Wyobrażam sobie, że tego jałowca już tam nie ma. Jakie mniej więcej chcesz posadzić drzewa i w jakiej ilości. Rozumiem, że będą posadzone tuż przy ogrodzeniu.
Przypomnę fotkę
Sylwuniu to my dziękujemy za wspaniale spędzony czas, w wyśmienitym towarzystwie i pięknym ogrodzie
Szmaragdowa dolina to miejsce piękne i niesamowite z mnóstwem idealnie dobranych dodatków, które spotkać można w różnych zakątkach . Miejsce kipiące dobrą energią i radością Gospodarzy, którzy czerpią wielką radość z ogromu pracy jaki wkładają w to, by zaledwie roczny ogród już zachwycał zapadał w pamięć i serce .
Siewki naparstnicy Z każdej strony rośliny tak samo wyglada Rozsypywałam dookoła. W ubiegłym sezonie miałam tylko siewki kocimiętki (albo może inaczej - tylko te rozpoznawałam ) - a teraz znalazłam dwie jeżówki, trzy szałwie, no i to:
Kasiu, zdjęcie może faktycznie przekłamywać. Ale ze zdjęcia placyk jest odrobinę za mały. Mam wrażenie że nie da się wygodnie odsunąć krzesełka od stolika by wstać.
I teraz, zdjęcie na którym widać dach i wąski trawnik - tam wielkość kółka do trawnika wydaje się ok. Natomiast kolejne zdjęcie bez dachu, gdzie widać już dużo więcej trawy mówi mi od nowa, ze kółko odrobinę za małe jest.
A na poniższym zdjęciu to znowu rabata po lewej od kółka jest za szeroko narysowana. Chyba że rabatę po prawej poszerzysz to może proporcje będę ok.
Ty najlepiej widzisz na żywo co i jak. W każdym razie ważne, by na placyku swobodnie wstawać i siadać za stolikiem.
Zależy jakie.. Muszę obczaic.
Tymczasem częsciowa moja robota. Nie wiem czy cos tu zauważycie, jakąś róznicę Ja widzę, i mam nadzieję ze w przyszłym sezonie bedzie lepiej niż w tym. Przód przerobiony troche. Od prawej bedzie posadzone jakieś wyższe piętro, na tyłach już coś tam rośnie.
Kasiu jak kończyliśmy urządzać gospodę to też doszliśmy do wniosku, ze gdyby jaka bomba w dom pier...ykła to tu by się dało mieszkać tylko trzeba wcześniej kominek skończyć, żeby się w zimie było jak grzać, u chłopaków na górze mogłaby być sypialnia
A to miejsce, chata do biesiadowania chyba najlepiej pasuje - jest wyjątkowe i nie da się go opisać - je po prostu trzeba zobaczyć
Niekwestionowane królestwo Sylwi co widać na pierwszy rzut oka. Tak dopracowane i urządzone, że żaden przedmiot nie jest tam przypadkowy i idealnie pasuje do całości. Naprawdę wielki podziw dla Ciebie Sylwuś i Wojtka, że taki majstersztyk stworzyliście . Ja mogłabym tam zamieszkać .
Sylwuś on już jest piękny, sama zobacz...
z dołu
i z góry
był i grill i ognicho i przede wszystkim przednia zabawa i pogaduchy bez końca
nasza uśmiechnięta gospodyni . Ale mając taki ogród, taki uśmiech jest w pełni uzasadniony
Najnowsza realizacja w arboretum pergola słoneczna a raczej jeszcze nie zarośnięta
to protest przeciw dronom - te wiszące elementy nad przechodzącymi
taaakiego sadźca nie widziałam gigantyczne kwiaty