Alicji pytałaś, czy bodziszek kantabryjski rozrasta się rozłogami. Dokładnie tak jest. Ja mam go dla Was chyba dwa wiaderka Kwitnący na biało i na liliowo.

Teraz jest beznadziejna pogoda, fala upałów. Mam problem czy sadzonki od dziewczyn przeżyją.
Urszulla 21:50, 10 lip 2023

Czyściec Hummelo od Iwonki sterczy a dalej astry od Madzi hosty od Iwonki też żyją jest jeszcze parę ukrytych skarbów od dziewczyn

Madzia, Twoja molinia dostała indywidualną miejscówkę
Urszulla 21:54, 10 lip 2023

Pomarańczowa rabata,to totalny minimalizm narazie:
wdzięczne kukliki kwitną, jeżówki opanowane przed ślimakami też zaczynają na tyłach liliowce pomarańczowe, wystartowały też trytomy ale daleko im do kwitnięcia

Urszulla 16:56, 12 lip 2023

Edenkowa się rozkręciła cieszy na dziś bo jutro ma padać. Widok z dwóch stron, jak kto woli, mnie tylko ten dół denerwuje bo jest do przeróbki a upały nie pozwalają

Gosialuk 23:17, 12 lip 2023

Ja też jestem zła na te upały, bo akurat pasowałoby mi powysadzać moje wysiewy, a tak to się boję, że wszystko padnie.
Bodziszkom zdjęcia zrobiłam, tylko chyba słabo wyszły, bo telefonem i już dość późno. Jutro może wstawię.
Ładnie kwitną.
Urszulla 08:26, 13 lip 2023

Gosialuk napisał(a)
Ja też jestem zła na te upały, bo akurat pasowałoby mi powysadzać moje wysiewy, a tak to się boję, że wszystko padnie.
Bodziszkom zdjęcia zrobiłam, tylko chyba słabo wyszły, bo telefonem i już dość późno. Jutro może wstawię.
Ładnie kwitną.

Właśnie dlatego nie lubię lipca. Mam ostatnio chęć wykopać połowę rzeczy z jednej rabaty i zacząć od nowa. Po wycieczce do dziewczyn postanowiłam nie bawić się w małe roślinki na obrzeżach, u mnie to nie ma sensu.
A bodziszki to mogłyby rosnąć szybciej nie wiem czy doczekam okazałych roślin w tym roku.a żeby się nie denerwować zabrałam się za cięcie drzew, bo po zimowych przycinkach mam tyle wilków, że z dwóch jabłoni wywiozłam wczoraj 3 pełne taczki.
anabuko1 08:30, 13 lip 2023

Urszulla napisał(a)
Edenkowa się rozkręciła cieszy na dziś bo jutro ma padać. Widok z dwóch stron, jak kto woli, mnie tylko ten dół denerwuje bo jest do przeróbki a upały nie pozwalają

Piękna ta twoja Edenka.
Moja w tym roku jakąś nijaka
Może ma dużo roślin wokół siebie ?
sylwia_slomc... 12:15, 13 lip 2023

No niezłe przemyślenia po wyjazdach....
Ja się z sadzeniem w rabaty wstrzymałam przez te upały bo łatwiej mi w doniczce w podwórku podlać niż latać po całym ogrodzie.
Urszulla 22:03, 13 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
No niezłe przemyślenia po wyjazdach....
Ja się z sadzeniem w rabaty wstrzymałam przez te upały bo łatwiej mi w doniczce w podwórku podlać niż latać po całym ogrodzie.

Jasne, a upały dalej.
Urszulla 08:46, 14 lip 2023

Kilka zdjęć zrobiłam po wczorajszym deszczu, dzisiaj znów upalnie się robi trawa oczywiście do koszenia więc rabaty zawsze gorzej się prezentują.
Ogólne widoki