Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 13:34, 04 sie 2015

Do góry
Owoce już dojrzały Zajadam się nimi od kilku dni. Są kwaskowe tylko przy pestce, co fajnie równoważy słodycz miąższu.

Dość trudno je się zbiera, bo ich nie widać wśród ciemnych liści. Na fotce wyszły jakieś jasne i matowe, w rzeczywistości są fioletowo-czarne.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:29, 04 sie 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
Pare roślinek z ogrodu pani doktor bym do siebie przeniosła, ale stylu to już nie! Ja wolę bardziej kolorowo więc chyba też nie bedę leżeć na leżaczku, ale to mi wcale nie przeszkadza

Ale się wszyscy bronią przed leżakiem!!! ja nie kolory też lubię, trawy u D. cudne
niedoceniana Maruna, lubię jej zwiewność, stare kępy padły, siewki kwitną
duet z kostrzewą

i ona sama
Moja działka. 13:27, 04 sie 2015

Do góry
Floksy.

Małymi kroczkami do celu... 13:25, 04 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Oto zdjecie,chociaz robione telefonem, niestety laptop w naprawie..

Musze dodac cos jeszcze z lewej strony i z prawej za hortensja tylko co??

wygląda super.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:24, 04 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Irenko ufafluniłam ekran ... Ja dam se łapki obciąć ,że jakbyś tak miała na leżaczku leżeć jak doktórka , to by Cię po jakimś..hhhmmm?...tygodniu...po całym ogrodzie nosiło

A my koffamy Twój busz
Buziole

Chyba nie jednak, chyba dorastam do takiej wersji, byczyłabym się, miała czas dla siebie i na lekturybuziole
mój busz nadal czeka na cięcie, fryzjer się prosi, mam do wycięcia 3 takie okazy
sama je formowałam

upalne przenosiny były i cud Abraham Darby ma kilka pąków i zakwitnie, jupi
dzielone bodziszki od Zawitki idą , jak malina

Ice Lady stale kwitnie
Co jest nie tak? 13:23, 04 sie 2015

Do góry
galla napisał(a)
Witam Was ogrodniczki. Ogrodowisko to dla mnie kopalnia wiedzy i dlatego zaglądam tu już od dawna. Podziwiam Wasze ogrody. Są naprawdę piękne. Tworząc swój ogród właśnie u Was szukałam inspiracji. Największy problem mam z przedogródkiem. Wiem, że coś jest nie tak ale nie wiem jak to zmienić. Proszę Was o pomoc, bo już nie przychodzi mi nic nowego do głowy. Z jednej strony chciałabym aby kąty na rabatach były proste ale jak zaczynam je tworzyć to mi się nie podobają i robię coś na "półokrągło". Na rabacie przed domem z lewej strony wysadziłam alejkę z bukszpanów i to na pewno zostanie proste. Z drugiej mam 2 kule z bukszpanów i tam coś mi nie pasuje. Poradźcie jak to zmienić.

Na tej rabacie - moim zdaniem - zupełnie zbędny jest ten cycek, w którym w dodatku posadziłaś coś wysokiego, krzaczastego.
zlikwidowałbym te dwa cycusie (ten drugi mały za nim też). To uspokoi rabatę.

Ewentualnie - ponieważ ten mini żywopłocik, choć fajny, wygląda trochę jak z innej bajki - pociągnęłabym go w L wzdłuż chodnika. Nie musi być długo, wystarczy pięć - sześć sztuk.
Moja działka. 13:21, 04 sie 2015

Do góry
Stipa

Berberys - Berberis 13:17, 04 sie 2015

Do góry
Możesz posadzić rośliny z innymi zimozielonymi tu moja kompozycja z trzema wyżartymi przez opuchlaka żurawkami (do uzupełnienia), ale generalnie zimą eksponuje się wtedy żywotnik z żurawką.... tu są trzy bereberysy skrzętnie przycinane
Moja działka. 13:16, 04 sie 2015

Do góry
Hortensje.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 04 sie 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko nadrobiłam zaległości
nie szalej z tymi zmianami Kobieto !!! pomalutku ...

