Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:26, 12 wrz 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Mireczko, zaglądam [p dłuższym niebycie. Zostawiam pozdrowienia

Haniu witaj - ucieszyłam się jak zobaczyłam Twój post i zabrałam się do pisania

Gethe róża dla Ciebie - pachnie

Ogródek Iwony 21:25, 12 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej ale cudowności, akurat wpadłam w dobrym momencie - jest czym oczy nacieszyć.
Chwal się teraz jeszcze co kupiłaś?

Już się chwalę:
e-Muś kupił mi lilie:

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:24, 12 wrz 2015

Do góry
Jana napisał(a)
Zgadzam się z moją przedmówczynią, ja też lubię spacerować po Twoim ogrodzie , czyżby nowe prace w ogrodzie?

Jana - dziekuję

w tym tygodniu były inne prace a w ogrodzie tylko raz podlewanie się udało

więc dziś wyszalałam się w ogrodzie i zaraz zmykam - nie zrobiłam nic szczególnego a jednak trochę się zmęczyłam

wreszcie posadziłam irysy na nowe miejsce/ czyli nowe miejsce do zrobienia było/
napowietrzyłam rabaty i ciut poplewiłam
podlałam solidnie i nie mam już wody deszczowej a w prognozie nie ma opadów
pomyślałam że w kolejnym tygodniu nic robić nie będę tylko podlewać bo bardzo ciepło ma być a tu przesadzać by się chciało i cebule sadzić -

kupiłam kosz na liście i plewienie bo moje wiadra są okropne i od razu fajniej się plewiło

pozdrawiam

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:22, 12 wrz 2015

Do góry
Joku napisał(a)
Spotkałam się dzisiaj z Hanią i razem spędziłyśmy fajne popołudnie. Dziękuję Haniu za miłe towarzystwo. Cieszę się że mogłam poznać twoją sympatyczną rodzinę i duży całus za bardzo smaczne jagody.
Wklejam zdjęcie na pamiątkę naszego wypadu.

Nawet we im skąd ta focia

Super, że masz nowy sprzęt. .. brakowało nam Ciebie Nie denerwowałam się Twoja nieobecnością bo czasami małe co nieco widziałam na FB.
Ogród do odświeżenia 21:19, 12 wrz 2015

Do góry
I widok panoramiczny...oj sporo muszę zmienić...na pewno dach drewutni...i rabatę po prawej od drewutni....ma być żółto-fioletowa....ale na razie nie zachwyca...jałowce za Limkami do wycięcia, ML już czekają w przechowalniku do wiosny....

i druga strona....

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:17, 12 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Mira od pewnego czasu przeglądam
Twój wątek od początku i z każdą stroną utwierdzam się w przekonaniu, że Twój ogród jest jednym z moich ukochanych. Jest piękny, zadbany, ale ma w sobie tę odrobinę dzikości i tajemniczości, którą tak uwielbiam w ogrodach. Jestem dopiero na str. 150 więc jeszcze duuużo przyjemności przede mną . Pozdrawiam .

Kasiu jakże mi miło czytać takie słowa. Nie przeglądaj do tyłu bo to już było, a ja stale urządzam ogród i dosadzam i dosadzam i zmieniam i czasami na oczy przejrzę - ot taki ogród zbieracza - musisz kiedyś do mnie zajechać to wtedy się przekonasz - blisko więc realne chyba

to sesja dla Ciebie

lubisz gadżety - kupiłam sobie kosz na produkcję próchnicy z liści brzozy których mam masę

pozdrawiam

Mały ogród Kasi 21:16, 12 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Dzisiejsze małe zakupy spod Iglicy

Kurde, boskie! Też se kupie
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:12, 12 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Proszę bardzo - oto zbliżenia moich skrzynek - półek . Tu zaraz po zrobieniu czyli listopad 2013.

a to już aktualne zdjęcia

miło mi, że Ci się podobają . Pozdrawiam Mireczko .

Bardzo dziękuję, to naprawdę super pomysł na ciekawe zagospodarowanie, ja mam tylko jedną paczkę i muszę ją tak wykorzystać
Ogród do odświeżenia 21:09, 12 wrz 2015

Do góry
I dumam co tutaj dosadzić?...to znaczy jakie róże?...i jakie trawki....na siatce jakaś pnąca?...tylko mam dylemat, bo za płotem żółć, a u mnie ma być róż....kulki jeszcze ze dwa, trzy cięcia muszą mieć, żeby kulkami się stały
Mój ogród pod górkę... 21:03, 12 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje dzisiejsze łowy:

Szok a ja dzisiaj zasadziłem też trochę tulipków ale daleko do tej ilości.
Ogród do odświeżenia 20:56, 12 wrz 2015

