Przy zagłębieniu posadziłam krokusy, to jest pasek 15cm od ścieżki do wrzosów. Tam naprawdę jest wszędzie wąsko.
Dwie the fairy i tak między lawendami nie rosną tylko w pseudo donicy wiec mogę je wysadzić. Trzecią planowałam w narożnik przy lawendzie ale mogę jedną na wiosnę dokupić
Obecnie wrzosy są wypełnieniem, pod siatką rosną wyższe carexy, żurawki i evergoldy
werbena została wciśnięta bez sensu - upychałam na siłę
Irenko, kupiłam dziś ambrowca Ale malutkiego... ok 1,5m. Czytałam, że może przemarzać zimą, a u mnie wygwizdów i tak sie zastanawiam, czy nie lepiej go zadołować na zimę w donicy w osłoniętym miejscu, a na miejsce docelowe wsadzić dopiero wiosną? Co myślisz na ten temat?
Boję się trochę, że ta zima w końcu będzie normalna....
Witam,
Prosze Was o porade co moze dolegac moim tujom. Posadzilem je rok temu we wrzesniu i to jest ich pierwsza jesien w moim ogrodzie. Pod nimi nie ma szmaty, jest nawodnienie liniowe. Tydzien temu i wczoraj robilem oprysk topsin+gwarant.
Pierwsze objawy rudniecia galezi od srodka zauwazylem okolo 20 wrzesnia a teraz jest to samo na wiecej tujach a nia niektorych kolor zmienil sie na rudawo-brazowy na calej galezi od srodka do jej czubka, co zreszta widac na zdjeciach.
Prosze Was o porade co sie z nimi dzieje....