w sumie o gustach się nie dyskutuje ale ten ogród p. Doktor nie przypadł mi do gustu, trawy też zasychają, odpoczywają po zimie i wtedy jest strasznie smutno w takim ogrodzie ... już lepiej iglaków więcej sadzić o różnym zabarwieniu igieł i bardziej do mnie takie coś przemawia

ale mamy wolny kraj

No muszę, bo rośliny padną, jak miejscówek nie zmienię, oboje tym sfrustrowani jesteśmy, a lata z roku na rok coraz gorętsze
Tak, ogród doktor dopasowany do jej potrzeb, ale wiosna i zimą smutny, może jej to nie przeszkadza, lubi otwartą przestrzeń

nie wiedziałam, że są barwinki jednoroczne, śliczne kwiatki u nich, kupiłam po jednym

ketmia kilka lat była biała pełna z bordowym okiem, teraz traci pełność i na dodatek zmienia kolory na fiolet i niebieski

Flamentanz kwitnie powtórnie, niesamowite!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 04 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)
cudo jałowiec, bezobsługowy

warzywnik

cudna bordowa brzoza, jest ich kilka, z chęcią bym u siebie miała

wyjątkowej urody dęby i złota metasekwoja

Sliczne te jalowce. Mi tez marzy sie taka brzoza.
Moja działka. 13:12, 04 sie 2015

Do góry
Upał okropny,rośliny ledwo żywe
Róże
Ogród z łezką II 13:09, 04 sie 2015

Do góry

I skończyło się
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:08, 04 sie 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam ,a ty demolkę robisz w taki upał
Ale hortki ładne u mnie liście żółkną i cały dzień uwiędłe wieczorem podlewam to się zbierająPozdrawiam

Taki typ tak ma
U mnie nie żółkną, ale też więdną, jeśli nie podleję, najgorzej z Vanilkami, rano znowu podlałam, wieczorem znowu będę lać, ot robota na okrągło, dlatego kocham laurowiśnie, nigdy ich nie podlewam, susze mają straszną, a cudne tfu tfu
buziolki

tu z odległości Gret Star, dużo wyżej nad rodkiem

w lasku ubiegłoroczne patyki limek kwitną i tegoroczne też, mały wycinek
susza okropna, więc cud że zyją

laurowiśnie w korzeniach sosen rosną
a z tyłu Vanili leżą
a miały byc ponad laurowiśniami

Ogród z łezką II 13:07, 04 sie 2015

Do góry
W Trogirze były takie żywopłoty...jak rodki toto wygląda

na te owoce jeszcze trzeba poczekać troszkę

Ogród z łezką II 13:04, 04 sie 2015

Do góry
Juki do nieba rosną, na drugim zdjęciu kwiecie, którego nie umiałyśmy zidentyfikować

Cykas i cykada (matko, jak to skrzeczy!!!)

Ogródek z mieszkaniem, czyli jak się mieszka w bloku 13:00, 04 sie 2015

Do góry
Kilka zdjęć z ogrodu:
Żurawki w słońcu

Liriope:

Lawenda i szałwia, która już pomału przekwita:

Hortensja:

Rudbekia się otwiera

I jeszcze raz jarzębina....jakieś liście plamiaste ma..

I jeszcze takie:

Słońce praży, to i w doniczkach pełno kwiatów:

Ogród z łezką II 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Figi rosną tam wszędzie i są duże na prawdę (od razu nam się Gierczusia przypomniała ze swoją figą)

granaty też rosną i palmy w ogródkach przydomowych...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Zdążyłam napisać a tu fotkito,że wolniej rosnie to nie problem,a sam kwiat?tzn wielkosciowo i jeśli tak można napisać ilościowo kwiatów ?

jest duży bardzo, zwłaszcza na szczycie, co rok jakby większe, zdecydowanie jest piękna i wyjątkowa, taka innadopiero zaczyna, jak się wszystko rozwinie pokażę ponownie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Witam Pasują tutaj 2 cisy Mecenas w środku trzmielina na pniu ? Przy pniu nie wiem co? może karłowe cisy i zakończyć berberysem albo żurawki czerwone Puste miejsca wypełnić hostami Czy może tak być? Rabata od lewej strony od sosny na pniu do małych jeszcze tuj Kulki będą przesadzone usuchnięta do wyrzucenia Dalej na prawo chcę 3 hortensje limielith między nimi trawy a najniżej karłowe berberysy lub tawułka cytrynowa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies