Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Gocha 16:18, 03 paź 2015

To są oczywiście grzybki z mojego ogrodu. W tym roku ze względu na suszę to jest ich mało. Zbieram po kilka sztuk. Ale zawsze do czegoś je dodam i są pyszne

A ten bukiecik muszę skroić do zamrożenia na zimę

A to do zjedzenia- też moje własne

Gocha 16:20, 03 paź 2015

zawitka napisał(a)
Gosiu już po nich idą do pieca bo faktycznie od nich się wszystko zaczyna .A mam inne nowe to mi tych z chorobą nie szkoda .a faktycznie mają ze 30 lat Pozdrawiam cieplutko

Halinko świetna decyzja- szybko podejmujesz decyzje które są dobre dla Twojego ogrodu. Nowe będą ładniejsze i mniej będzie z nimi kłopotu.
Gocha 16:22, 03 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O mamo ale śliczne Będzie sosik?

Gosiu na sosik to stanowczo za mało - one są z mojego ogrodu dlatego nie jest ich dużo. Ale zawsze można je jakos smacznie wykorzystać.
Marga 21:56, 03 paź 2015

Śliczne koźlaczki! U mnie są maślaczki, opieńki i kanie. Lubię i zbierać i jeść grzybki
Gocha 01:35, 04 paź 2015

Marga napisał(a)
Śliczne koźlaczki! U mnie są maślaczki, opieńki i kanie. Lubię i zbierać i jeść grzybki

A u mnie jeszcze pojedyncze - dzisiaj właśnie znalazłam - podgrzybki zajączki i były też maślaki w poprzednich latach nawet sporo a w tym roku ani jednego- to przez tę suszę. Ja też lubię zbierać i jeść. Ale dawno nie chodziłam do lasu na grzyby bo nie mam z kim a sama to na pewno do lasu nie wejdę- bo się od razu gubię. A mój M. nie z rodziny grzybiarzy niestety.
Ewkakonewka 01:43, 04 paź 2015

Grzybobranie w swoim ogrodzie to luksus
Malgosik 08:40, 06 paź 2015

co to za miskanty przy werbenie?
ale demolka za domem
ciężka praca wyrywanie krzaków, drzew i korzeni
piękne masz zawilce
Ewa777 13:40, 06 paź 2015

Ale zmiany się u Was szykują Jestem ciekawa, co tam wymyślisz
Fajnie mieć swoje grzybki w ogrodzie mniam
ewsyg 16:15, 08 paź 2015

Gocha napisał(a)
Takie ostrózki kupiłam i mam nadzieje że mnie nie zawiodą

Ostróżki to: biała - Pure White, a druga to - La Boheme

Gosiu, super kolorek zawilca. To pamiętaj o mnie jak się rozrośnie a o liliowcach przypomnij mi wiosną, coś się znajdzie.
Napisz jakie odmiany liliowców kupiłaś. Pozdrawiam Ewa
Gocha 10:45, 09 paź 2015

ewsyg napisał(a)

Ostróżki to: biała - Pure White, a druga to - La Boheme

Gosiu, super kolorek zawilca. To pamiętaj o mnie jak się rozrośnie a o liliowcach przypomnij mi wiosną, coś się znajdzie.
Napisz jakie odmiany liliowców kupiłaś. Pozdrawiam Ewa

Dziękuję Ewa za nazwy odmian. Ten zawilec kupiony ostatnio- różowy niestety jeszcze nie posadziłam. Mam nadzieję że zdążę to zrobić. On ma przy sobie już takie 2 małe sadzoneczki ale nie wiem czy mogę jeszcze je teraz oddzielnie posadzić. Różowe zawilce tylko te pojedyncze nie pełne kwiatki ale też ładne to niedawno posadziłąm młode roślinki które wykopałam obok rośliny macierzystej w tamtym roku kupionej. I mam około 10 sztuk. Jak tylko widzę jakieś nowe małe roślinki zawilców to staram się je posadzić do rozmnażalnika. Mam nadzieję że będą rosły. Jak mi powiesz kiedy najlepiej je będzie wykopać to Ci kilka prześlę. Myślę że to też dopiero późną wiosną jak wyjdą z ziemi. Pozdrawiam A odmiany jak znajdę wykaz to napiszę Ci. Dzięki.