Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 20:54, 26 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Nowalijko witam czy powojniki od razu po posadżeniu puszczasz na podporki?
Zaraz będę sadzić

Sierotko, jak dotąd wszystkie siedem powojników posadziłam w miejscach gdzie będą mogły po czymś się piąć. Jak nie pergola, plotek to drzewo. Jak były malutkie to zostawiałam przy nich patyczki, które już były przy roślinie, a później to one same wiedzą gdzie się wspinać . Tego co kupiłam w tym roku posadziłam przy metalowej pergoli ale nie nocowałam go jeszcze do niej. Zrób zdjęcie jak posadzisz swoje, będę im kibicować
Aurelllia 21:06, 26 kwi 2018

Wszystko ładnie ruszyło hortki i powojniki Jak ładnie się już ta nowa rabata kształtuje
anpi 21:13, 26 kwi 2018

Ale pomost wymodziłaś!!!Z tego co jednak widzę to najbardziej zagrożony jest ten ślimak największy , bo zbliża się do przepaści ...pomost mu się skończył nagle......no dobra ...wiem po kamieniu zejdzie
sierotka 23:01, 26 kwi 2018

Nowalijka napisał(a)

Sierotko, jak dotąd wszystkie siedem powojników posadziłam w miejscach gdzie będą mogły po czymś się piąć. Jak nie pergola, plotek to drzewo. Jak były malutkie to zostawiałam przy nich patyczki, które już były przy roślinie, a później to one same wiedzą gdzie się wspinać . Tego co kupiłam w tym roku posadziłam przy metalowej pergoli ale nie nocowałam go jeszcze do niej. Zrób zdjęcie jak posadzisz swoje, będę im kibicować

Wielkie dzięki zrobię one będą się wspinać przy sciankach tego mojego wypoczynkowego zakątka ,juz są długie listwy pocięte teraz tylko zbić kratki duże na wysokość ścianek ,podobnie puszczę róże .
Obowiązkowo foteczki za parę dni a może nawet w tę sobotę juz hm.....
Nowalijka 07:07, 27 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
Wszystko ładnie ruszyło hortki i powojniki Jak ładnie się już ta nowa rabata kształtuje

już nie mogę doczekać się kiedy te pici pici roślinki urosną, wtedy zagęści się. I będzie ładnie na nowej rabacie.
Póki co u nas zimno a słońca jak na lekarstwo.
Nowalijka 07:11, 27 kwi 2018

anpi napisał(a)
Ale pomost wymodziłaś!!!Z tego co jednak widzę to najbardziej zagrożony jest ten ślimak największy , bo zbliża się do przepaści ...pomost mu się skończył nagle......no dobra ...wiem po kamieniu zejdzie

nie pomyślałam. Przygotuję mu spadochronom, żeby nie poobijał się. Pewnie ucieka przed innymi slimorami, które już są tak natrętne ze zastanawiam się ile zjedzą w tym sezonie
Nowalijka 21:20, 27 kwi 2018

A oto kolejne popołudnie na świeżym powietrzu.

Nowalijka 21:25, 27 kwi 2018

Nowalijka 23:20, 27 kwi 2018

cd

Nowalijka 23:23, 27 kwi 2018

magnolia dostała troszkę słoneczka

Kopytnik też zdecydowanie lepiej czuje się w tym roku

kocimiętka