Witaj
Jeśli masz gdzieś u siebie Aldi to polecam zajrzeć od soboty mają po 4,99zł cebulki czosnek olbrzymi 5szt, tulipany zależy od odmiany po 20-25szt, narcyzy bodajże po 30szt, a krokusy po 50szt. Jeszcze sporo innych Ja się tam właśnie zaopatrzyłam a chyba za tydzień jest oferta 19,99zł za 150szt.
Miłego dnia
Dokładny spis:
Tulipan czerowno-różowy, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Botaniczny, różne kolory, 25 cebulek o wielkości 10/11
Tulipan Liliokształtny, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Ogniste, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Crispa, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, czerwony, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany podwójne, żółte, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Papuga, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Tulipany Night & Day, różne kolory, 20 cebulek o wielkości 10/11
Krokus, różne kolory, 50 cebulek o wielkości 7/8
Puszkinia cebulowata, 30 cebulek o wielkości 4/5
Szafirek armeński, 50 cebulek o wielkości 6/7
Kamasja Kusika, 3 cebulki o wielkości 12+
Czosnek Purple Sensation, 5 cebulek o wielkości 9/10
Narcyzy, żółte, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy, czerwono-białe, 25 cebulek o wielkości 12/14
Narcyzy mini, żółte, 30 cebulek o wielkości 8/9
Informacja zasłyszana nie sprawdzałam w Carrefour wszystkie cebulki po 9,99zł za kg.
Ale cudne te wianki! Piękny stworzyły klimat! Suszy współczuje, sama boje się rachunku za wodę, zwłaszcza jak ma się drzewa to one bardzo osuszają teren. A te głowy z trawami - bomba! Myslę o takiej w moim lasku - niech no tam zmrok zapadnie i taka biała głowa się wychyli
Nawigatorko tutaj narysowałam ta scieżkę jaka będzie od domu do warzywniaka równolegle do tych rabat i tu na tym zdjęciu najbardziej widać ten skos on jest dość szeroki i dlatego 3 uskoki.
Właśnie ten układ podpatrzyłam u Oli. Tylko u niej jeden uskok.
Aniu myślę o runiance bo bluszcz może mi całkiem zabić drzewo walczę o nie bo pEkło wzdłuż już zagoiłam ranę I szkoda by mi go było Ono daje dużo cienia .Jest jeszcze roślinka ta na zdjęciu ale nie wiem jak się nazywa ?????Może ktoś powie .Bardzo proszę
W tym roku chciałabym jeszcze nadac wysokosci mojemu powstajacemu ogrodowi. Planuje kilka drzew troche wyższych i pytanie jakie dzrewa i gdzie posadzic w okolicy placyku. Myslalam o takich : Grujecznik wyprowadzony na 1,80, moze buki rohany, miłorząb jako drzewo tez wyprowadzony wyżej, nie wiem co jeszcze....... Po prawej na zdjęciu jest 5 brzóz Doorenbos. Mam juz 3 buki Dawyck Gold z boku domu i 5 Umbraculifera od frontu. Pomyslałam, że jeśli posadziłabym grujecznik lub miłorząb, to powtórzyłabym go jescze w rogu od frontu, a w zasadzie w dwóch rogach?