Dobrze myślisz...buki raczej zajmą miejsce i nie zacienią(sprawdzałam).Danusia radziła,ale nie miała dokładnego info,że to jednak wąsko tam.Choć pomysł fajny..dumam najbardziej nad placykiem żwirowym..przed iglakami,te kółka z lewej.Może jednak Danusiu żwirek usunąć i przemieścić?? pomoże ktoś?)
Piękne
Mój M w sobotę się tak nakręcił na kanie, pojechał i jedyne co znalazł to telefon ha ha a kani ani jednej Czy w misce widzę małe kanie? Jeśli tak to najlepiej im nie odcinać nóżki i wstawić je do szklanki z wodą (jak kwiatki) i na drugi dzień są pięknie rozłożone
Brzózki małe lepiej się przyjmują, zobaczysz jak wiosną powitają Cię zieloniutkimi listeczkami. Dobrze, że masz je w takim oddaleniu od domu. U moich Rodziców brzoza (szt,1) rosnąca nieopodal domu robi tyle bałaganu, że szok. Po przekwitnięciu te małe "samolociki" w skutek wiatru wciskają się wszędzie, rano samochód odsypany cały. Jesienią natomiast spadające licie lecą wszędzie, najgorzej, że zatykają rynny gdy popada deszcz, są wtedy mokre i nie odfruną. Ciągle jest robota, ale ogólnie kocham brzozy i mam u siebie w ogrodzie 4 za patio (pod nimi mam konwalie), i 1 w rozecie (parasol).
Hibiskus bylinowy sobie kwitnie- .Kupiony ,przywieziony w ubiegłym roku z Węgier,Przecież jakaś pamiątka musi być
Niestety nie wiem co to za odmiana.ale jest piękny
Ten też jest przywieziony z Węgier
Asiu, witaj!!
Oczywiście ,że ją trzymam.Krzaczek jest duży..Także zobaczymy, jak wygląda.
Będzie czekanie na niespodziankę.a jeszcze mniejsze dwa jest.
Z pokroju i liści takie same ja ta.Na razie tez zostają
Kwiatów tu prawie wcale nie było.ale ja juz to zmienię. bo inaczej żyć nie umiem.
Lubię jak jakieś kolorki w ogrodzie są .
Reniu, wiem co to zatoki i meka.Bo mój mąż czasami to odczuwa
Także współczuje tych dolegliwości i zdrówka życzę
Moje powojniki rosną na stanowiskach słonecznych.Te nowe kupione wrześniu, posadziłam po jałowcem na nowe działce,Te będą miały półcień.Także zobaczymy w przyszłym sezonie jak sobie dadzą radę
Ta roślinka z działki przyszła na nowy ogród - czyli przemeblowania ogrodowe
U mnie nic ciekawego nie ma do pokazania
zbieram się w sobie, żeby pokazać swój brzydki kawałek i prosić Was o pomoc w jego aranżacji będziemy całą zimę myśleć
Witaj Ociu śliczny masz tarasik i taki duży. U mnie trochę jednak za mały i musze dorobić jakieś miejsce w ogrodzie na taki placyk. Piękne foteczki.Macham.
Mam takie bardziej zbliżone zdjęcie. W tej chwili jeszcze nie ma idealnego zaokrąglenia ale w realu po poprawkach będzie dobrze wyglądało. Tam gdzie leżą kamienie przy ostróżkach zostanie dosadzony świerk serbski. W przyszłości będzie to zakątek leśny. Tymczasowo mam przechowalnik