Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 22:59, 08 wrz 2015

Do góry

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/957974/original.JPG[/img]

te półki na płocie wyjątkowe natychmiast zgapiam - cudowne , proszę daj trochę zbliżeń

pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:48, 08 wrz 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Żal mi, że AM w donicy nie są takie, jak tu. Na szczęście nie ścięłam berberysów przed falą upałów, bo nie wiem, co by z nich zostało. W tym sezonie pewnie już nie odbiłyby.

jagoda berberys to erecte czy maria ? i co ile go sadziłaś?
Pogubiłam się po drodze... 22:44, 08 wrz 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)

o proszę trawka na początku maja, to stipa

weronika moje szkło po tygodniu pękło jak elektryk przykręcał mi gniazdko, moja była cięta z jednego kawałka nie wymieniłam jej na nową bo już miałam dosyć ja wolała bym kafelki

Dzięki, jest śliczna, chyba muszę ją u siebie gdzieś zaplanować

No to się nie dziwię, że masz złe doświadczenia ze szkłem. U nas w trzech kawałkach, bo szklarze nie podjęli się zrobienia w jednym (3,5m), właśnie ze względu na ryzyko pęknięcia. Ale też szklarze montowali nam gniazdka na szybie

Ja na razie jestem na tyle zadowolona, że gdybym miała robić jeszcze raz, to bym powtórzyła ten wybór. Z kaflami to też jest kwestia, co się wybierze, niektóre są pewnie łatwiejsze do czyszczenia, z innymi jest udręka. No i im mniej fug, tym lepiej, jak u Ani.

Lakierowane fronty to faktycznie przekleństwo. Całe szczęście znajomi przetestowali przed nami i my mamy ciemne, ale drewnopodobne i też jestem zadowolona. Po trzech latach nadal wyglądają, jak nowe i faktycznie nie trzeba się za bardzo wysilać przy czyszczeniu
Hortensjada 22:39, 08 wrz 2015

Do góry
bozga napisał(a)
A to dla Kasi mój tulipanowiec wiosna 2015.Od dołu go trochę podciosałam, żeby korona nie utrudniała widoczności ( róg ulicy), aktualnej fotki nie miałam jeszcze okazji zrobić ( poprawię się )

A to ta odmiana o dwubarwnych liściach
Nie pamietam jak sie nazywa. Ładny
Ile lat tu rośnie ?
Małymi kroczkami do celu... 22:34, 08 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Red baron znalazł miejsce przy hortensjach, była tam dziura więc załatalam myślę że będzie ładnie wyglądał w tym miejscu.

Pięknie ! Kiedy Ty masz na to czas. Podziwiam ...
Kubusiowo II 22:20, 08 wrz 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Bardzo podoba mi się ta kompozycja, super zestawienie z miskantem i lawendą. Znasz nazwę tej róży?
Hortensjada 22:18, 08 wrz 2015

Do góry
Marga napisał(a)
Bożenko, ale cudności pokazujesz!
Mam pytanko: w tym szpalerze przy ulicy złożonym z róznych hortensji, w jakiej odległości sadziłaś je od siebie, że sie tak wzajemnie przenikają?
Kiedyś pytałam sie Ciebie o radę odnośnie silver dollar w szpalerze. Może pamiętasz? Ale teraz sobie pomyślałam, że może pomieszam różne gatunki

Limelight posadzone są co 70-80 cm ( dobrze to widać w wizytówce na 2-gim zdjęciu), Vanilce ( jedna sztuka) zostawiłam trochę więcej miejsca bo z natury jest bardziej rozłożysta, Anabelek wzdłuż siatki też jest pięć. Wokół derenia jest pięć bardzo jeszcze młodziutkich Pinky Winky, które spinają Limonki z Anabelkami. Jest bardzo prawdopodobne, że na wiosnę brzegową Limonkę wykopię i zastąpię miskantem bo niestety przechodnie trochę mi ją skubią bo jest na wyciągnięcie ręki. Może jak zwiększę odległość do pierwszego krzaczka to ostudzi to ich zapędy

Ogródek Iwony 22:17, 08 wrz 2015

Do góry
Nie mogę robić w ogródku, bo pada.
Ale co tydzień wpadam do Janiny na zakupy. Za każdym razem coś wpadało do koszyka i się uzbierało. Może nie setki, ale na miarę mojego ogródka i możliwości - te cebulki cieszą. Polowałam na Everesty, a wpadły mi Gladiatory To była chyba nowa dostawa. Wykupiłam wszystkie pięć opakowań

