Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 09:36, 22 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia to u mnie chyba jednak z suszy bo dużo bardziej brązowe i bardziej od środka i wierzchołki co nie przeszkadza, że chyba profilaktycznie też je opryskam

Sylwia, może jestem trochę zafiksowana na grzyba, ale może być też inny Patrz...

07_Rene 09:38, 22 wrz 2015

Kawa napisał(a)
hej hej
Reniu to z Ciebie istna zielarka

macham

Ze mnie? No co Ty.... Moja wiedza jest niewielka, ale wieksza niż jeszcze 4 lata temu, kiedy tylko mniszka lekarskiego poznawałam
07_Rene 09:38, 22 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Chyba mogą byc pąki kwiatowe bo ona na dwuletnich kwitnie to moze na jesieni zawiązuje ?
ale ja nie mam takiej to wlasciwie nie powinnam sie odzywac

Okaże się wiosna

07_Rene 09:45, 22 wrz 2015

Miskant adagio

Wrzesień 2014r. (kępka na środku)

Wrzesień 2015r.

sylwia_slomc... 09:46, 22 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Sylwia, może jestem trochę zafiksowana na grzyba, ale może być też inny Patrz...

Psiknę pro forma, ale jeśli masz rację to nie wiem czy dla nich już nie za późno na ratunek- myślałam, że to susza
jolka 21:13, 22 wrz 2015

07_Rene napisał(a)

Jolu, jagoda goji to taki mały potwór U mnie trzeci sezon rośnie, próbuję prowadzić z formie drzewka. Korona strasznie rozczochrana. Jak ma dobrą ziemię to rośnie spora. U mojej teściowej wybujała prawie na 3 metry, ale ona prowadzi ją przy podporze. Dziś mogę odesłać Cię do Nikity - 3 zdjęcie od góry, czytaj opis. Też prowadzi przy podporze. https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=284
Ja obfocę swoją jutro. W tym roku czeka ją przeprowadzka w część sadowniczą
Jak chcesz to chętnie przyślę Ci odrost

Renia, dziękuję za informację Chciałabym posadzić goi w moim ogrodzie, tylko się zastanawiałam jak ją poprowadzić. Po tym co piszesz, i po fotkach u Nikity widzę, że będę się musiała dobrze zastanowić gdzie ją posadzić A jak z plonowaniem, masz jakieś fotki z owocobrania? Jeśli tak, to ja bardzo poproszę

Z przesyłką nie chcę Ci robić kłopotu Renia. Widziałam w centrum ogrodniczym w NS, że były ładne dosyć dorodne krzaczki, to bym sobie kupiła. W każdym razie dziękuję bardzo za chęci

PS. Miskant adagio..uroczy
Jana 22:42, 22 wrz 2015

07_Rene napisał(a)
Miskant adagio

Wrzesień 2014r. (kępka na środku)

Wrzesień 2015r.

śliczny
Kawa 11:44, 23 wrz 2015

o jaki ładny miskiant
idę o nim poczytać
07_Rene 14:17, 23 wrz 2015

Dla Kasya

Ja pepełniłam błąd przynacinąć bukszpan na stożek zbyt drastycznie. Zrobiły się duże dziury przy grubszych gałązkach, które gorzej puszczają młode przyrosty.
Tak ogólnie to dopiero się uczę formowania Żeby był ładny to co najmniej kilka sezonów potrzebuje jeszcze...

Tu 2014 r. (pierwsze cięcie wiosną)

Tu widać jakie prześwity były...

2015r.
Jak widać jest ciut lepiej, ale szału nie ma. Od wiosny mam zamiar go dopieszczać florovitem

Sebek 14:27, 23 wrz 2015

Tak opitolone bukszpany najlepiej odbudowuja się wiosną W następnym sezonie powinno już być całkiem dobrze

Cudny ten miskant, jak wysoki urósł?