Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:29, 17 wrz 2015

Do góry
Moja orzechowa kula dla przypomnienia

"W kolorze blue" 22:23, 17 wrz 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Magda po prawej sesleria sprzedawana jako p9 od Finki po lewej sadzonka 3 litrowa według pana Mariusza tylko w mniejszej doniczce

POtwierdzam. Kupowałam i tu, i tu... U p.trawki mniejsza roślina w cenie większej. Poza tym wszystko od niego mi padło, bo wiosną było jeszcze nieukorzenione.

Przepraszam, że się wtrącam, ale nie mogłam się powstrzymać
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:21, 17 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

To żelazna róża z tego co piszą inni i co ja sama zdążyłam zauważyć. Mam ją od ubiegłej jesieni, pięknie przezimowała, ma zdrowe, lśniące liście, nie złapała ją żadna plamistość ani mączniak jak inne mojego róże. Wcześnie i długo kwitnie, deszcz nie uszkadza kwiatów ani upał też nie. Same plusy no może jedyny minusik to ten intensywny różowy - "majtkowy" kolor, taki nienaturalny i landrynkowy Ale i tak bardzo się cieszę że go mam. Tak kwitł w czerwcu

Dzieki bardzo )) pytałam jeszcze czy masz ja na sloncu caly dzien?
Dwa ogrody 22:21, 17 wrz 2015

Do góry
Gabrysiu, niektóre cynie mają cudnie zbudowany kwiat, spójrz na ilość warstw płatków

tylko czy zdążą zawiązać nasionka, jak są na takim etapie?

Karola, za irysy dziękuję, mam
Aniu, na Ciebie zawsze można liczyć, wiedziałam, że gdzieś spotkałam się już z nazwą tego powojnika Przechowałaś może toto?

Jankosiu, niedobrze, że odpuszczasz Skierniewice. Chciałam zabrać dla Ciebie hyzop, bo doczytałam, że zamiast niego masz inne ziółko, tamto to na moje oko faktycznie estragon, kiedyś siałam
Co do gaury, to chyba niepotrzebnie się martwisz jej przypuszczalną utratą. Ja ją siałam wczesną wiosną( koniec lutego), wschodzi bez problemu i zakwitła w tym samym roku. Można siać. Duży mróz ją jednak zmrozi, ale można zaryzykować z przechowaniem. Ub. zimy prawie nie było, wszystkie sadzonki przetrwały, nawet te słabe. Przesadzałam, przyjęły się wszystkie i kwitły, ale te, których nie ruszałam, to olbrzymy, fakt, nie przycinałam. Tyle o białych, różowe mam pierwszy sezon, to nic nie powiem, poza tym, że są gęstsze, bardziej zwarte. Nasiona próbuję zebrać, ale chyba za szybko się osypują
hyzop na zachętę

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:12, 17 wrz 2015

Do góry
Przegląd rozchodników

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 17 wrz 2015

Do góry
Przesadziłam dzisiaj hortensje na poszerzanej rabacie Poszło szybko
Najwięcej jednak pracy było z przesadzeniem bukszpanowego żywopłotu ... mam nadzieję, że się przyjmie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:09, 17 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Małgosiu
Byłam u mojej pani bylinowej (coś mnie tam ciągle do niej ciągnie)i ... wybrałam miscanta Ferner Osten
Mało go na ogrodowisku, dorasta do 1m (podobno) i kwitnie ogniście
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ... czas pokaże

Wyglądają fajnie zaraz sobie wygooglam i poczytam o nim.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 22:09, 17 wrz 2015

Do góry
Zaraz zaglądnę
Kilka portrecików

Mój jest ten kawałek ogrodu 22:09, 17 wrz 2015

Do góry

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:03, 17 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Cudnie u Ciebie wyglada , widziałam ja w szkolce juz miałam w rekach ale tak sie bojam tych zakupow rozanych

Czy ona potrzebuje slonca caly dzien , jakie ma naslonecznienie u Ciebie ?

To żelazna róża z tego co piszą inni i co ja sama zdążyłam zauważyć. Mam ją od ubiegłej jesieni, pięknie przezimowała, ma zdrowe, lśniące liście, nie złapała ją żadna plamistość ani mączniak jak inne mojego róże. Wcześnie i długo kwitnie, deszcz nie uszkadza kwiatów ani upał też nie. Same plusy no może jedyny minusik to ten intensywny różowy - "majtkowy" kolor, taki nienaturalny i landrynkowy Ale i tak bardzo się cieszę że go mam. Tak kwitł w czerwcu
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:03, 17 wrz 2015

Do góry
A propos jesieni...

