Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

12:50, 24 wrz 2015
w domu w donicy zakwitnie pewne ...możliwe że bedziesz mieć nasionka ...ale one muszą przemarznąć...od taka sytuacja ...wydaje mi się że na tym placu wiosną wykiełkuje ci reszta wywalonych nasion.

nic z nią nie rób ..... u mnie tego pełno nasionami będzie można obdzielić dużo osób ...aaaa i pewnie wiosną na plewnienie będę zapraszać
sylwia_slomc... 14:55, 24 wrz 2015

Justynka, gdyby się moje nie rozsiały to trzymam cię za słowo, że się podzielisz
jona 15:42, 24 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Nie twierdzę, że wszystko z tej listy będę kupować. Niektóre rzeczy wykreślam, inne zapisuję żeby nie zapomnieć. Zapisać nic nie kosztuje, a co posadzę - zobaczymy, sama jeszcze nie wiem .

A jak zobaczysz w sklepie coś z tej listy to od razu kupujesz czy jeszcze się zastanawiasz?
W sumie każdy ma listę roślinek do zakupienia. Nieważne, czy w głowie czy w kajeciku
Milka 16:54, 24 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Takie coś mi wyrosło. Nie wyrywam, bo może to coś fajnego? Czy chwaścisko zwykłe? Jak sądzicie? Wywaliłam tam już dawno ziemię z nie wykiełkowanymi nasionami werbeny, ale na werbenę mi to nie wygląda.

To jest werbena. Teraz potrafią szybko iść i nawet zakwitnąc, u mnie się tak zdarzyło.
Filomena 19:42, 24 wrz 2015

Milka napisał(a)

To jest werbena. Teraz potrafią szybko iść i nawet zakwitnąc, u mnie się tak zdarzyło.

Ja też myślę, że to werbena.
Swietne masz pomysły w ogrodzie! Myslałam, że na Ogrodowisku wszystkie ogrody są takie wymuskane pod linijkę i w pełni przemyślane, a tu proszę taka miła niespodzianka. Korzenie, kamienie, rosochate konary... wszystko to baaardzo lubię w ogrodzie
pozdrawiam Katko
AgataBC 20:16, 24 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Gosiaczku, Agatko - posłuchałam Was i kupiłam klona Crimson Sentry . Jak zobaczyłam w szkółce jak cudnie prześwieca przez nie słońce, to już wiedziałam, że bez niego nie wyjdę

poprawiłam jeszcze obrzeże z kostki. Powiedzmy, że jest już bardziej symetrycznie. Czeka mnie znowu usuwanie darni.

Bardzo ładny okaz tego klona, prosty kijek i fajny kolorek-taki jak chciałaś cieszę się razem z Tobą.

Obrzeże poprawione- widać jak się napracowałaś. Dopinguję Cię
AgataBC 20:22, 24 wrz 2015

Katkak napisał(a)

Jesteś Genialna dziewczyno !! mega szacun chciałabym zbliżenia tej listy i widzę też na końcu tego jarzęba, o którym rozmawiałyśmy. Super.
Ps.I też jestem za formą kajecika jest do czego wracać i zapamiętuje się wzrokowo.
Katkak 20:26, 24 wrz 2015

jona napisał(a)

A jak zobaczysz w sklepie coś z tej listy to od razu kupujesz czy jeszcze się zastanawiasz?
W sumie każdy ma listę roślinek do zakupienia. Nieważne, czy w głowie czy w kajeciku

Asia czasem kupuję nawet coś czego nie ma na liście .
Katkak 20:28, 24 wrz 2015

Agcia napisał(a)

Jesteś Genialna dziewczyno !! mega szacun chciałabym zbliżenia tej listy i widzę też na końcu tego jarzęba, o którym rozmawiałyśmy. Super.
Ps.I też jestem za formą kajecika jest do czego wracać i zapamiętuje się wzrokowo.

Agatka jarząb też już zamówiony . To mój ogródkowy kajecik i różne mądrości w nim mam .
Katkak 20:31, 24 wrz 2015

Filomena napisał(a)

Ja też myślę, że to werbena.
Swietne masz pomysły w ogrodzie! Myslałam, że na Ogrodowisku wszystkie ogrody są takie wymuskane pod linijkę i w pełni przemyślane, a tu proszę taka miła niespodzianka. Korzenie, kamienie, rosochate konary... wszystko to baaardzo lubię w ogrodzie
pozdrawiam Katko

O jak fajnie, że dostrzegasz to, że mój ogród nie jest wymuskany . Nie chciałabym mieć takiego "spod igły", musi być trochę poczochrany i taki mój . Dzięki Filomeno . Pozdrawiam.