Do góry
Zawzięłam się dzisiaj i ogarnęłam ciut ogród...chyba swoje zmęczenie psychiczne, po całym tygodniu zamieniłam na fizyczne w ogrodzie...ale nie żałuję
Zrobiłam ostatni raz kanciki, następne w przyszłym roku, ciut wygrabiłam trawę, tam gdzie była podsuszona...później eM skosił...przy okazji robienia kantów rozpędziłam się i poszerzyłam rabatę obok rodków i rabatę na byliny, tam musi być większe przemeblowanie.....i uporządkowałam miejsce obok ciurkadełka....obok planuję ławkę i tylko o towarzystwie roślinnym przy niej myślę....ławki odpowiedniej jeszcze nie znalazłam....raczej hortki i tylko nie wiem jakie trawy.....i seim okazało, że mi się całkiem dużo miejsca na nowe rośliny zrobiło, ale najpierw plany

widok z tarasu

miejsce na ławeczkę kiedyś tam ....buksy i reszta roślin oczywiście tymczasowo...

widok z góry..trawa nadal nie zachwyca...i zastanawiam się, czy jeszcze nie poszerzyć rabat tych po prawej, ale nie chciałabym, żeby drzewo wyszło na rabacie...ciut kiepsko widać, bo już późno było

tyle miejsca jest jeszcze na bylinowej rabacie...cyprysik groszkowy idzie out...nie mam pomysłu na niego

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:52, 12 wrz 2015

Do góry

Mały ogród Kasi 20:51, 12 wrz 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
oswajam się z myślą o zmianach.

O! fajnie będzie, i stoliczek na kawę się w razie potrzeby zmieści .

Avatarek dobrze mi znany, a ogród jeszcze nie , więc muszę sobie pooglądać. Zmiany fajne się szykują, choć i tak jest już bardzo ładnie .

PS. pięknie będziesz wyglądać na tym leżaku .
Ogródek Iwony 20:48, 12 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Iwonko, Twój ogród wspaniale się prezentuje, a nadchodząca jesień cudnie podkreśla jego walory. Jeśli wybierasz się na targi, to udanych zakupów

L00zak napisał(a)
Udanej wycieczki

Kasiu, Michał, wyjazd był udany. Nie mogło być inaczej, jak widziało się takie stoiska :

Mój ogród pod górkę... 20:48, 12 wrz 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje dzisiejsze łowy:

Łooo matko
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:47, 12 wrz 2015

Do góry
KAsiulka oj chwita ten ogród za serce niezmiennie. JEdno ze zdjęć, które ostatnio u Ciebie zrobiłam cały czas mam na pulpicie i czasem sobie do niego wzdycham - o takie . Przywiozę Ci jutro dwie fajne zurawki do lasku. Jedna Hercules, a nazwy drugiej nie pamiętam . Mam nadzieję, że się przyjmą, dziś dzielone

No sama zobacz jaka bajka
Całuję i do zobaczenia jutro, ależ happy jestem
Moja bajka 20:41, 12 wrz 2015

Do góry
Boquet rose też cudnie się przebarwia - zielona z takim delikatnym rumieńcem .

winobluszcz oplatam z uporem maniaka żeby zasłonił choć jedną szkaradę

Limelight różowieją
i na koniec zagwozdka. To mój żywopłot mieszany. Chciałam między bez koralowy, a szmaragdy dać jakąś kulkę na pniu. Po głowie chodzi mi coś w bordowym kolorze,żeby z bzem fajnie kontrastowało. Co o tym sądzicie? Może buk tricolor szczepiony na pniu? tylko pasuje żeby to coś w miarę gęstego było, bo to jednak żywopłot. A może macie pomysł na coś zupełnie innego? Pomożecie?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:36, 12 wrz 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:35, 12 wrz 2015

Do góry
ryska napisał(a)

Hej Aniu, to nie ta. Ja zamówiłam ze szkółki rozaria i ta moja różni się wielkością i budową kwiatów. To róża rabatowa, wielokwiatowa ale jakby wielkokwiatowa. Sama jestem jej ciekawa, bo na zdjęciach z tej szkółki wygląda przepięknie
Papageno piękna Miłego dnia

Dla mnie bardziej wiarygodna jest szkółka Rozarium niż Twoja, w takim razie zobaczymy jak zakwitnie miałam taką różę w starym ogrodzie ale nie nazywała się Nicolo Paganini
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:35, 12 wrz 2015

Do góry
No i jestem trochę to trwało ale wczoraj niestety u nas deszcz
na pierwszy rzut moja zmieniona na przodzie rabata

zostawiłam żurawki kule bukszpanu i tuje która podwyższa trochę rabatę
następna to rabata przed ogrodzeniem

zaczęłam też robić donice koło ścianki

moja red baron

na dziś tylko tyle jutro postaram się wkleić więcej zdjęć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies