Witajcie!
Wreszcie doczekałam się deszczu i to całkiem sporo aby napełnić wszelkie zbiorniki. Ogród napił się, to jest jeszcze mało zwłaszcza że kolejne dni bez opadów ze słońcem.
Ale jest dobrze, można kopać, mam w tym tygodniu plan wreszcie zabrać się za byliny przesadzanie, dzielenie - nie za późno ????
no i po trosze trzeba sadzić cebule jak się nakupiło
na razie wsadziłam narcyz raptem 15 szt., szachownice, tulipany botaniczne 10 szt - detalista jestem

pierwsze sadzenie mnie cieszy
dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny
Agacia
Świecznicę u mnie podlewałam więc zakwitły ale te w suchym miejscu są niższe niż w ub roku - ale to akurat dobre, pachną słodko i odurzająco wanilią - ten zapach aż nie pasuje do tej pory roku
Ten jarząb kupiłam dawno więc nie wiem,bardzo chciałam takie drzewo dziś już nie, zawsze na jesieni chorują liście ale ja nie wywalam więc muszę lepiej miedzianem na wiosnę podziałać
Jana
posadziłam dziś czosnek niedźwiedzi, ale nic nie będzie bo za długo byly w woreczku i się zaparzyły chyba - trudno mam nauczkę że się zaraz sadzi jak się dostaje towar tak więc prędko lilie wyjęłam z woreczków
Justyna
Justynko ależ Ty jesteś bystra, bingo o to chodziło z tym zdjęciem Kondzia
Róża Goethe długo trzyma kwiaty i jest dobra do wazonu, ale czy ja wiem, no ma ładny kolor duże kwiaty - jest sporo róż w tym miejscu chciałabym inną - na razie nie zmieniam - tą ławkę mam od dawna tylko nie pokazywałam i aż mnie dziwi że się tak podoba - została wystawiona wiosną i tak została nie ma kiedy wstawić na schody na powrót bo to ławka kota