Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 14:10, 04 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Różyczki śliczne,w jakich kolorach chcesz byliny tam dać?może do tego jakieś trawki?zawilce masz wiosenne,czy jesienne?

Bylinki będą (chyba) w kolorze lawendowo-niebieskim, może troszkę ciemnego różo-fioletu. O trawkach pomyślę bo to chyba dobry pomysł.
Zadałaś mi pytanie na które nie znam odpowiedzi, jedyne co o zawilcach wiem to to że są to zawilce japońskie, kwitną długo od połowy lipca, są wysokie i lubią się rozłazić po rabacie.
Cieszę się że różyczki się podobają.
Na dzień dzisiejszy rabatka wygląda tak.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 04 sie 2015

Do góry
tu powoli macierzanka mój skrawek ziemi zarasta, cieszę się z tego bardzo, idą tu patyki Vanilek, że jeszcze nie padły

jednego głogownika Red Robin na pniu wykończyłam
ale te w gruncie na rodkowej mają się super
Głogownik Red Robin
Ogródek Niny 14:07, 04 sie 2015

Do góry
są tylko dwie w ogródku a pachnie cały
Ogródek Niny 14:05, 04 sie 2015

Do góry
prace postępują

Ogródek Niny 14:02, 04 sie 2015

Do góry
rabatka z poidełkiem niedokończona ale już nabiera kształtu. Jest za ciepło na cokolwiek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:02, 04 sie 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Rozważania o zmianach w ogrodzie jak zwykle zapowiadają przemeblowanie
widzę to w starym, teraz jest na takim etapie, że drzewa urosły, zmieniły się warunki świetlne, coś tam zbrzydło, coś trzeba wyciąć, coś wypadło, na szczęście już odpuściłam sobie zmiany, trzeba tylko w porządku utrzymać to co jest, bo za kilka lat ktoś inny może mieć inną wizję pozdrawiam

Mariola, doskonale to ujęłaś u mnie żadna z pociech nie ma ochoty tyrać w ogrodzie, więc pewnie kiedyś tylko drzewa i trawa przetrwają, no może krzewy...już to zapowiedzieli, bo chcą inne życie, niż orka w ogrodzie
dlatego na razie robię pod siebie, a zmiany w dojrzałych ogrodach, choćby z powodu światła muszą być, no i sił jest mniej, czasu o ironio też, więc sama powoli ograniczam ilość gatunków, te co zostaną będą w powtarzalności, duże grupy, ale jednorodne

dorwałam się i do Frosted Curls i też je czesałam i skracałam, nie zależy mi na siewkach, a ta plątanina mnie razi
są juz za blisko, też trzeba je od siebie osunąć, wtedy kępy mają większy urok
ambrowiec skończył 4 lata bezproblemowy okaz, rośnie w okropnej ziemi, w żużlu

wszystkie przekwitły, a te tawułki zaczęły
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 14:01, 04 sie 2015

Do góry
Expression kwitnąca na starych i nowych pędach -widać na drugiej fotce -te zielone

Magical Moonlight, z tyłu Unique

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:51, 04 sie 2015

Do góry
Magical Candle

Magical Moonlight

mix wszelakich
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 04 sie 2015

Do góry
iwonaal napisał(a)
Zgadzam się z Kasią, ten ogród jest ładny ale zimny. Wolę Twój z sercem.

Ha, ha, bo ja amatorsko, tam specjalista robił projekt i wykonywał wszystko, dlatego jest sensowny i nikt tam nie lata ciągle z roślinami po rabatach, hi, hi
Dzięki Iwonko
na nowo Sympatia zaczyna, byłoby lepiej, gdybym ją przycięła, ale nie dałam radę
kosmosy w takiej suszy żyją, dziw

wczorajsza orka, rozsadzanie carexów, bo za blisko już były, zabieranie ich z innych rabat, wywalanie żurawek, sadzenie anafalisu perłowego, w sumie 36 sztuk, a wygląda na razie śmiesznie
carexy skróciłam, bo mnie te końcówki wnerwiały, pątały się jak cholera

Kraina Czarów w fazie projektów 13:44, 04 sie 2015

Do góry

Witam serdecznie, gratuluje takiego pieknego efektu mam pytanko: cóż to za pnacze(bluszcz) obrasta drzewo w rogu dzialki na pierwszym zdjeciu, na drugim i rosnie kolo pienkow? plus jak dlugo zajelo mu zarosniecie pnia do takiej juz efektownej wysokosci?
Wszystko o czym ... Marzysz 13:41, 04 sie 2015

Do góry
ka1sia napisał(a)
i jeszcze dzisiejsze hortensje phantom, moje ulubione

A czym podsadzone są hortensje?
Ogród Mirelli 13:37, 04 sie 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
No dobra to się nagadałam, a rabata nadal nie zrobiona i rośliny w doniczkach

To co radzicie jak sadzić te nieszczęsne rozchodniki i trawę hameln?:
na przemian?
rozchodniki, a za nimi trawa hameln?
trawa hameln, a za nią rozchodniki?

Która z trzech opcji najlepsza?
Gdzieś bym mogła jeszcze wpleść perowskia?

Pomóżcie

Nie wiem ile masz miejsca na rabacie, ale mi podoba się coś takiego

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:36, 04 sie 2015

Do góry
Basilikum napisał(a)
z tym lezaczkiem to jest tak, ze kazdy o nim marzy a jak juz sie go ma w ogrodzie to nie ma czasu na nim usiasc
Ja mojego jeszcze ze strychu nie znioslam.

Dokładnie tak chyba jest, choć ja na moich i siadam i leżę jednak choc na chwilkę
znoś szybko, bo lato minie
rzadko pokazywana biała, strzelista budleja, kwiaty dużo większe niż u innych

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 13:34, 04 sie 2015

Do góry
Owoce już dojrzały Zajadam się nimi od kilku dni. Są kwaskowe tylko przy pestce, co fajnie równoważy słodycz miąższu.

Dość trudno je się zbiera, bo ich nie widać wśród ciemnych liści. Na fotce wyszły jakieś jasne i matowe, w rzeczywistości są fioletowo-czarne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 04 sie 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Pare roślinek z ogrodu pani doktor bym do siebie przeniosła, ale stylu to już nie! Ja wolę bardziej kolorowo więc chyba też nie bedę leżeć na leżaczku, ale to mi wcale nie przeszkadza

Ale się wszyscy bronią przed leżakiem!!! ja nie kolory też lubię, trawy u D. cudne
niedoceniana Maruna, lubię jej zwiewność, stare kępy padły, siewki kwitną
duet z kostrzewą

i ona sama
Moja działka. 13:27, 04 sie 2015

Do góry
Floksy.

Małymi kroczkami do celu... 13:25, 04 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Oto zdjecie,chociaz robione telefonem, niestety laptop w naprawie..

Musze dodac cos jeszcze z lewej strony i z prawej za hortensja tylko co??

wygląda super.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:24, 04 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Irenko ufafluniłam ekran ... Ja dam se łapki obciąć ,że jakbyś tak miała na leżaczku leżeć jak doktórka , to by Cię po jakimś..hhhmmm?...tygodniu...po całym ogrodzie nosiło

A my koffamy Twój busz
Buziole

Chyba nie jednak, chyba dorastam do takiej wersji, byczyłabym się, miała czas dla siebie i na lekturybuziole
mój busz nadal czeka na cięcie, fryzjer się prosi, mam do wycięcia 3 takie okazy
sama je formowałam

upalne przenosiny były i cud Abraham Darby ma kilka pąków i zakwitnie, jupi
dzielone bodziszki od Zawitki idą , jak malina

Ice Lady stale kwitnie
Co jest nie tak? 13:23, 04 sie 2015

Do góry
galla napisał(a)
Witam Was ogrodniczki. Ogrodowisko to dla mnie kopalnia wiedzy i dlatego zaglądam tu już od dawna. Podziwiam Wasze ogrody. Są naprawdę piękne. Tworząc swój ogród właśnie u Was szukałam inspiracji. Największy problem mam z przedogródkiem. Wiem, że coś jest nie tak ale nie wiem jak to zmienić. Proszę Was o pomoc, bo już nie przychodzi mi nic nowego do głowy. Z jednej strony chciałabym aby kąty na rabatach były proste ale jak zaczynam je tworzyć to mi się nie podobają i robię coś na "półokrągło". Na rabacie przed domem z lewej strony wysadziłam alejkę z bukszpanów i to na pewno zostanie proste. Z drugiej mam 2 kule z bukszpanów i tam coś mi nie pasuje. Poradźcie jak to zmienić.

Na tej rabacie - moim zdaniem - zupełnie zbędny jest ten cycek, w którym w dodatku posadziłaś coś wysokiego, krzaczastego.
zlikwidowałbym te dwa cycusie (ten drugi mały za nim też). To uspokoi rabatę.

Ewentualnie - ponieważ ten mini żywopłocik, choć fajny, wygląda trochę jak z innej bajki - pociągnęłabym go w L wzdłuż chodnika. Nie musi być długo, wystarczy pięć - sześć sztuk.
Moja działka. 13:21, 04 sie 2015

Do góry
Stipa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies