Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imię Magda i bardzo miło mi będzie gościć na owym forum, jestem na etapie budowy a później chciałabym ogarnąć ogród i dlatego też się tutaj znalazłam szukam inspiracji i mam nadzieję że tutaj ją znajdę. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Zlamałam się i dziś dokupiłam w B trzy paczki cebulek tulipanów, bo planuję sadzić w sobotę jak będzie ładnie, stwierdziłam też, że muszę dokupić jeszcze ciemnych bo planuję obsadzić nimi kawałek tej rabatki, na wiosnę rosną tam dwie hosty olbrzymie, w tym roku położyłam na wiosnę ciemną agrowłókninę i wysypałam kamieniem, teraz się zastanawiam, czy tulipany wyrosną tam jak zrobię w agrowłokninie dziury? Hosty jeszcze źle nie wyglądają w tym miejscu więc nie mogę zrywać teraz agrowłókniny,, może w listopadzie ale wtedy to za późno na cebulki, co robić?
Śliczne zdjęcie, dziękuję.
Zakupy różyczkowe malutkie raptem 3 sztuki lovely fairy czyli ta sama okrywowa, którą już mam od dawna. Kupiłam na przedłużenie rabaty.
Do tego czerwoną rabatową Niccolo Paganini też 3 sztuki. Jakoś mi się spodobała i ciekawa jej jestem.
To miejsce z donicą to jest najbardziej zmieniające się miejsce u mnie w ogródku. Najpierw był tam skalniak, potem róże pnące, potem trawy i oczko teraz wiadomo
Pozdrowionka
mam pytanie odnośnie krwawnika...czy ten różowy po przekwitnięciu staje się prawie biały?? zamówiłam na allegro właśnie różowy i dostałam biały w fazie przekwitania...ale po telefonie do nich dowiedziałam się,że one tak mają..czekam do wiosny...i na Twoją opinię.Obiecała,że to ze szkółki i zwróci kasę jeżeli będzie inaczej..
obserwuję od jakiegoś czasu Twój wątek i wiem,że i teraz sobie poradzisz...taka kobieta ze zmysłem w planowaniu
krokusy..moim skromnym zdaniem...jak najbardziej,duuużo ich.Irysy tez bardzo lubię i planuję u siebie rabatę z nimi..;
Serial pod tytułem przesadzamy duzy krzew bukszpanu, bagatela o 220 km(z przeznaczeniem na stożek!) rozpoczety...........najpierw było wykopywanie.........dobrze ze miał kto....
..............potem pakowanie...........
.................i transport............
A teraz stoi sobie u mnie w ogrodzie, obsypany ziemią, podlewany i czeka na przygotowanie rabty oraz na koncepcje - jak go połączyc z kulkami które juz mam i z innymi roslinami....z tym mam najtrudniej........