Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:22, 20 wrz 2015

Gabriela napisał(a)

Tak to jest, że w takiej bombonierce czekoladki najlepsze są późną wiosną do jesieni. A jesień już.
Czosnku niedźwiedziego ani żadnego innego nornice, myszy, itp nie zjadają. Ale ten woli wilgotniejsze stanowiska, pod sosnami będzie na pewno sucho. Ja swój na razie posadziłam pod pokreconą, wielką już wierzbą, gdzie teoretycznie też sucho,ale tam nawet hortensje dają radę, więc i czosnek się rozrósł już pierwszej wiosny i przetrzymał zeszłoroczne potopy.

Ach, dałam się zwariować i kupiłam oczywiście narcyzów, czosnków, irysów reticulata i kamasję - tę na próbę, bo nigdy nie miałam, posadzę przy piwoniach, bo kwitnie w czerwcu.

Ty lubisz czerwcowe czekoladki ale wtedy to Cię zwykle nie ma.

Jak czosnek niedźwiedzi wygląda w sezonie?

Ja też kamasję kupiłam czas sadzić, cieszę się że też wpadłaś w zakupy cebulowe, czyli masz pierwszy etap z głowy teraz sadzenie

do mnie jutro przyjdzie paczka /kolejna/ hehe ale sadzić zacznę za tydzień a z tulipanami się nie spieszę bo musiałam sobie też kupić

pozdrawiam
mira 22:24, 20 wrz 2015

marzena napisał(a)
poczytałam, pooglądałam ogród okiem Kondzia, choć niedawno widziałam własnymi oczami ale zawsze można dostrzec coś nowego, uroczego i fajnego !
pozdrawiam miło

nowego coraz mniej, a w kolejnym tygodniu zimno brrr

świecznica kwitnie teraz

mira 22:29, 20 wrz 2015

Katkak napisał(a)
Mireczko znów pospacerowałam sobie u Ciebie i tak dodreptałam do strony 307. Pytasz po co oglądam to co już było? Bo to dla mnie wieeelka przyjemność spacerować po ogrodzie, który tak bardzo mi się podoba - jest w piątce moich ukochanych . Pozdrawiam.

Kasiu ależ niezmiernie mi miło - czerwienię się i czuję że muszę znów gnać do ogrodu - na razie nie choć deszcz przez week był i trochę podlał ale i tak sucho strasznie
za to ma być zimno
sadzę się na kolejny week roboczo - nie lubię takich planów bo jak się nie sprawdzą ups

leżaczek dla Ciebie do odpoczynku po spacerku

mira 22:35, 20 wrz 2015

Deszcz prze 2 dni - niezbyt duży ale był - ogród aż odżył jak cudownie choć dalej sucho, ślimaków kilka utytych - chyba się pochowały
w piątek złapałam aparat i łapałam słońce i ciepło niestety sekatora nie złapałam coby bukiet zrobić wielki -

nasionkowe dalie

i trawiszcza - szybko rosną 3 sezon

mira 22:38, 20 wrz 2015

róza Johann Wolfgang v. Goethe jest u mnie przypadkiem w tym roku wybiła wysoko i teraz ma najlepsze kwitnienie

w donicy werbena ponownie się sprawdza i w kolejnym roku ponownie zagości tym razem fioletowa

mira 22:43, 20 wrz 2015

róża Chopin też teraz ma najlepsze kwiaty - u mnie nie ma warunków do rozwoju więc skromnie zwisa jedna gałązka

tytoń wciąż nowe kwiatki tworzy

aminek też kolejne kwiatki rozwija

mira 22:52, 20 wrz 2015

W tym tygodniu jesień kalendarzowa, u mnie na razie mało przebarwień - susza ? może

czas się mobilizować do sadzenia cebul

ale wcześniej muszę zdążyć z przesadzaniem - za tydzień dopiero - późno - ale sprawdzę prognozę

pozdrawiam jesiennie

a i jeszcze kwitnie mi pierwszy aster inne późne

AgataBC 10:48, 21 wrz 2015

mira napisał(a)

piękne widoki u Ciebie świecznica u mnie padła bo za sucho miała, a u Ciebie takie cudne jej kwiaty. .
Ten jarząb płaczący to jaka odmiana ?
Jana 16:54, 21 wrz 2015

mira napisał(a)

dzięki za info - więc sadzić - na razie nie ma kiedy a już mam - ciekawi mnie jak teraz wygląda - masz fotkę albo proszę opisz
niestety nie mam fotki aktualnej bo jak przekwitł i zrobiły mu się nieładne liście to moja T wyciapała, cebulki zostawiliśmy w ziemi , piękne fotki

Justyna 20:50, 21 wrz 2015

Ale fajnie Kondzio Twój gród pokazał. Każdy ma inną optykę. Różnica to Mira w okienku.
Goethe piękny, kusi mnie. Ale jestem zaskoczona wielkością. Ile trzyma kwiaty?
Świecznicę uwielbiam za zapach. Świetną masz tą prostą ławkę zrobioną przez M.
Serdecznie