Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

malkul 18:43, 28 wrz 2015

jazzy napisał(a)

Matulu! Ja tak czarnego scenariusza nie przyjmuje do wiadomości

o ty!
to nic- musisz sobie kawę z dowozoem zamówić
babka 20:14, 28 wrz 2015

amelia_b napisał(a)
no wściekli się z rana taką chabaninę pokazywać z rana zaraz ekran zeżrę a to może rolada z kurczaka, zawijana w boczku, a w środku nadzienie z mięska mielonego wieprzowego z dodatkiem pieczarek i kurzych wątróbek i natka pietruszki?hmmm głodna jestem

... i zasmażka

Kuba napisał(a)

Ola wszystkie gracki mi już schną! Ratunku!

jest jeszcze szansa, że wiosną odbiją. Ile sztuk kupowałaś ?

ewa004 napisał(a)
Ja obstawiam że to faszerowany boczek

na boczek to mi nie wygląda, raczej chude mięcho

jazzy napisał(a)
Ola, wyjaśniałaś sprawę gracków u Finki?
U Ciebie ostatnio bardzo kulinarnie Same pyszności
A u nas nie prądu od rana kawy niet

Cho na kawe, zawsze bez pytania Z amaretto może byże być? bo dziś chłodek taki panie że hej
Finka pomyłkę wyklucza jednak nie zostały rozwiane moje wątpliwości, By mieć pewność muszę poczekać przynajmniej do przyszłego sezonu. Najbardziej denerwują mnie te jasne flagi bo przy moich kamieniach wolałabym trochę koloru.

Malkul, Juzia, Rene, Olu W razie w całkiem mądrze mieć pod reka jakieś alternatywne rozwiązania. Kiedyś miałam agregat ale uruchamiany był w przypadku poważniejszych awarii gaz kiedyś mieliśmy w butlach ale przerażało mnie ich instalowanie więc zrezygnowałam na rzecz prądu. Tak więc jak sztrumu niet - kawy niet

Waldku, zmysł to ma moja sisters, mnie do pichcenia cierpliwości brak ale lubię smacznie zjeść więc chcąc niechcąc coś tam mi się udaje ugotować
Ta rolada smakowicie wygląda, w ogóle podziwiam profesjonalizm z jakim udziec został potraktowany przez Ciebie Szacuneczek !!
PS. a może dasz na niego przepis łącznie z instrukcją ??
babka 20:25, 28 wrz 2015

Szmaragdy zajęły miejsce cyprysów. Myślę, ze będzie ładniej. Rabata ma prowizoryczne obrzeże, w przyszłym roku chciałabym ją poszerzyć i dodać różowych zawilców.
Poukładane kamulce pod zawilcami nie są ozdobą, wiem, ale to jedyny sposób na moje kejtry by nie kopały

Ściana zachodnia

Mala_Mi 13:53, 29 wrz 2015

babka napisał(a)
Mam wątpliwości czy te moje gracki grackami są ??

Poczekaj niech podrosną Tak to z trawami jest ...
babka 19:31, 29 wrz 2015

Ok poczekam więc

Wiosenny gracek, którego po przyjeździe tych następnych podejrzewałam, że grackiem nie jest okazał się grackiem być Może i te jak zmężnieją bardziej do gracków im będzie niż teraz nie jest
Rozumie z tego ktoś coś ??
Mala_Mi 20:02, 29 wrz 2015

Rozumiem. Na Graziellę on nie wygląda, za drobne liście i za ładne liście.. pogoglałam na wójku Googlu . i to może być Gracek Są focie, że nie są na początku różowe.
Gracków dużo ma sąsiadka.. pójdę oglądać czy nie dostają pióropuszy.. nawet dziś szłam, ale telefon mnie zawrócił z drogi..
07_Rene 21:34, 29 wrz 2015

babka napisał(a)
Szmaragdy zajęły miejsce cyprysów. Myślę, ze będzie ładniej. Rabata ma prowizoryczne obrzeże, w przyszłym roku chciałabym ją poszerzyć i dodać różowych zawilców.
Poukładane kamulce pod zawilcami nie są ozdobą, wiem, ale to jedyny sposób na moje kejtry by nie kopały

Zawilce bardzo ożywiają tuje. Śliczne są
Kupujesz tą perowskia??? (Boże, co za nazwa!)

Kiedyś widziałam piekne inspiracje z nią...

https://pl.pinterest.com/pin/126100858293596008/

https://pl.pinterest.com/pin/523050944198876672/

albo z jeżówkami
https://pl.pinterest.com/pin/538039486703138119/
babka 21:42, 29 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Rozumiem. Na Graziellę on nie wygląda, za drobne liście i za ładne liście.. pogoglałam na wójku Googlu . i to może być Gracek Są focie, że nie są na początku różowe.
Gracków dużo ma sąsiadka.. pójdę oglądać czy nie dostają pióropuszy.. nawet dziś szłam, ale telefon mnie zawrócił z drogi..

Pocieszycielko ty moja
Przyglądając się fotkom w necie nie potrafię określić co jest co więc będę polegać na mądrzejszych Dzięki Mała Mi :*
GorAna 21:44, 29 wrz 2015

Pięknie się te szmaragdy z białościami prezentują, ale winobluszcz ognisty tez daje po oczach
Uciekam, bo mi ślinka leci od widoku tej roladki
Pozdrawiam serdecznie
babka 22:04, 29 wrz 2015

Reniu, dziś znowu przechodziłam obok pani Perovskiej i ręka już po nie sięgała ale karcące spojrzenie małża ostudziło te zapędy Gdybym miała pewność gdzie chcę ją posadzić to by mnie nic nie powstrzymało
Zawilce białe trochę za mdło wypadają, muszę dodać tu jakiś ciepły kolor. Już zieleń szmaragdów ociepliła trochę to miejsce.

Obmyślam nasadzenia w przedogróku ale rysunki mi nie wychodzą by je przedstawić i o radę pytać.
Może jutro jeszcze raz podejdę do tematu ... pomożecie ?
Inpiracje świetne, dzięki. Coś mi chodziło po głowie zbliżonego do tej z linku drugiego ale za wąsko mam chyba by uzyskać taki efekt.