Sadzenie planuję w październiku. Muszę poszukać trochę inspiracji cebulowych: co z czym posadzić. Zwłaszcza czosnki, bo mam pierwszy raz
Ogródek Iwony 22:12, 08 wrz 2015

Do góry
Sama już nie wiem, czy to jesień, wiosna, czy lato?
Siewki bratków zaczęły kwitnienie :

Łuki pisał, że jak się ma puste miejsca, to dobrym wypełniaczem jest stipa. Do wszystkiego niemal pasuje

Pogubiłam się po drodze... 22:07, 08 wrz 2015

Do góry
Shemsi napisał(a)
Ślicznie Ci się jesień zaczyna. Co to to te blond trawki?

Czemu byś szkła nie robiła? Ja mam nad blatem hartowane, pod szkłem tapetę, jestem bardzo zadowolona. Miła odmiana po kaflach, które dużo trudniej było doczyścić.

o proszę trawka na początku maja, to stipa

weronika moje szkło po tygodniu pękło jak elektryk przykręcał mi gniazdko, moja była cięta z jednego kawałka nie wymieniłam jej na nową bo już miałam dosyć ja wolała bym kafelki
Ogródek Iwony 21:59, 08 wrz 2015

Do góry
Na chwilkę wyszło dziś słoneczko. Wykorzystały to motylki i usiadły na werbenie:

Ogród Mirelli 21:56, 08 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

no te to mistrzostwo świata ale ty to masz jakieś inne rozchodniki niż moje? nie masz wrażenia ze hortensje ogrodowe teraz robią się jesienią najcudniejsze,jak się przebarwiają
Mój ogród 21:53, 08 wrz 2015

Do góry
I zbliżamy się do jesieni. Niedawno martwiłam się czy ogórki wzejdą, a tu jak okiem mignął ogórki już w słoikach. I o dziwo, mimo suszy obrodziły dobrze.A żeby dalej było miło to nareszcie spadł upragniony deszcz i nawet chwilami padało obficie. W sobotę chce niektóre rośliny poprzesadzać w ramach długofalowej reorganizacji ogrodu. Fotek ogrodowych nie mam, ale w niedzielę byłam w Sierpcu w muzeum Ziemi Mazowieckiej i chociaż nie przepadam za skansenami, ten zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Wykopki na żywo, cyganki, żydzi, baby w chałupach, zwierzęta wszystko sprawia że skansen żyje. Tak mi się tam podobało, że postanowiłam jechać tam jeszcze raz.
A to kilka fotek, mam więcej ale czekają na obróbkę.
To stara odmiana floksów, kiedyś były w każdym wiejskim ogródku.

Okienka w chałupach naprawdę urocze.

Dekoracje już jesienne.

Pogaduszki na drodze.
Żydzi przed dworem.

Młynarki w stodole.

Prace polowe.

Urocze pelargonie w okienku.

I rolnicze akcesoria.
Ogródek Iwony 21:52, 08 wrz 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko trawki masz piękne a vanilki sliczne rumieńce maja. Pozdrówka.

Bogdziu, Vanilki sprawiają mi wiele radości w tym sezonie

Ogródek Iwony 21:48, 08 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko cudowne fotki.
Też za hortki coś bym wcisnęła Pewno trawy
Pozdrawiam

Gosiu, martwię się, czy jak hortki się rozrosną, to czy trawy się zmieszczą. Może werbenę tam wcisnąć? Tylko ona chyba nie lubi kwaśnej ziemi, a hortki tak. A może jakąś kulkę na pniu dać ? Brakuje przy ścianie najwyższego piętra. Sezonowały tam róże w doniczkach, ale znalazły nowego właściciela I teraz jest łyso.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:44, 08 wrz 2015

Do góry
Brakuje mi czasu na wszystko, nie ma mnie w zasadzie na forum a jak już to lkam z tel w wolnych chwilach Zrobiłam kilka foteczek dziś.

Po powrocie z wycieczki zastałam różowe vanilki

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:38, 08 wrz 2015

Do góry
Ania bo góralom dudki z łupienia narciarzy potrzebne dlatego śniegi zapowiadają

Kubusiowo II 21:38, 08 wrz 2015

Do góry

KONIEC
Kubusiowo II 21:37, 08 wrz 2015

Do góry
Kubusiowo II 21:36, 08 wrz 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies