Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

anka_ 14:37, 03 paź 2015

Wiesz Gosiu jestem bardzo częsty (choć zazwyczaj cichym ) gościem w twoim ogrodzie i tak sobie czasem myślałam- jak taj kobietce dobrze, ogród zrobiony na cacy, teraz tylko hamaczek / leżaczek i kawka. A tu masz., nudziło się to znalazła sobie robotę.
Ogromnie jestem ciekawa jakie plany się wyklarują odnośnie tego kawałka. Będę kibicować i czerpać inspirację jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam weekendowo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gocha 15:28, 03 paź 2015

Marga napisał(a)
Gosiu, kilka dni do Ciebie nie zaglądałam, a tu nowy fragment ogrodu masz zamiar stworzyć Ciekawam bardzo efektu końcowego i oczywiście będę śledziła postępy prac.
Pozdrawiam

Marga tym nowym kawałkiem to zajmiemy się pewnie dopiero na wiosnę. Przez zimę będę musiała się zastanowić nad koncepcją zagospodarowania go. Zastanawiam się czy robić tam kącik do posiedzenia- to jest strona wschodnia i wtedy jak na tarasie jest dużo słońca po południu to tu fajnie by było usiąść w cieniu. Albo inna opcja- zrobić na całej części nasadzenia roślinne. A jakie rośliny to czas będzie pomyśleć.Buziaki
Gocha 15:36, 03 paź 2015

zawitka napisał(a)
Gosia a może masz rację że stare odmiany mogą infekować zaraz je wywalę Tak tak nie krzycz na mnie bo mam nowe odmiany i mi ich szkoda a faktycznie pierwsze te stare chorują Idą do pieca jak nic A dzięki za radę

Halinko ja nie będę na Ciebie wcale krzyczeć bo ja swoje róże stare też wyrzuciłąm a właściwie oddałam koleżance bo chciała je. U niej nawet mają się dobrze a u mnie niestety były brzydkie zawsze i szybko były gołe bez liści. Jeszcze się zastanawiam czy nie kupić róż teraz w październiku takie kopane z gruntu. Ale nie mam jeszcze zrobionego miejsca na nie. Może raczej przełożę zakupy na wiosnę. Będę obserwować u Ciebie jak się róże mają Buziaki
zawitka 15:55, 03 paź 2015

Gosiu już po nich idą do pieca bo faktycznie od nich się wszystko zaczyna .A mam inne nowe to mi tych z chorobą nie szkoda .a faktycznie mają ze 30 lat Pozdrawiam cieplutko
Gocha 15:57, 03 paź 2015

Ewkakonewka napisał(a)
O ludzie, ale robotę wymyśliłaś wymęczyliście się pewnie, ale kolejny krok do przodu musi cieszyć Kolejne miejsce na fajny zakątek powstaje. Miłej pracy dzisiaj życzę, pogoda dopisuje Macham

Ewuś musieliśmy już wyciąć te wszystkie krzaczory i drzewa które tam rosły. Były tam 2 wiśnie ale takie stare które trzeba było podpierać bo już się tak kładły prawie do ziemi. I był wielki orzech włoski który sam się zasiał a właściwie pewnie wiewiórki go posadziły i mnóstwo jakis dzikich drzew. Było tam paskudnie a mam nadzieję że będzie kiedyś ładniej.Buziaki
Gocha 16:04, 03 paź 2015

anka_ napisał(a)
Wiesz Gosiu jestem bardzo częsty (choć zazwyczaj cichym ) gościem w twoim ogrodzie i tak sobie czasem myślałam- jak taj kobietce dobrze, ogród zrobiony na cacy, teraz tylko hamaczek / leżaczek i kawka. A tu masz., nudziło się to znalazła sobie robotę.
Ogromnie jestem ciekawa jakie plany się wyklarują odnośnie tego kawałka. Będę kibicować i czerpać inspirację jeśli pozwolisz.
Pozdrawiam weekendowo.

Aniu miło mi że do mnie zaglądasz. Te wszystkie przeróbki w moim ogrodzie to dzięki Ogrodowisku. Jeszcze niedawno zanim tu nie trafiłam to nie miałam zamiaru nic zmieniać w ogrodzie. A przez półtora roku odkad tu zawitałam to wydaje mi się że sporo się u mnie pozmieniało. A najważniejsze że nauczyłam się jakie rośliny mam wybierać do ogrodu tak żeby ładnie wyglądały przez cały rok. I dlatego tez chce mi sie zabierać za upiększanie kolejnych fragmentów. A może ktoś mi doradzi i podpowie co mogłabym tam posadzić. Pozdrawiam Aniu
malgorzata_s... 16:07, 03 paź 2015

Gosiu kolejna rewolta? Kolejne miejsce na cudny zakątek Cała zima jest do planowania, coś się wymyśli
Gocha 16:09, 03 paź 2015

Kolejny zbiór w ogrodzie.
malgorzata_s... 16:10, 03 paź 2015

O mamo ale śliczne Będzie sosik?
Gocha 16:11, 03 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu kolejna rewolta? Kolejne miejsce na cudny zakątek Cała zima jest do planowania, coś się wymyśli

Gosiu na to właśnie liczę że coś mi wpadnie do głowy i wymyślę co tam mam zrobić. Będzie na to trochę czasu w zimie. Buziak