Co to za róże masz z lawędą, przeglądnełam cały wątek i nie zauważyłam czy było gdzies napisane. No i ztego roku nie widziałam fotek tej pięknej kompozycji .
No nie żartuję, ale jak się ogłasza konkurs.... taka tarka jest też u mnie gdzieś w piwnicy, a waga fajna i jako dekoracja będzie dobrze spełniała swoja rolę, tylko jej nie odnawiaj a może tej sałaty nasionka można kupić? pozdrawiam
Kupiłam ją w czerwcu.
Ewuniu ja różowe mam połączone z jażmianką a inne z hacanechloe macra all gold ale nie podoba mi się poza tym na drugi rok zawilce będą wyższe - klasyka to łacznie z miskantem Morning Light ale myśle, ze świetne byłoby polącznie z moliniami np 'Dauerstrahl', 'Moorhexe, Choć świetnie wyglądały by same na tle ściany z bluszczu lub iglastym.
Tutaj na ciemnym tle różaneczników z jarzmianką
a tutaj z hacanehloe zestawienie nie podoba mi się
Szmaragdy zajęły miejsce cyprysów. Myślę, ze będzie ładniej. Rabata ma prowizoryczne obrzeże, w przyszłym roku chciałabym ją poszerzyć i dodać różowych zawilców.
Poukładane kamulce pod zawilcami nie są ozdobą, wiem, ale to jedyny sposób na moje kejtry by nie kopały
Anek, na cebulowe miejsca wystarczy Będą narcyzy. Widziałam nawet wczoraj w pewnym markecie białe, które kwitną marzec-kwiecień Czyli jutro zamawiam i jadę na zakupy
Jeszcze raz DZIĘKUJĘ, za zaplanowanie rabaty!! Podziwiam wszystkich, którzy myślą, planują zestawienia roślin kwitnących...Dla mnie to już wyższy poziom ogrodnictwa! Trawy przy tym to mały pikuś...