Tak to już jest z tymi pieskami i kotkami. Ja zwierzęta kocham, terenu im nie grodze. Na szczęście nie mam takich problemów, że przez zwierzęta tracę rośliny
Mireczko, magnolia to Betty, rośnie w tym miejscu pięć lat, nigdy nie okrywałam, a początki były dla niej niełatwe, w totalnym przeciągu. Przyrasta wolno, ma bardzo duże kwiaty.
grujecznik
judaszowiec
PS. ćwiczenia sa najwazniejsze ...zwłaszcza jak sie chce miec ogród ....jak sie wyzbedziesz bólu to sobie ułóż grafik min 2x w tygodniu joga ...a potem dołożysz sobie skalpel chodakowskiej ...ja teraz to juz fikam kilery i inne (od 3 lat) ....tyrladnia w ogrodzie mi nie straszna ...oprócz ogólnego zmeczenia materiału nic mnie nie szczyka nie boli ...nie kłuje naprawde polecam zmienic myslenie i wdrozyc cwiczenia
A teraz magnolia tak smieci,że masakra. Czytałam, ze się napracowalas wczoraj. Ja tez utyralam sie jak wół. ZacElam juzod 5:30 rano jak dzieci spaly. Byka który rosl na środku wciągam w trawiasta, wiec rabata sie troche powiekszy. Udalo wrescie pozbyc mi się reszty ziemi z wykopu uczka, a od 15:00 drugą sobotę z rzędu pomagalismy przyjaciołom u Nich w ogrodzie, bo tworzą od podstaw. Bateryjka padla mi o 21:00 a dziś jeszcze idę do pracy.Ale potem odpoczynek słodki.
No niestaty Iolanthe wcześnie zaczyna i dodatkowo ma u mnie wyjątkowo wietrzne stanowisko ale kiedyś się doczekam
Dereń ma coraz większe "kwiatuszki" - to dereń kwiecisty - i jeszcze migdałek, do znudzenia
Tak Kasiu myślę że kulki będa mniejsze kiedy będą 2 cebulki obok siebie - myślę że dopiero po rozsadzeniu będzie miał standardowy wymiar . Czosnki też mocno mi się wysiały ale nie wiem czy przetrwają takie mniusie "szczypiorki".
Przy takiej pogodzie wszystko rozwija sie błyskawicznie. Wisteria ma kilka pąków kwiatowych, obiela szykuje sie do kwitnienia
Zbyszku wielkie dzięki, właśnie mnie te brzegi dość równe trochę martwią ale skoro piszesz, że w młodości są do siebie podobne to czekam na rozwój sytuacji magnolia żółta przepiękna !!!!! Właśnie dziś myślałam czy nie sprawić takiej mojej mamie na Dzień Matki. Na pewno oniemiałaby z wrażenia
To jakieś tulipany kuiopne jesienią.Ale nazwy nie pamiętam.Nawet nie wiem czy zapisałam.
Hosty , liliowce , jeżówki,to zawsze zapisuję.A reszta,,, już jakby mniej ważna
Magnolia jeszcze cieszy kwitnieniem
Hosty już niektóre są widoczne.Oj cieszą juz te kiełki.
Bedzie ich coraz więcej i piękniej