Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Filomena 19:54, 24 wrz 2015

mira napisał(a)
Limki w tym miejscu wygłuszają kolory mojej bylinowej rabaty

Miro
schodek chyba przy chuśtawce czy altance? Jeszcze te bukszpany....baardzo przyjemna aranżacja, dużo się muszę od Ciebie nauczyć
Jana 01:27, 27 wrz 2015

Chciałoby się odpoczywać na tej ławce a poza tym co Ty robisz tym hortensjom, że takie piękne i białe o tej porze? chyba susza ominęła niektóre części Małopolski
ewsyg 14:06, 27 wrz 2015

Też jestem ciekawa co to za odmiana hortensji, właśnie takiej szukam co pozostaje biała do końca.

Mira zajrzyj na
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5447-swidosliwa-amelanchier?page=4#post_6

jest tam wiadomość, może Ci się przyda
Pozdrawiam Ewa
mira 22:02, 27 wrz 2015

Witajcie!

Wreszcie doczekałam się deszczu i to całkiem sporo aby napełnić wszelkie zbiorniki. Ogród napił się, to jest jeszcze mało zwłaszcza że kolejne dni bez opadów ze słońcem.

Ale jest dobrze, można kopać, mam w tym tygodniu plan wreszcie zabrać się za byliny przesadzanie, dzielenie - nie za późno ????

no i po trosze trzeba sadzić cebule jak się nakupiło

na razie wsadziłam narcyz raptem 15 szt., szachownice, tulipany botaniczne 10 szt - detalista jestem
pierwsze sadzenie mnie cieszy

dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny

Agacia

Świecznicę u mnie podlewałam więc zakwitły ale te w suchym miejscu są niższe niż w ub roku - ale to akurat dobre, pachną słodko i odurzająco wanilią - ten zapach aż nie pasuje do tej pory roku
Ten jarząb kupiłam dawno więc nie wiem,bardzo chciałam takie drzewo dziś już nie, zawsze na jesieni chorują liście ale ja nie wywalam więc muszę lepiej miedzianem na wiosnę podziałać

Jana
posadziłam dziś czosnek niedźwiedzi, ale nic nie będzie bo za długo byly w woreczku i się zaparzyły chyba - trudno mam nauczkę że się zaraz sadzi jak się dostaje towar tak więc prędko lilie wyjęłam z woreczków

Justyna

Justynko ależ Ty jesteś bystra, bingo o to chodziło z tym zdjęciem Kondzia
Róża Goethe długo trzyma kwiaty i jest dobra do wazonu, ale czy ja wiem, no ma ładny kolor duże kwiaty - jest sporo róż w tym miejscu chciałabym inną - na razie nie zmieniam - tą ławkę mam od dawna tylko nie pokazywałam i aż mnie dziwi że się tak podoba - została wystawiona wiosną i tak została nie ma kiedy wstawić na schody na powrót bo to ławka kota
mira 22:13, 27 wrz 2015

Dzidka napisał(a)

Rezerwuję tutaj miejsce do posiedzenia. Wspaniałe otoczenie pomysłowej ławki.
Ja też bym taką chętnie przygarnęła, buuu.

Dzidka nie ma problemu, ale nie dam Ci siedzieć i patrzeć na podjazd - chyba fanem motoryzacji nie jesteś więc zaproponuję inną ławkę

a teraz siadaj i słuchaj - nie wiem czy w tą susze przetrwa mi moja azalia nadbrzeżna - podlewałam ale - wiosna pokaże

mira 22:17, 27 wrz 2015

Jana napisał(a)
jak zwykle pięknie,bardzo dużo kwiatów u Ciebie jeszcze kwitnie lato u Ciebie

Jana już nie lato z pewnością a deszczowe 3 dni zdecydowanie to przypięczetowały - dziś byłam na spacerze w ogrodzie czuję już zimowe powietrze pomimo że słonko śiwieci

mira 22:24, 27 wrz 2015

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Miro! Jak dobrze, że pojawiła się fotorelacja z wizyty u Ciebie, mogłam obejrzeć cały ogród w jednym miejscu. Jak masz ładnie! Wypielęgnowane idealnie, tyle uroczych zakątków!
Hortensje wyglądają pięknie (moje powysychane w znacznej części), woda w strumyku nie płynie...
Pozdrawiam!

Witaj Iza!

Dzięki za miłe słowa.
Musze zobaczyć do Ciebie, strumyk bez wody - każdy jakoś w tę suszę ucierpiał
Muszę w końcu założyć wizytówkę ale to jak ogród pozwoli na nudę

w tym roku nie miałam białych kosmosów tylko różowe - jakoś nic nie przetrwalo na rabacie choć kosmos się rozsiewa

mira 22:36, 27 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mira co to za drzewko jest, super ma konary?

To wiąz holenderski Jacqueline Hillier z czasów kiedy chciałam mieć wiele wiązów
ten ma bardzo kruche gałęzie i pomimo że ja chciałabym kształtować to kształtuje też mokry śnieg

mira 22:44, 27 wrz 2015

Filomena napisał(a)
[img

cudna altana

widziałam gdzieś w tym pięknym ogrodzie Graham Thomas - ciekawi mie jej stanowisko i jak się sprawuje?

Graham rośnie przy altanie teraz wyszedł wyżej a pod nim hortensja i to jest mariaż róży i hortensji, stanowisko ma półcieniste - słońce do południa - u mnie jest ok mam już kilka lat - przez to że nie w pełnym słońcu to mniej kwiatów ale mi to wystarcza lubię ją

mira 22:48, 27 wrz 2015

Izolda napisał(a)

Piękny ogród Miro a ławka niesamowita. Podziel się przepisem na wykonanie tego cuda, może dasz radę zrobić jeszcze kilka zdjęć, będę wdzięczna. Pozdrawiam

Izolda witaj,
cieszę się że ogród się podoba
zrobiłam jeszcze taką fotke która może ułatwi i róża na przywitanie