Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

leon60 20:15, 28 wrz 2015

uwielbiam ten avatar
polinka 20:17, 28 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)

narcyzy..jak masz miejsce lub krokusy Joanna darc
DO CZOSNKÓW JUZ PRZEKWITNĄ

Anek, na cebulowe miejsca wystarczy Będą narcyzy. Widziałam nawet wczoraj w pewnym markecie białe, które kwitną marzec-kwiecień Czyli jutro zamawiam i jadę na zakupy

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ, za zaplanowanie rabaty!! Podziwiam wszystkich, którzy myślą, planują zestawienia roślin kwitnących...Dla mnie to już wyższy poziom ogrodnictwa! Trawy przy tym to mały pikuś...
polinka 20:20, 28 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
Udana udana. Dziewczyny dzis mnie nie zagadaly chyba szybciej ja je a dzis zakupiłam wlasnie green jewel, a virgin na rabatach arboretum zebrałam nasiona moze akurat ki sie wysieja choc wiem ze odmianowe niby sie nie wyśmiewają. Rozmawiałam tez z Marta Finka o nich, ze to cenna odmiana bi dość wysoka ale sie nienpoklada

Asia, nawet nie wiesz jak ja żałuję, że nie stanęłam wczoraj na głowie i nie dojechałam do Was Ten wybór traw jaki widziałam na Twoich zdjęciach przyprawił mnie o palpitację serca... Cenna uwaga o jeżówce
polinka 20:23, 28 wrz 2015

Kasiek, Olik, też lubię to ujęcie Pochwalę się nieskromnie, że nasz fotograf ma to ujęcie w dużym formacie u siebie w studio
polinka 20:29, 28 wrz 2015

Poszukiwania jesieni.

W Dolinie Baryczy na Stawach Milickich jesieni nie widać. Dalej piękna zieleń ...

Kasia73 20:35, 28 wrz 2015

polinka napisał(a)
Kasiek, Olik, też lubię to ujęcie Pochwalę się nieskromnie, że nasz fotograf ma to ujęcie w dużym formacie u siebie w studio

A dawno to?
Madzenka 20:51, 28 wrz 2015

Szkoda ze nie mogłaś przyjechać.
Jeżowka Virgin rzeczywiscie piekna, w Wojsławicach nas zachwycała

Najbardziej lubie narcyzy Thalia.

Ale pomyśl o tulipanach spring green , a na białe liliokształtne sie nie skusisz lub na liberostar?
polinka 20:51, 28 wrz 2015

Pojechałam do lasu w poszukiwaniu przebarwiających się liści. W lesie również zielono tylko kwitnące wrzosy przypominają, że to juz jesień. Wrzosy narwane-wianek się robi

Po godzinnej wędrówce znalazłam jedno, jedyne drzewko z czerwonymi listkami.
Koncepcja na wykorzystanie jesiennych liści była taka:

Niestety jesień odkryłam w moim osobistym ogrodzie...

Czytałam, że z powodu długotrwałej suszy jest zagrożenie, że miskanty nie zakwitną. Jak wiecie nie lubię kwiatostanów na gracilimusach...Żyłam nadzieją do dzisiaj

Szukając kwiatków w grackach zbliżyłam się do smaragdów i nie wiem co mnie podkusiło aby zajrzeć do środka. A tam...

45 szt. smaragdów mam do gruntownego czyszczenia ale to tylko i wyłącznie efekt moich zaniedbań W tamtym roku były czyszczone 3 razy a w tym?? Oczywiście tylko raz, na wiosnę...Za dwa tygodnie będę przeżywać horror w ogrodzie...czyszczenie thujek to najgorsza dla mnie robota w ogrodzie.
A do tego dochodzą wysokie trawy, hortensje Ha, ha ciekawe jak ja tam folię rozłożę Jedyna dobra wiadomość to nowy odkurzacz eMa, który podobno wciągnie mi te smaragdy całe z korzeniami!

polinka 21:01, 28 wrz 2015

Kasia73 napisał(a)

A dawno to?

Aż musiałam iść na obrączkę spojrzeć...4 lata temu A fotograf z Wrocka
leon60 21:02, 28 wrz 2015

polinka napisał(a)

.4 lata temu

my też