Jestem w polu 22:00, 17 wrz 2015

Do góry
Warmia napisał(a)
Motylarnia

bardzo fajna ta motylarnia, zwabiłaś motyle z całego regionu?
Dwa ogrody 21:56, 17 wrz 2015

Do góry
Reniu, że znalazłam te róże wśród nn to cud Edenkę mam już jedną, ta jest troszkę inna, będzie mieć miejscówkę przy tarasie
dla Ciebie bukiet

a to Ascot, oczywiście fotka przekłamuje kolor, przesadzałam go w ub. roku w pełni sezonu, bo go przypalało, swoje odchorował, wiosna mizerna, teraz powtarza, ale pojedynczymi kwiatami

Gosiu, to powojnik rurowaty, swego czasu była o nim dyskusja u Dzidki niestety, u nas nie ma takiego wyboru róż jak u Ciebie, żałuję a może nie, bo miejsce się skurczyło
dla Ciebie energetycznie, jednoroczne, Gabrielo, przypomnisz nazwę?P

Karola, te cynie, które przetrwały upały, rzeczywiście cieszą, ale część uschła

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:55, 17 wrz 2015

Do góry
Dzisiaj było slicznie to na godzinkę wpadłam do ogródka, jutro idę od rana, ogród trzeba dopieścić trochę bo ostatnio wcale nie miałam czasu i chęci
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:53, 17 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
"Widzę" że jesteś umęczona, ale szczęśliwa. Dużo rzeczy cieszy teraz,gdy zaczęło wszystko odżywac po lecie i gdy trochę się dzieje nowego Fajnie

Astry zaczęły szaleć na dobre, też mam wrażenie, że im lepiej teraz jak jest chłodniej

Mój ogród pod górkę... 21:52, 17 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jak się bawi "starsza młodzież" !

Ostatnio zainicjowaliśmy serię nietypowych powitań sąsiadów wracających z urlopów

Jednych powitaliśmy takim gościem, ale nie spodobał się i musiałam go zaadoptować - może jest ktoś chętny?

Kolejna sąsiadka zostanie powitana tak:

Ciekawe jak zareaguje, bo za chwilkę ma przyjechać

Ryczę!!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 17 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
U naszego pana trawkowego w P-cach kupowłam w lipcu Adagio ( dla Zielonej Marty jak upominek jak jechałam na urlop i zaglaałam do jej ogrodu - nie wiem czy posadziła i gdzie - może ci pokaże jak rosnie)

Pomysł Danusi z zurawkami + Variegata podoba mi sie

Gracki sa wysokie to prawda ale w sumie pokrój maja lekki w porównaniu z innymi bo jednak rozkładaja sie fontannowo na boki im źdźbła.... ale ML delikatniejsze na oko...

Ciekawe co zdecydujesz ...

Małgosiu
Byłam u mojej pani bylinowej (coś mnie tam ciągle do niej ciągnie)i ... wybrałam miscanta Ferner Osten
Mało go na ogrodowisku, dorasta do 1m (podobno) i kwitnie ogniście
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ... czas pokaże

Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:50, 17 wrz 2015

Do góry
Jakby ktoś myślał, że się obijam to proszę - na zdjęciach widać, że nie. Wprawdzie roślin brak, ale co tam, kiedyś będą na razie rabata w trakcie pierwszego etapu produkcji

A to druga strona ogrodu - tu po poszerzeniu rabaty będą tuje, muszę się odgrodzić od przyszłych sąsiadów, którzy planują budowę.
Kosolkowa Pasja 21:46, 17 wrz 2015

Do góry
kosolka napisał(a)

U mnie na mniejszą skalę, ale też temat darń + taczka w tle
Mój mały ogródek 21:45, 17 wrz 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
moje nowe turzyce , na razie posadzone tak zobaczymy jak to bedzie na drugi rok wyglądac

u mnie też turzyce-2 rodzaje-...tylko moje rozdzieliłam i mam dużooo)

ładna rabatka "się robi"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies